Önismeret, művészet, önmegvalósítás. Felszabadító Kreatív írás kurzusok a tudatos, örömteli, alkotó életért.

2019. február 14., csütörtök

Festmény: BÚZÁS TÜNDE KÉZMŰVEI

Amikor felvettem a kapcsolatot Tündével és Ő megtisztelt azzal, hogy válogassak szabadon ehhez a bejegyzéshez a munkái közül, még nem sejtettem, milyen nagy fába vágom a fejszém. Ahogy egyre jobban beleástam magam eddigi életművébe a Facebook-oldalán lapozgatva, egyre nagyobb gondban voltam, mit tegyek fel – vagyis inkább, mint hagyjak ki. :) Már az első, általam látott darabjaiba beleszerettem, de igazán nem számítottam rá, hogy ennyi szépség talál rám!
Tünde világa telis-tele színnel: ez talán az első benyomás, amivel találkozunk. Aztán eszünkbe juthat a mesék birodalma és a gyermekkor, majd a modernizmus olyan nagyjai, mint Chagall, Picasso vagy Modigliani. Tüzetesebben vizsgálva aztán már egyszerre gyönyörködhetünk egyediségében és a kulturális utalások finom szőttesében. Abban a gazdag motívumkincsben, amit oly’ természetesen, mégis egészen meglepő eredménnyel használ.

Számomra a legmegkapóbb a „nagybetűs” Érzéssel átitatott látásmódja. Azé az Érzésé, ami sok-sok különböző érzelmet és aspektust tud átfogni és együttérzően megtartani - mégpedig úgy, hogy észreveszi és megmutatja az ártatlanságukat.  Persze pont ez a tartomány az, amiről nemigen lehet beszélni, sokkal inkább nézni, befogadni és még tovább nyílni általuk. S hogy mire? Egy olyan gyógyító minőségre, ami csak abból tud áradni, ami valódi szeretettel készült!

Amikor ilyesmit szemlélhetek, hatalmas hála van bennem! Kívánom, hogy sokan találjatok rá Búzás Tündére és a hozzá hasonló alkotókra, kapjanak minél nagyobb teret a szívekben, tudatokban, otthonokban!

Tünde legközelebbi kiállítása áprilisban lesz, erről is informálódhattok, ha követitek az oldalát.
Ez pedig a boltja közvetlen linkje, ahol festményeket és velük illusztrált tárgyakat, ruhákat is vehettek Tőle.

És akkor jöjjön egy kis válogatás ismerkedésként! :)


valami tavasz

Narkisszosz

Narkisszosz (részlet)madárkirály 2

egyedül

nyári madár

a paradicsombanmadarak voltunk, földre szálltunk

tavasz

kék város

szemüveges angyal macskával

**
© Csendvirágok - https://www.csendviragok.hu

Szerző: N'alika (Kupai Eszter)

Bizonyos jogok fenntartva! A cikk szövege a szerző szellemi tulajdona
A blogbejegyzés belinkelésével szabadon megosztható, más módon felhasználni tilos!

A festményekről készült fotók Búzás Tünde szellemi tulajdonát képezik, forrásuk az alkotó Facebook-oldala.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése