Önazonosság, letisztultság, művészet. Felszabadító Kreatív írás kurzusok az örömteli, tudatos, alkotó életért.

2019. november 25., hétfő

FELSZABADÍTÓ KREATÍV ÍRÁS - KURZUSNAPTÁR 2020. 1. FÉLÉV!

Kedvesek!

Itt a Felszabadító Kreatív írás online kurzusok 2020 első felére tervezett menetrendje! Ha már egy ideje együtt utazunk, látni fogjátok, hogy nagyon sok újdonság következik és igencsak izgalmas dolgok.
Amennyiben új vagy itt, ajánlom figyelmedbe a Mire jó a kreatív írás? - Gyakori kérdések című bejegyzést! Ebben összegeztem mindazt az információt, melyre a kurzusokkal kapcsolatban eddig igény merült fel.
Az elmúlt két évben kinőttük magunkat, nagyon boldog és hálás vagyok a fejlődésért! :)
Tartalmilag és formailag is szükségessé vált a továbblépés, egyrészt úgy, hogy a meglévő hat kurzus mellé újabbak jönnek, melyek között lesz kifejezetten önismereti fókuszú is, és több írásmesterségbeli fejlődést segítő. A négy- illetve háromhetes forma mellé pedig érkezik a kéthetes, mely nemcsak időben-energiában, de árban is "könnyebb falat" - a színvonalat azonban nem adjuk le, sőt! ;)

A kurzusokhoz továbbra is hozzátartozik a privát Facebook-csoportban való részvétel lehetősége. Én várhatóan valamivel kevesebbet fogok posztolni, ám a csoport él és virul, s tele van már értékes tartalommal.
A kurzusok ideje alatt a csoportban, illetve e-mailben kérdezhettek - kapacitásom szerint - válaszolok, az írások véleményezésére fordítható időm azonban a növekedés arányában értelemszerűen kevesebb lett. A 3 és 4 hetes kurzusok esetében megmarad ez a fajta konzultációs lehetőség, mégpedig úgy, hogy fejenként egyszeri alkalommal tudtok nekem írást küldeni konstruktív véleményezésre, és kurzustól függően maximalizálni fogom a küldhető anyagok oldalszámát is.
Tavasz végére vagy inkább nyárra fizikai találkozót és egyéb, offline programot is tervezek, erről is tájékozódhattok majd a hírlevélből. [UPDATE! A találkozó és Csendvirágok könyvbemutató a koronavírus miatti egészségügyi vészhelyzet miatt elmarad, remélem, az év második felében meg tudjuk tartani!]
A részletes kurzusleírásokat a szokásos módon, azaz nagyjából 4 héttel a kezdés előtt teszem majd fel a blogra, és a csoportokba való jelentkezést is ekkor nyitom meg.
Az alábbi naptárral és rövid leírásokkal azonban már előre láthatjátok, mi következik az eljövendő hónapokban, rá tudtok hangolódni a tanfolyamokra, s ha jönni szeretnétek, időben lépni!
A téli és kora tavaszi időszak fokozottabban késztet bennünket a befelé figyelésre és kedvez az érlelődést igénylő alkotó, megvalósító folyamatoknak...
Ha érzed a Lelkedből születő, szabad önkifejezés hívását, gyere, tarts velem!


 AKTUÁLIS IDŐSZAKOS LEHETŐSÉGEK04  Április

•  2020. 04.10.– 30.:  GYÓGYÍTÓ MESE- ÉS HAIKU-ÍRÁS – 3 hetes online kreatív írás kurzus
Az egyik kedvenc kurzusotok a bennünk lévő, örök gyermek öröméről és biztonságérzetéről szól. Meditációs és kreatív írás-gyakorlatok, valamint - az elbeszéléstechnikai és műfaji alapokat megadó - elméleti segítség járul hozzá, hogy könnyedén létre hozhasd saját meséid és verseid.
Csatlakozás: early bird jelentkezéssel: 03.27. (péntek, 20 óra); teljes áron: 04. 09. (csütörtök, 18 óra)

          A kurzusra elindult a jelentkezés! >> KATT IDE A RÉSZLETEKÉRT! 


•  2020. 04.10.– 23.:  BŐSÉGTUDAT - Online önismereti kurzus
Ráéreztél már arra, hogy a kreativitás és a bőség szinonim fogalmak, s hogy egy attitűdöt fejeznek ki?
Ezzel a különleges két héttel oly' módon indíthatod be a teremtőerőd, hogy egyszerre engeded meg magadnak annak élvezetét, ami már most itt van és nyílsz meg egy még tágabb perspektívára, az új, Belőled születő, jövőbeli anyagi megvalósításaidra!
Csatlakozás: early bird jelentkezéssel: 03.27. (péntek, 20 óra); teljes áron: 04. 09. (csütörtök, 18 óra)
          A kurzusra elindult a jelentkezés! >> KATT IDE A RÉSZLETEKÉRT! 
05  Május

•  2020. 05.12.– 06.08.:  FELSZABADÍTÓ - 4 hetes online kreatív írás kurzus
A kurzusok névadója az alkotással kapcsolatos gátlások elengedéséről és az íráskészség újraélesztéséről szól, a szabad áramlást segítő írás- és meditációs gyakorlatokkal. Mindhárom irodalmi műnemben kalandozunk és számos műfajt kipróbálunk!
Csatlakozásearly bird jelentkezéssel: 04.24. (péntek, 20 óra); teljes áron:05. 11. (hétfő, 18 óra)

•  2020. 05.12.– 06.02.:  ÉLET-HÍVATÁS – 2 hetes online önismereti kurzus
Mire vagy hívatva belülről, a Lelked által és hogyan valósíthatod azt meg? Fedezd fel, tisztázd le magadban és indítsd be magad a májusi teremtő-kreatív energiákkal! ;)
Csatlakozásearly bird jelentkezéssel: 04.24. (péntek, 20 óra); teljes áron:05. 11. (hétfő, 18 óra)


JELENLEG ELÉRHETŐ ÁLLANDÓ LEHETŐSÉG:HALADÓ PRÓZA ÉS REGÉNYÍRÁS - 5 hetes online kreatív írás kurzus
Öt modulból álló "nagy falat", elsősorban azoknak ajánlom, akik regényen vagy kisregényen dolgoznak. Összefoglaló és sorvezető, elmélet és gyakorlat egységben a karakterépítéstől a szerkezeten és elbeszélői nézőpontokon át a dialógus- és monológírásig, valamint a leírásokig. [UPDATE! A kurzus elvégzésének nincs előfeltétele, de azoknak javaslom, akiknek már nem okoz gondot az ötleteik formába öntése, illetve rövid elbeszélő szövegek megírása.]
 >> RÉSZLETEK ÉS JELENTKEZÉSHa kíváncsiak vagytok, másoknak mit adtak a Felszabadító Kreatív írás kurzusok, ajánlom a Vélemények menüben való böngészést!


Szeretettel várlak Benneteket a kurzusokra 2020-ban is!


N’alika
4 megjegyzés:

 1. Szia,
  engem pont az elozo ket kurzus erdekelt volna leginkabb. Ciklikusan tartod oket, vagy ami egyszer volt, az nem lesz tobbet?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Igen, ismételni fogom (többen jeleztétek, hogy az első kettőt szeretnétek), és lesz egy új prózaíró is! Iratkozz fel a hírlevélre, ha gondolod - még március folyamán frissítem, illetve kihozom az új kurzusnaptárat! :)

   Törlés
 2. Koszi a valaszt! Szerintem addig megprobalom ezt a meseset es ha bejon, akkor a filmeset is. Amugy is ramfer egy kis gyogyulas :D Engem leginkabb a versiras erdekel, a sors ironiaja, hogy akkor talaltam a blogodra, mikor mar elindult.

  VálaszTörlés