Önismeret, művészet, önmegvalósítás. Felszabadító Kreatív írás kurzusok a tudatos, örömteli, alkotó életért.

2019. március 18., hétfő

AZ ÉLET JÁTÉK! – JIMMY LAWLOR FESTMÉNYEI

"Képzelj el egy Salvador Dalít, aki visszanyerte a fele józanságát és Nyugat-Írországba költözött,
és élvezni fogod azt a művészetet, mely nem csupán megközelíthető, de olyan melengető és fantasztikus, akár egy jó álom!" - idézet Jimmy Lawlor honlapjáról.

Kedvelem a szürrealizmust, hisz’ a meghökkentő képzettársítások, az álom logikájához hasonló észlelés és a látszólag feje tetejére állított fizikai világ gyakran többet árul el a valóságról, mint bármilyen realisztikus ábrázolásmódra való törekvés. Jimmy Lawlor festményei egyszerre szürreálisak és nagyon-nagyon szívmelengetőek. Ír származású alkotójuk 1967-ben született, Westportban, Nyugat-Írországban él, s az ottani tájat, közeget és embereket tartja legfőbb ihletőinek.
Imádok rácsodálkozni a képeire – akár azokra is, amiket már ismerek és az épp aktuálisakra is - és engedni, hogy megmozgassanak, meglepetésszerű asszociációkat hívjanak elő bennem.

Leggyakrabban gyermekek vagy idős emberek a szereplői, mintha leginkább ők lennének képesek érzékelni - vagy az ő terükben lenne érzékelhető - a szemmel láthatón és kézzel foghatón túli.
Álom? Nosztalgia? Varázslat? Vagy inkább az alanyi jogon mindenkinek járó játék és csoda! ;)

Gyakran jeleníti meg azt a tudatállapotot, amikor a természet nem egyszerűen közel van, hanem egy veled; amikor épp úgy tökéletesen otthon vagy egy érintés finomságában, a zene élvezetében, a tétlen szemlélődésben vagy egy abszurd ötlettársításban.
Teli van humorral, érdeklődik és élcelődik is, a megfigyelései nyomán pedig egy olyan világ teremtődik meg, mely esetlenségeivel együtt bájos, s melyben lehet és jó is játszani.

Íme, egy csokorra való a festményeiből és még több a honlapján és Facebook-oldalán! Leld bennük örömöd és jelezz vissza, ha tetszettek!


Firefly

The Emperor's New Clothes

The Freedom Of Flight

A Lighter Note

Flower Bed

Lighthouse

Ewe Tube

Drama Queen

A Dust Of Gold

A Delicate Touch

Hare Of The Dog

Autumn Light

Underneath The Blossom Tree
💗


© Csendvirágok - https://www.csendviragok.hu

Szerző: N'alika (Kupai Eszter)

Bizonyos jogok fenntartva! A cikk szövege a szerző szellemi tulajdona
A blogbejegyzés belinkelésével szabadon megosztható, más módon felhasználni tilos!

A festményekről készült fotók Jimmy Lawlor szellemi tulajdonát képezik, forrásuk az alkotó honlapja.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése