Önismeret, művészet, önmegvalósítás. Felszabadító Kreatív írás kurzusok a tudatos, örömteli, alkotó életért.

2019. szeptember 25., szerda

A LEVÉLÍRÓ – Filmajánló és reflexió

Ez a film egy kis gyöngyszem, szeretek ilyenekre bukkanni és írni is róla, hátha többen felfedezitek. :) Nem egy nagyszabású movie epikus fordulatokkal, remek alakításokkal vagy látványos kulisszákkal, hanem egy tévéfilm, és A fény ösvényéhez vagy Az igazi csodához hasonlóan tanmese. Ez a műfaj szinte garantáltan tartalmaz pár kevésbé életszerű elemet, azaz, bizonyos szereplők, helyzetek egyszerűen túl könnyen illeszkednek a történetbe, hisz’ a mondanivaló irányít.
Minél kevésbé irreális és didaktikus egy tanmese, annál szerethetőbb és hatékonyabb is, mi Christian Vuissa alkotását (ő írta, rendezte és producer is) lényegileg ilyennek láttuk.

A film főhőse egy kamaszlány, Maggy, aki látszatra nem különösebben kiemelkedő semmiben, vannak vágyai és van egy rakás kudarca. Lavírozik, hogy az ezekkel való szembesülést elkerülje, próbálja megúszni, hogy túl mélyre menjen a saját életében és igyekszik menőnek látszani.
Egy napon aztán szép kézírással írt levelet kap egy idegentől, aki úgy tűnik, mintha ismerné őt. Pontosan azt mondja és legfőképp pont úgy szól hozzá, ahogyan az az elevenébe talál. Maggy felkutatja a levélírót és a találkozások hatására változni kezd…A tinédzser szereplő és díszletei ellenére a történet nagyon is univerzális, olyasmiről szól, ami az idősebb korosztály számára is ott van akadályként és potenciálként: a látásmódunkról és annak megváltoztatásáról. Arról, hogy amíg a körülményeinket okoljuk és nem vállalunk 100%-os felelősséget saját magunkért, lehetetlen a boldogság, no meg, hogy minden akkor fordul át és ugrik meg minőségileg az életünkben, amikor levesszük a fókuszt arról, mit várunk el másoktól, és ehelyett adni kezdünk magadból. 
Nem árulom el, mi történik a filmben, de szépen és többnyire egész hitelesen közvetíti ennek a belső (tudati, spirituális) forradalomnak a folyamatát.
Igen, ez olyasmi, ami felülírja a régi mintákat, sokszor nem túl kellemesen szembesít az illúzióinkkal, hogy elengedhessük őket, feltárja az élet-hívatásunkat és annyi ajándékot hoz, amit elképzelni sem tudtunk. És milyen nagyszerű, hogy ezeket az ajándékokat továbbadhatjuk! :)

Ha megérintett ez a leírás, nézd meg ezt a kedves és őszinte jóindulattal készült filmet, emlékeztetni fog arra, hogy bár sokszor kihívás levetni a megszokottat és konfrontálódik az ember sok mindennek, alapjában milyen egyszerű is változni és micsoda felhajtóerőt ad mindenhez, ha kész vagy Lélekből élni! ;)


**

A levélíró (The Letter Writer, 2011)

Rendezte: Christian Vuissa

Előzetes.

IMDb adatlap.
**

© Csendvirágok - https://www.csendviragok.hu

Szerző: N'alika (Kupai Eszter)

Bizonyos jogok fenntartva! A szöveg a szerző szellemi tulajdona. 
A blogbejegyzés belinkelésével szabadon megosztható, más módon felhasználni tilos!

Az illusztrációként felhasznált fotó hivatalos filmplakát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése