Önismeret, művészet, önmegvalósítás. Felszabadító Kreatív írás kurzusok a tudatos, örömteli, alkotó életért.

2018. július 5., csütörtök

Képzőművészet: LISA AISATO VILÁGA

Az aktuális Felszabadító Kreatív írás kurzusokra készülve mindig vizuális csodákra és finomságokra bukkanok. Nemrég fedeztem fel újra ezt a fantasztikus norvég művésznőt, Lisa Aisato-t és örömmel mutatok Neked egy összeállítást állítást Tőle!

Lisa Aisato 1981-es születésű illusztrátor és író, tíz éve, mindössze 26 évesen debütált My Two Great Grandmothers (Két dédnagymamám) című könyvével.
Azóta számos gyermekkönyve jelent meg és másokét is illusztrálta. Népszerű szerző Norvégiában, egy országos hetilapban is heti rovatot visz és a Facebook-oldala is nagyon aktív, én is az Fb-n találkoztam először a műveivel. Egyik könyvéből rövidfilm is lett, amit a tavalyi Berlinalén mutattak be.

A képeiben a gyermeki látásmód köszön vissza, rengeteg játékossággal és fantáziával.
Én különösen szeretem az idősekről szóló rajzait, olyan ritka manapság, hogy a szépkorú emberek témái legyenek képeknek, s főleg ennyi szeretettel, kedvességgel ábrázolva!
S az is különleges, ahogyan a testi „tökéletlenségeket” láttatja - értsd ez alatt azt, ami a társadalom illuzórikus szűrőjén, szépség-eszményén túlmutat -, vagy kapcsolatokat...

Szépség, valódiság, szabadság van az alkotásaiban, s annyira sok ismerős életérzés... egyszerűen imádom! :)

Honlapján sok-sok képet találsz, most itt egy csokorra való kedvencem Tőle! Neked tetszenek? Ha igen, melyik érint meg legjobban? (Vagy melyek?)**
💗© Csendvirágok - https://www.csendviragok.hu

Szerző: N'alika (Kupai Eszter)

Bizonyos jogok fenntartva! A cikk szövege a szerző szellemi tulajdona
A blogbejegyzés belinkelésével szabadon megosztható, más módon felhasználni tilos!

A festményekről és grafikákról készült fotók Lisa Aisato szellemi tulajdonát képezik, forrásuk az alkotó honlapja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése