Önismeret, művészet, önmegvalósítás. Felszabadító Kreatív írás kurzusok a tudatos, örömteli, alkotó életért.

2019. július 23., kedd

Fotóművészet: LÁSD MEG A SZÉPET, AZ ÖRÖK GYERMEKET! – MEG LOEKS FOTÓI

Gyermekeket fotózni egyrészt hálás feladat, másrészt művészi szempontból kihívás: úgy csinálni, hogy egyszerre szólalj meg eredeti módon, stílust teremtve és közben ne fuss bele a giccsbe – no, ezt kevesen tudják. Megan Loeks igen, ezért írok most Róla nagy örömmel, no meg azért is, mert az augusztusi Gyógyító mese és haiku-írás kurzusunkra készülve olyan csodás pillanatokat szereztek nekem a képei. Talán számodra is kedvesek lesznek és segítenek tovább nyílni Magad felé! :)

Meg a Michigan-i Upper Peninsulán, természetközelben él férjével, négy gyermekükkel és számos háziállatukkal. Középiskolás kora óta fotózik, de elmondása szerint azután találta meg az igazi hangját, hogy anyuka lett és a gyermekeit kezdte el fotózni.
Szereti keverni a műfajokat, így a gyermekportréi gyakran természetfotók is egyben, kompozícióiban pedig a klasszikus képzőművészet, különösen a festészet hatása  letagadhatatlan. Legfőbb inspirációiként nevezi meg gyermekeit, a németalföldi festőket, Wes Anderson kortárs filmrendezőt és Norman Rockwell modern festőt.
Jó ideje tanít is, fényképészeti workshopokat tart és szaklapokban ír. Fő témája: meglátni és megjeleníteni a szépséget a mindennapjainkban.

Érdemes az Ő képeit is ráhangolódva, beleérezve-belelélegezve nézni, mert csodás távlatok nyitnak meg az apró rezdülések és megélések felé! Szerintem az bennük a legjobb, hogy a nosztalgikus és tündérmesés jelleg helyett pont az egyszerűséget ragadja meg és emeli közel hozzánk.
Számomra azt sugallják, hogy az ártatlanság és a szépség örök, és mindig elérhető minőségek.
A gyermekekben könnyebb észrevennünk, mert ők még nem (vagy kevesebbet) ítélkeznek és nem ragadtak bele egy megszilárdult egóba. Azonban ha már észre tudjuk venni, az azt jelenti: képesek vagyunk így nézni.  
Tipp: próbáld ki, hogy ma kicsit belelassulsz a mégoly’ hétköznapi pillanataidba és tudatosan ezzel a nyitottsággal szemléled őket! ;)

Tizenöt gyönyörű fotót válogattam, de ezúttal sem volt könnyű, hisz' annyi van! Ajánlom figyelmedbe Meg Loeks csatornáit, hogy felfedezhesd őket!

Ha tetszett az összeállítás, ha Téged is magukkal ragadtak a képek, örülök, ha visszajelzel, s persze annak is, ha megosztod a bejegyzést! :)


💗© Csendvirágok - https://www.csendviragok.hu

Szerző: N'alika (Kupai Eszter)

Bizonyos jogok fenntartva! A cikk szövege a szerző szellemi tulajdona
A blogbejegyzés belinkelésével szabadon megosztható, más módon felhasználni tilos!

A fotók Meg Loaks szellemi tulajdonát képezik, forrásuk az alkotó honlapja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése