N'alika író és tanár blogja. Felszabadító Kreatív írás kurzusok a tudatos, örömteli, alkotó életért.

2017. február 13., hétfő

CSILLAGOK KÖZÖTT – Filmajánló és reflexió

Ha jól számolom, ötödik alkalommal láttuk az Interstellar-t. Azért ahhoz, hogy egy film ötödjére is csodamód működjön, vigyen magával, ráadásul szárnyalva, magasat-mélyet bejárva, ott kell lennie a szeren. És ez bizony ott van!

Egy igazán kiváló film számomra egész egyszerűen a sok-sok élvezetes pillanatából áll össze, akárcsak az élet. Itt is, mint Christopher Nolan valamennyi filmjében – a top3-ban nálam a Tökéletes trükk és A sötét lovag követi – imádom a karakterek dinamikáját és ínyencfalatként élvezem a párbeszédeket. (Az író-tesó, Jonathan Nolan zsenijét legalább ennyire dicsérik!) Persze ugyanígy gyönyörködöm a vizualitásban, a képi világ szinte kézzelfogható atmoszférájában, Hoyte Van Hoytema operatőr fénytöréseiben, a zseniális színészi alakításokban (Matthew McConaughey-t a True Detective mellett itt szeretem legjobban) vagy Hans Zimmer filmzenéjének klasszikusokhoz méltóan tökéletes használatában… de itt most meg is állnék.

Csak úgy, mint egy jó könyvnél az újraolvasások, egy nagyszerű film újranézése is mindig ad valami extrát. Számomra ez most az erő üzenete volt. A „lehetetlen(nek tűnik), de szükségszerű” bátorsága. Mert ahogyan a filmben, úgy a való életben is így történnek meg a sorsátíró dimenzióugrások.

Ehhez a bátorsághoz a lökést a szeretet adja, csakis ez lehet a magja, motorja minden valódi változásnak! Így lehet nagyot ugrani, legyen szó bármiről, amiben meg kell haladnunk, ami előttünk áll.

Valójában azt, akinek magunkat hittük.
**

Csillagok között (Interstellar, 2014)
Rendezte: Christopher Nolan 

Nálam 10/10.


© Csend-virágok - https://www.csendviragok.hu

Szerző: N'alika (Kupai Eszter)

Bizonyos jogok fenntartva! A szöveg a szerző szellemi tulajdona.
A blogbejegyzés belinkelésével szabadon megosztható, más módon felhasználni tilos!

Az illusztrációként felhasznált fotó a hivatalos filmplakátról való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése