Önismeret, művészet, önmegvalósítás. Felszabadító Kreatív írás kurzusok a tudatos, örömteli, alkotó életért.

2017. július 16., vasárnap

AZ EGYSÉG MESÉI – NOVELLÁK & HANGOSKÖNYV


Az Egység meséi novella-sorozat ötlete és az első szösszenetek még 2009-ben érkeztek hozzám, a mesék aztán 2017-ben, a Csendvirágok blog részeiként kezdtek el valóban kinyílni. :)

Itt megtalálod az összes eddigi mesét – kívánom, hogy legyenek kapuk Önmagadhoz és segítőid az ébredésed útján!
Az Egység meséiből 7 novella bekerült a 2020 kora tavaszán megjelent Csendvirágok kötetbe is. Ha megérintettek e történetek, ha kaptál a blog versei, novellái, önismereti és művészeti írásai által és szeretnél valamit visszaáramoltatni támogatva ezzel a munkámat, ezt leginkább úgy teheted meg, hogy megvásárolod a könyvet! 
A lentebb elérhető hanganyagok nem stúdiókörülmények között készültek és nem is vagyok előadóművész. Viszont fontosabb volt, hogy megkönnyítsem velük a befogadást, figyelemmel és őszinteséggel felolvassam. Ha  lehetőségem lesz rá, hogy jobb minőségűt csináljak, elképzelhető, hogy újra felveszem majd – addig is kívánom, hogy leld bennük teljes örömöd pont így, ahogy vannak! :)

Szeretettel: N'alika

Lejjebb olvashatod a mesenovellák rövid leírását, elérheted némelyik teljes szövegét, valamint a legtöbb hanganyag változatát is meghallgathatod! 


Első mese: A NAGY UGRÁS (Az Utazó meséje)

Az Utazó meséje afféle "alfa és omega" - a sorozat elején vagy végén éppúgy helyet foglalhatna, mégis ez érkezett meg először. [Ez lett végül a kötet záró novellája! :)]

Főhőse egy angyal, aki már rég' elfelejtkezett eredeti származásáról és arról, hogy emberi testben megélt kalandjait ő maga választotta. Ahogy arról is, hogy bizony bármikor hazatérhet - még ha nem is pont úgy, ahogyan gondolja. 
Angyalkánk már régóta keresi lelki nyugalmát, de újra meg újra azon kapja magát, hogy szétfeszítik a dilemmák. 

Vajon mi segíthet neki hazatérni önmagába? A történetből fény derül rá! :)

[Ez a hanganyag gyengébb minőségű a, többinél mégis megtartottam, mert jó a rezgése. :) Remélem, így is tudod élvezni. A szöveget pedig elolvashatod a Csendvirágok kötetből, ott az igazi helye!]


A meséből készült 12 perces hanganyag:
Második mese: A SZÉLCSENGŐ (A hercegnő meséje)

A második mese hőse Hétszínvirág birodalmának trónörököse, aki egy rejtélyes szélcsengő-hang titkát kutatja. A hercegnő imád adni, örömmel ölel magához mindenkit, a nap végére mégis kimerül, a birodalmában pedig boldogtalanok az emberek.

Vajon mire emlékezteti őt a szélcsengő?  S mi a megújulásunk kulcsa, ha könnyebben jön az, hogy adjunk, mint az hogy kapjunk is? A meséből kiderül! ;)


A mesét elolvashatod, ha ide kattintasz, a 12 perces hanganyagot pedig itt találod!
Harmadik mese: FELTÁMADÁS (Antaro meséje)

Antaro, az öreg szerzetes valamikor régen Isten szolgálatának szentelte magát. Embertársai bölcs tanácsai miatt tisztelettel fordulnak felé, ám afféle mogorva remetének tartják. 
Mindennapjai kiszámítható mederben zajlanak egészen addig, míg rá nem bíznak egy nehezen kezelhető gyermeket. 

Sikerül-e Antarónak megbirkóznia a kihívással? Meddig futhatunk magunk elől? S mit tehetünk, ha az élet látszólagos akaratunk ellenére megnyit bennünket? A novella választ ad rá. :)

A meséből készült 15 perces hanganyagot itt hallgathatod meg:
Negyedik mese: VARÁZSERŐ-NYERŐ MESE (Peti meséje)

A negyedik mese főhőse, Peti nem igazán van a topon önbizalom terén, azt pedig nem is sejti, hogy ő valójában nagy hatalmú varázslók leszármazottja.
Mígnem egy különös erdei hölgy - tündér? boszorkány? – meg nem tanítja őt a varázslás „alapjaira”.

Biztos, hogy a világ olyan, amilyennek látjuk és hisszük? Lehet másmilyen is? S hogyan tudunk a lelkünkből teremteni? A meséből kiderül! ;)


A mesét elolvashatod, ha ide kattintasz, a 15 perces hanganyagot pedig itt hallgathatod:
Ötödik mese: A CSODÁK FÖLDJE (A Csillaggyermekek meséje)

Csillaggyermek nagy lelkesedéssel indul neki új formaöltésének a földi dimenzióba, aztán meglehetősen hamar visszakozna, hisz’ itt olyan korlátozott a tapasztalás. Egy olyan gyermek lesz belőle, aki nem akar belesüllyedni az én-tudatosságba, inkább szabadon kalandozik és játszik más síkokon kis barátaival együtt - nem is csoda, hogy ideát az autizmus spektrumzavar tünet-együttesével diagnosztizálják. 

Vajon sikerül-e megnyílnia erre a világra? No és az ittenieknek őrá? És mi sül ki ebből az együtt-tanulásból? A meséből megtudhatod. :)


 A mesét ide kattintva olvashatod, a 9 perces hanganyagot pedig itt találod:
Hatodik mese: AZIZA ÁLMA (A szerelmes nő meséje)

Aziza egy Marokkóban élő festőnő, aki magabiztosan mozog a világban és másokat is inspirál, a gond ott kezdődik, ha megjelenik a Férfi. :)
Történetünk kezdetén Aziza ismét egy „se veled, se nélküled” kapcsolatban szenved; a fordulat akkor következik be, amikor annyira elege lesz, hogy kész meglátni az összefüggéseket. 

Miért sodródik bele valaki újra és újra ugyanazokba a történésekbe? Hogyan törhetünk ki ismert mintáink beragadt ciklusából? Mi a „hiányzó láncszem” önmagunk valódi változásához, ha a párkapcsolatról van szó? Ezekre az izgalmas kérdésekre kaphatunk választ a történetből.

A szöveget Csendvirágok kötetben találod!


 A 12 perces hanganyag:
Hetedik mese: EGY CSODA SZÜLETÉSE (Waiawoo meséje)

Waiawoo egy igazán sikeres férfi, amolyan élet császára. Hawaii-on él egy óceánparti villában, milliárdos vagyona van, edzi testét és tudatát és mindig tudja, mi a legmegfelelőbb lépése.  Meg is cselekszi!  
E remek élet ellenére azonban valami mélységes mély, örök elégedetlenség feszíti. Mivel korának tudományos eredményei és az ő pénzügyi helyzete lehetővé teszi, egy nagy, végső kísérlettel kíván a dolgok végére járni.

Mitől leszünk igazán boldogok? Mi az, amit megtehet érte az ember? Hol kezdődik a misztérium? A novella rávilágít.

Szerző: Io (A hanganyagon is ő olvassa fel.)

A novellát itt olvashatod, ez pedig a 23 perces hanganyag:
Nyolcadik mese: OHANA (A Család meséje) 

Egy négytagú család nyaralása során nem mindennapi kalandba keveredik: egy sólyom különös barlangba vezeti őket, ahol mindannyian úgy érzik, mintha a jövőjükbe tekintettek volna.

Sikerül-e összehangolniuk eltérőnek látszó igényeiket és együtt változniuk? Mi történik, ha mindenki a számára legnagyobb jóra figyel? Mit jelent belső vezettetésünk útját követni? A novellából kiderül.

Szerzők: Iowio és N'alika

A mesét itt olvashatod, a 14 perces hanganyag-változata pedig innen hallgatható:
Kilencedik mese: A MENNYORSZÁG ELENGEDÉSE (Mihael és Satina meséje)

A kilencedik mese hősei, Mihael és Satina egy olyan világban élnek, amit senkinek sem jutna eszébe otthagynia. A völgy lakói mélyen spirituális életet élnek, figyelmesek és törődők a mindennapokban, őrzik hagyományaikat, tudatuk és testük tisztaságát. Mihaelben mégis megszületik az Új hívása, és ami korábban idillinek látszott, többé már nem ugyanaz.

A megvalósul spirituális vágykép, a „tökéletes” közösségi létforma vajon tényleg garanciája a boldogságnak? Mit jelent a szabad létezés és hogyan válunk késszé rá? A novellából ráérezhetsz a – spirituális egón túli ;) - válaszaidra!

Szerzők: Iowio és N'alika

A mesét itt olvashatod!
Tizedik mese: SZENT IVÁN ÉJ (A Vándor meséje)

A titokzatos Vándor a városból menekül el, torkig van az emberekkel és azzal, ahogyan köztük kellett élnie. Az út váratlan meglepetéseket tartogat. A nagy erdő mágnesként vonzza, bár arra, ami ott vár, nem készült fel.

Vajon sikerül megbékélnie a világgal? Mi a kulcsa annak, hogy megtegye? A történetből kiderül!


A novellát itt olvashatod, a 12 perces hanganyagot innen érheted el!
Tizenegyedik mese: NÉGY NŐVÉR (Szibilla meséje)

Szibilla egy botcsinálta erdőtündér, aki szeretné visszanyerni a teremtőerejét. Sajnos nem olyan ügyes, mint a nővérei és fogalma sincs arról, mi az ő valódi hívatása, sőt, van-e neki olyan egyáltalán.

Vajon sikerül felülkerekednie a korlátain? Mi a változás és megújulás kulcsa?
S mi a legtöbb, amit magunknak és egymásnak adhatunk? Választ kaphatsz Az Egység meséi novella-sorozat új darabjából! :)

A szöveget Csendvirágok kötetben találod!

A 16 perces hanganyag meghallgatásához kattints ide!
Tizenkettedik mese: A GYÓGYÍR (Gaia meséje)

Gaia élő organizmus, mely csodálatos gondoskodással hordozza és táplálja gyermekeit. Ám az emberek megfeledkeznek Róla, ahogyan saját maguk valódi természetéről is.
Vannak azonban olyanok, akik emlékeznek, éreznek és segíteni szeretnének. Nekik - Nektek ;) - szól ez a történet.
A szöveget Csendvirágok kötetben találod!

A 13 perces hanganyag meghallgatásához kattints ide!
Tizenharmadik mese: ÚJJÁSZÜLETÉS (Darío meséje)

Darío az irodalmi élet sztárja, megkerülhetetlen szervező a városban, aki azonban saját ambícióit tudatosan háttérbe szorította, remélve, hogy az idő és kapcsolatai neki dolgoznak.
Egy szép napon azonban azzal kell szembesülnie, hogy a szépen épített légvára kipukkad.

Mit tehetünk, hogy a megfelelni akarás, az embertársaink elfogadása és elismerése iránti sóvárgást elengedjük? Honnan érezhetjük, hogy önazonos életet élünk?
Szeretettel osztom meg a felismeréseimet az utolsó Egység-mesében! :)

A novellát Csendvirágok kötetben olvashatod!
**


 © N'alika (Kupai Eszter), CsendvirágokA mesék blogomról vagy YouTube-csatornámról szabadon megoszthatók, minden más jog fenntartva!


Ha szeretnél értesülni az új mesékről és hanganyagokról, iratkozz fel hírlevelemre!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése