Önismeret, művészet, önmegvalósítás. Felszabadító Kreatív írás kurzusok a tudatos, örömteli, alkotó életért.

2017. február 9., csütörtök

Próza: VÁLTOZAT TANMESÉRE*

...és akkor a király azt mondta: „hát megbolondultam én? Innék a mérgezett forrásból is, csakhogy befogadjanak? 

Úgy döntött, nem győzködi tovább a többieket, hogy igyanak a tiszta forrásból, sem pedig arról, hogy ő nem bolond. Ehelyett olyat tett, amin maga is meglepődött: lemondott a trónról.

Boldogan élt, míg meg nem halt, korona és szolgálat nélkül, az emberek között, ám többé nem függve tőlük. Hosszú és szép élete során rokonlelkű társakra is talált, akik ugyancsak a tiszta vizet itták. 

Mindig volt náluk belőle egy flaskányi, amit örömmel adtak az arra szomjazóknak, emlékeztetve őket, hogy létezik a tiszta forrás, s ha úgy döntenek, varázsálmukból ők is felocsúdhatnak. Bármikor.

* A tanmese eredetijében a király megissza a mérgezett kútvizet és ő is bolonddá válik. Paolo Coelho Veronika meg akar halni című regényében is elhangzik ez a történet, ott a király és a királyné isszák meg, a mesélő pedig felteszi a kérdést, ki győzött vajon: a kutat megmérgező varázsló vagy a királyi pár. Én máshogy folytattam a történetet. :)

**


 Bár ez a rövid próza nem szerepel benne, de sok más vers és novella igen: 2020 tavaszán megjelent az első Csendvirágok kötetTovábbi információért és a megrendelésért kattints ide!
© Csendvirágok - https://www.csendviragok.hu

Szerző: N'alika (Kupai Eszter)

Minden jog fenntartva! A szöveg a szerző szellemi tulajdona. A blog bejegyzésének belinkelésével szabadon megosztható, más módon felhasználni tilos!

Az illusztrációként felhasznált fotó nyilvános megosztó jogtiszta képe.

Könyvborító: © Schäfer Zsófia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése