N'alika író és tanár blogja. Felszabadító Kreatív írás kurzusok a tudatos, örömteli, alkotó életért.

2017. december 12., kedd

NYUGODT ÁRAMLÁS - Kedvenc hosszú mixeim (Zenei válogatás)

Megihletett ez az épp most csepergő esős, szokatlanul enyhe decemberi idő, és hoztam Neked egy csokorra való szuper chill out zenét. 
Ajánlom őket pihenéshez, pillanatban születő mozgáshoz, tánchoz vagy szolid, de nem jelentéktelen háttérzeneként szinte bármihez! Jó kis ötös fogat ez, mert bár lassabbak a ritmusok, a nyugodt áramlásnak is sokféle arca van, s ebben előkerül megannyi árnyalat.

Kellemes szórakozást, elmélyülést, feltöltődést!5   DJ Mixomnia – MORNING MELODIES (Chillstep Mix)

Hogy harmonikusan induljon a nap! Nem tudom, Te hogy vagy vele, én nagyon meghatározónak tapasztalom a reggeleim hangoltságát. Szeretem a csendes magamba figyelést, azt, ha nem csapok bele rögtön a lecsóba, és főleg, ha hanyagolom még egy ideig a számítógépet, főleg a közösségi médiát. Ezt néha nehéz megtenni, ilyenkor aztán megrázom magam és jöhet egy kis reggeli én-idő - vagy inkább Lélekidő. :)

Ez az 55 perces mix még egy átlagos reggeli készülődés aláfestőjeként is remek, de ünnepibb vagy lazulósabb napokra is ajánlom!

4   Christian de Sousa – SWEET IN THE MORNING (5rhythm Mix)

Ha szereted a mozgásmeditációt és szívesen relaxálsz / hangolódsz magadra a mozgáson, szabadtáncon keresztül (lásd még az általam készített A folyó című kreativitás-ébresztő mozgásmeditációt), érdemes körülnézni az Ecstasy Radio oldalon!
Ez a honlap az 5ritmus mozgásmeditáció ihlette nagyon klassz mixek tárháza. Ingyen, illetve adományos jelleggel hallgatható rajta rengeteg minden, változatos stílusban, témákban, de azért alapvetően az 5 ritmus (áramlás, staccato, káosz, líra és csend) metódusát követve.
Nagyon tetszik ezeknek a mixeknek az eklektikája, ahogy látszólag nem annyira passzoló dalok simulnak össze.

Egy 38 perces reggeli kedvenc, benne meglepetésekkel:


3   Mayawaska – ENTER THE VOID (Ambient Mix)

Hű, ez is eklektikus, de nagyon ott van a szeren! Itt megfér a monumentális posztrock a Vangelis -szel, meg Az utolsó mohikán zenéje a Desert Dwellers „spiri” ambientjével. Nagyon bírom!
A megnyílás / belépés az ismeretlenbe az alaphangoltsága. :)
Több mint egy órás és bár nekem inkább a délután vagy a kora este zenéje, sok mindenhez el tudom képzelni. (Le is tölthető egyébként a YouTube-videó leírásában megadott linken.)

2   Fluidified – FLOATING AWAY (Chillstep Beats)

Ez amolyan örök kedvenc, nagyon megunhatatlan, ezért időről időre előkerül nálunk!
Emlékszem, eleinte az elvonulóhelyünkön ugyanígy télen, ropogó kandallótűz és vízipipázás mellett hallgattuk sokat, de nem olyan „kötődős" zene, sokfelé helyszínen és időszakban előkerült már, s a nap bármely szakaszában jól tud esni.

Másfél órás és van benne változatosság bőven, sok kreativitás meg játék. Nem tinglitagli, hanem áramlós, finom, de dinamikusabb mozgáshoz is szuper.
Fluidified legtöbb mixét szeretjük, ezzel vonult be hozzánk, és azóta is ez a "leg".1   2 HOUR – AMBIENT MIX (The American Dollar & Blue Sky Black Death dalaiból)

Ezt a Kedves fedezte fel még a találkozásunk előtt, aztán meg kiderült, hogy az American Dollar kevéssé ismert posztrock és ambient zenekar dominálja ezt a mixet, ami nekem régi nagy kedvencem – erre a válogatásra is tettem tőlük egy örök darabot.
Na, szóval ez is olyan időtlen zene, nem hordoz erős / tipikus érzelmi azonosulásokat, mégis odaadás van benne, afféle tiszta áramlás a zenén keresztül. 
Nagyon ott van, 2 órányi tömör gyönyör, bármikor elő tudom venni! :)

[UPDATE! Ezt a nyilvános megosztókról azóta levették. Ha újra felkerül, igyekszem frissíteni! Helyette ide teszek egy másik gyönyörűséget, a Troika Goddess című lemezét! A kedvencem lesz elől, de az albumon lévő összes számot megtalálod egy playlist formájában! ]


Végül, de nem utolsó sorban itt a You Tube lejátszási lista a Csendvirágok csatornájáról, ahol a fent említett öt mixből négyet hármat megtalálsz, bónuszként pedig az Anaguma 16 perces Magic Flow-ját.


Remélem, tetszett a válogatás! Neked vannak hasonló kedvenceid? Örülök, ha megosztod velem! :-)


**

További gyöngyszemek a Csendvirágok blog Zene rovatában.

Ha vagy a Facebook-on és olvasol, kedveld és kövesd az oldalt ott is!
© Csendvirágok - https://www.csendviragok.hu

Szerző: N'alika (Kupai Eszter)

Bizonyos jogok fenntartva! A cikk szövege a szerző szellemi tulajdona
A blogbejegyzés belinkelésével szabadon megosztható, más módon felhasználni tilos!

Az illusztrációként felhasznált fotó nyilvános megosztó jogtiszta képe. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése