Önismeret, művészet, önmegvalósítás. Felszabadító Kreatív írás kurzusok a tudatos, örömteli, alkotó életért.

2019. március 8., péntek

Fotóművészet: TÁGULÓ ÉRZÉKELÉS - FRAN RODRÍGUEZ VILÁGA

Fran Rodríguez képei újra meg újra visszaköszönnek nálam. Most, hogy az első, kifejezetten
a költészetnek szentelt online kurzusra készülök [azóta ismét, már negyedik alkalommal rendezem meg a Lélek-órát, nézd!] - és ismét az Ő egyik alkotására asszociáltam, végképp elérkezettnek látom az időt, hogy bemutassam Neked a művészetét. :)

Ismered ezt a vicces infografikát? ("Csodák előfordulása" a kamera feltalálása előtt és után... majd a photoshop feltalálása előtt és után. :D) Bár a photoshop folyamatos "varázslási lehetőséget" ad az alkotóknak, kevesen használják olyan módon, hogy nem a manipulációs hatás az elsődleges cél, hanem a művészi.
A spanyol Fran Rodríguez - vagy kimondhatatlan szerzői nevén: lacabezaenlasnubes :) - számára a photoshop az ábrázolás eszköze. S bár egyértelműen és felvállaltan a szürrealizmus örökségét folytatja, amivel nincs egyedül a digitális képalkotással foglalkozó fotósok között, mégis van egy egyedisége, felismerhető stílusa a képeinek, amit nagyon szeretek.
A kollázstechnikán túl a kozmikus távlatok hétköznapi helyzetekkel való párosítása is ismerős alaptéma, Lana Del Rey 2017-es, Love című videója is ebből a stílusirányzatból merít.

Fran Rodríguez képei egyszerre markánsak és kifinomultak. Bennem befogadóként az az egyértelmű érzés kíséri őket, hogy e megoldások Nála jóval többek jópofa ötletnél vagy stílusjegynél, sokkal inkább egy gondolkodás- és érzékelésmód kifejezésének szolgálatában állnak.
Ahogyan honlapján is írja, régóta nem az foglalkoztatja, amit "normalitásnak" tartanak, tudja, hogy a hétköznapi észlelésünk csupán a jéghegy csúcsa és a felszín alattira való figyelem inspirálja.
Számomra Ő egy igazi felfedező, akinek a képeit szemlélve nyílik a perspektíva, tágul a tudat és megmutatkozik e különös paradoxon mindkét oldala: az  ember egyszerre érzékeli és konstruálja a valóságot.
Élvezetes elmerülést kívánok a képeiben! További alkotásait megtalálod a honlapján és ha falra akasztanád vagy ajándékoznád, meg is vásárolhatod a fotóit szép, letisztult kivitelben, aláírásával hitelesítve.


Cosmic Love

Kids

Everyday

I am dawn

Floating

Laberinto

Multiverse

Holy Night

Monolit 2

Swing

Pantheism

Stare

The Walk

Wood

**


© Csendvirágok - https://www.csendviragok.hu

Szerző: N'alika (Kupai Eszter)

Bizonyos jogok fenntartva! A cikk szövege a szerző szellemi tulajdona
A blogbejegyzés belinkelésével szabadon megosztható, más módon felhasználni tilos!

A fotók Fran Rodríguez szellemi tulajdonát képezik, forrásuk az alkotó honlapja.

2 megjegyzés:

  1. Érdemes volt elmerülni és felfedezni egyenként a képeket! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? :) Örülök, szerintem is fantasztikusak!

      Törlés