Művészet, önismeret és a mindennapi élet gyönyörűsége. Felszabadító Kreatív írás kurzusok az örömteli és tudatos alkotásért.

2019. november 25., hétfő

FELSZABADÍTÓ KREATÍV ÍRÁS - KURZUSNAPTÁR 2020. 1. FÉLÉV!

Kedvesek!

Itt a Felszabadító Kreatív írás online kurzusok 2020 első felére tervezett menetrendje! Ha már egy ideje együtt utazunk, látni fogjátok, hogy nagyon sok újdonság következik és igencsak izgalmas dolgok.
Amennyiben új vagy itt, ajánlom figyelmedbe a Mire jó a kreatív írás? - Gyakori kérdések című bejegyzést! Ebben összegeztem mindazt az információt, melyre a kurzusokkal kapcsolatban eddig igény merült fel.
Az elmúlt két évben kinőttük magunkat, nagyon boldog és hálás vagyok a fejlődésért! :)
Tartalmilag és formailag is szükségessé vált a továbblépés, egyrészt úgy, hogy a meglévő hat kurzus mellé újabbak jönnek, melyek között lesz kifejezetten önismereti fókuszú is, és több írásmesterségbeli fejlődést segítő. A négy- illetve háromhetes forma mellé pedig érkezik a kéthetes, mely nemcsak időben-energiában, de árban is "könnyebb falat" - a színvonalat azonban nem adjuk le, sőt! ;)

A kurzusokhoz továbbra is hozzátartozik a privát Facebook-csoportban való részvétel lehetősége. Én várhatóan valamivel kevesebbet fogok posztolni, ám a csoport él és virul, s tele van már értékes tartalommal.
A kurzusok ideje alatt a csoportban, illetve e-mailben kérdezhettek - kapacitásom szerint - válaszolok, az írások véleményezésére fordítható időm azonban a növekedés arányában értelemszerűen kevesebb lett. A 3 és 4 hetes kurzusok esetében megmarad ez a fajta konzultációs lehetőség, mégpedig úgy, hogy fejenként egyszeri alkalommal tudtok nekem írást küldeni konstruktív véleményezésre, és kurzustól függően maximalizálni fogom a küldhető anyagok oldalszámát is.
Tavasz végére vagy inkább nyárra fizikai találkozót és egyéb, offline programot is tervezek, erről is tájékozódhattok majd a hírlevélből.
A részletes kurzusleírásokat a szokásos módon, azaz nagyjából 4 héttel a kezdés előtt teszem majd fel a blogra, és a csoportokba való jelentkezést is ekkor nyitom meg.
Az alábbi naptárral és rövid leírásokkal azonban már előre láthatjátok, mi következik az eljövendő hónapokban, rá tudtok hangolódni a tanfolyamokra, és ha jönni szeretnétek, időben lépni, hisz’ fél év alatt a legtöbb lehetőségből csak egy alkalmat tartok. 
A téli időszak fokozottabban késztet bennünket a befelé figyelésre és kedvez az érlelődést igénylő alkotó, megvalósító folyamatoknak...
Ha érzed a Lelkedből születő, szabad önkifejezés hívását, gyere, tarts velem  
- íme, az új kurzusnaptár! :) 
[UPDATE! A lejárt lehetőségeket leveszem, az aktuális kurzusokat láthatod!]03  Március:

•   2020. 03.11. – 03.31.: LÉLEK-ÓRA – 3 hetes online versíró kurzus
A mindennapi élet átlényegül ezzel a különleges, belső utazással, melyet elsősorban a  költészet szerelmeseinek ajánlok, no és azoknak, akik az érzelmi önkifejezésükben és kommunikációjukban kívánnak fejlődni. A kurzus erős verstani alapokat ad, teljesen kezdő szintről is elvégezhető, de  komolyabb mesterségbeli fogásokat is elsajátíthatsz vele, sőt kísérletezésre is inspirál.
Csatlakozás: 03. 10. (kedd, 18 óra), early bird jelentkezéssel: 02.28. (péntek, 20 óra)
          A kurzusra a jelentkezés elindult! >> Katt a részletekért!


   2020. 03.11. – 03.24.:  BLOGÍRÁS - 2 hetes online kreatív írás kurzus - ÚJ!
Szeretnél blogot indítani vagy most készülsz arra a szintre lépni, hogy tudatosabban csináld a blogolást? A beinduláshoz remek katalizátor lesz ez a két hét, sok mankóval, hasznos anyaggal és inspirációval, hogy az ötleteid a Hozzád legjobban passzoló formába önthesd, elérhesd az olvasóid és akár sikeres vállalkozást is építhess a blogodra!
Csatlakozás03. 10. (kedd, 18 óra), early bird jelentkezéssel: 02.28. (péntek, 20 óra)
          A kurzusra a jelentkezés elindult! >> Katt a részletekért!


2020. 03.11. – 03.24.: FANTASY – 2 hetes online kreatív írás kurzus - ÚJ!
A Felszabadító Kreatív írás első, kifejezetten műfajismereti kurzusát azoknak ajánlom, akik szeretnének elmélyedni és hatékony módon alkotni a fantasy-ben. A gyakorlatok segítenek a zsáner közhelyeit elkerülni, hogy valóban Belőled születő, autentikus módon alkothass, és arra is útmutatást kapsz, mi az, ami az olvasó számára működőképes.
[UPDATE! Ez a kurzus terveim szerint egy állandó - vagy hosszabb időn át elérhető - lehetőség lesz. Részletei várhatóan március második felében kerülnek fel a honlapra, és ekkortól meg is tudjátok vásárolni!]


04  Április

•  2020. 04.10.– 30.:  GYÓGYÍTÓ MESE- ÉS HAIKU-ÍRÁS – 3 hetes online kreatív írás kurzus
Az egyik kedvenc kurzusotok a bennünk lévő, örök gyermek öröméről és biztonságérzetéről szól. :) Meditációs és írás-gyakorlatok, valamint - az elbeszéléstechnikai és műfaji alapokat megadó - elméleti segítség járul hozzá, hogy könnyedén létre hozhasd saját meséid és verseid.
Csatlakozás: 04. 09. (csütörtök, 18 óra), early bird jelentkezéssel: 03.27. (péntek, 20 óra)


•  2020. 04.10.– 23.:  ELBESZÉLŐ SZERKEZET – 2 hetes online kreatív írás kurzus - ÚJ!
Ha rövid történeteket, novellát, elbeszélést, mesét írnál, és kifejezetten az foglalkoztat, hogyan tudod az ötleteid jól működő cselekménnyé formálni, ez a Te kurzusod! A két hét anyaga nem fedi a Haladó próza- és regényírás elbeszélő szerkezetről szóló modulját, újat, mást ad, így regényt tervezőknek vagy azon dolgozóknak is ajánlom a letisztuláshoz, fejlődéshez!
Csatlakozás: 04. 09. (csütörtök, 18 óra), early bird jelentkezéssel: 03.27. (péntek, 20 óra)


•  2020. 04.10.– 23.:  SCI-FI - 2 hetes online kreatív írás kurzus - ÚJ!
A kurzust azoknak ajánlom, akik szeretnének elmélyedni és hatékony módon alkotni a science fiction műfajában. A gyakorlatok segítenek a zsáner közhelyeit elkerülni, hogy valóban Belőled születő, autentikus módon alkothass, és arra is útmutatást kapsz, mi az, ami az olvasó számára működőképes.
[UPDATE! Ez a kurzus terveim szerint egy állandó - vagy hosszabb időn át elérhető - lehetőség lesz. Részletei várhatóan április második felében kerülnek fel a honlapra, és ekkortól meg is tudjátok vásárolni!]05  Május

•  2020. 05.12.– 06.08.:  FELSZABADÍTÓ - 4 hetes online kreatív írás kurzus
A kurzusok névadója az alkotással kapcsolatos gátlások elengedéséről és az íráskészség újraélesztéséről szól, a szabad áramlást segítő írás- és meditációs gyakorlatokkal. Mindhárom irodalmi műnemben kalandozunk és számos műfajt kipróbálunk!
Csatlakozás: 05. 11. (hétfő, 18 óra), early bird jelentkezéssel: 04.24. (péntek, 20 óra)


•  2020. 05.12.– 06.02.:  FILM-KÉP-ÍRÁS – 3 hetes online kreatív írás kurzus
Fotó, film és irodalom határmezsgyéin kalandozunk, megtanuljuk, hogyan lehet a kép katalizátorunk és vonhatjuk be kifejezőeszközeit az írásba, vagy hogy hogyan ábrázolhatunk montázs-szemlélettel. A művészeti mellett ez is önismereti út: meditációs gyakorlatok segítik a látásunk, tisztánlátásunk és szellemi megértésünk fejlődését!
Csatlakozás: 05. 11. (hétfő, 18 óra), early bird jelentkezéssel: 04.24. (péntek, 20 óra)


•  2020. 05.12.– 23.:  YOUNG ADULT - 2 hetes online kreatív írás kurzus - ÚJ!
A kurzust azoknak ajánlom, akik szeretnének elmélyedni és hatékony módon alkotni az ifjúsági irodalom új, young adult és new adult (al)műfajaiban, mely a tinédzserek és fiatal felnőttek érettséget igénylő, különleges élethelyzetein keresztül reflektál a világra. A gyakorlatok segítenek ennek a folyamatosan formálódó, de nagyon népszerű zsánernek a közhelyeit elkerülni, hogy valóban Belőled születő, autentikus módon alkothass, és arra is útmutatást kapsz, mi az, ami az olvasó számára működőképes.
[UPDATE! Ez a kurzus terveim szerint egy állandó - vagy hosszabb időn át elérhető - lehetőség lesz. Részletei várhatóan május második felében kerülnek fel a honlapra, és ekkortól meg is tudjátok vásárolni!]


 

Állandó lehetőség!
Öt modulból álló "nagy falat", elsősorban azoknak ajánlom, akik regényen vagy kisregényen dolgoznak. Összefoglaló és sorvezető, elmélet és gyakorlat egységben a karakterépítéstől a szerkezeten és elbeszélői nézőpontokon át a dialógus- és monológírásig, valamint a leírásokig. Az anyagot akkor igényelheted, ha már jártál hozzám kurzusra!

 >> RÉSZLETEK ÉS JELENTKEZÉS!
Ha kíváncsiak vagytok, másoknak mit adtak a Felszabadító Kreatív írás kurzusok, ajánlom a Vélemények menüben való böngészést!

Szeretettel várlak Benneteket a kurzusokra 2020-ban is!


N’alika


4 megjegyzés:

 1. Szia,
  engem pont az elozo ket kurzus erdekelt volna leginkabb. Ciklikusan tartod oket, vagy ami egyszer volt, az nem lesz tobbet?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Igen, ismételni fogom (többen jeleztétek, hogy az első kettőt szeretnétek), és lesz egy új prózaíró is! Iratkozz fel a hírlevélre, ha gondolod - még március folyamán frissítem, illetve kihozom az új kurzusnaptárat! :)

   Törlés
 2. Koszi a valaszt! Szerintem addig megprobalom ezt a meseset es ha bejon, akkor a filmeset is. Amugy is ramfer egy kis gyogyulas :D Engem leginkabb a versiras erdekel, a sors ironiaja, hogy akkor talaltam a blogodra, mikor mar elindult.

  VálaszTörlés