N'alika író és tanár blogja. Felszabadító Kreatív írás kurzusok a tudatos, örömteli, alkotó életért.

2020. november 12., csütörtök

Felszabadító Kreatív írás: GYÓGYÍTÓ MESE- ÉS HAIKU-ÍRÁS - Online kreatív írás kurzus - Ünnepi kiadás! - 2020. 12.11-31.


Decemberben még két időszakos online kurzust tartok: Gyógyító mese- és haiku-írást, valamint Lélek-óra online versíró és önismereti kurzust. Előzetes képzettséget egyik sem igényel; s mindkettőre jöhetsz az írói fejlődés szándékával, és akkor is, ha "csak" a lelki ellenállóképességed (rezilienciád) szeretnéd erősíteni, illetve a Magaddal és másokkal való, meghitt kapcsolódásra vágysz. 
Továbbra is elérhető, jelenleg állandó lehetőség a Haladó próza- és regényírás kurzusom, melyet akkor ajánlok, ha már nem érzel különösebb blokkot a kreativitásod terén, nem okoz gondot az egyszerűbb elbeszélések megalkotása, és nagyobb projektet (regényt, kisregényt, elbeszélést) tervezel.

Szeretettel várlak, lejjebb pedig a Gyógyító mese- és haiku-írás kurzusról olvashatsz részletesebben! E különleges, 3 hetes folyamat hatására:

•   felfedezheted magad a mese- és versíráson keresztül 
•   könnyedén megtanulhatsz kerek irodalmi formákat létrehozni, és izgalmas műfajokban próbálhatod ki magad
•   nagyot fejlődhet íráskészséged és általában véve önkifejezésed      
•   felszabadultabb, örömtelibb és elfogadóbb minőségben élhetsz 
•  az összegzés és továbblépés jegyében különleges ajándékkal zárhatod ezt a mindannyiunkat megpróbáló 2020-as évet! Miért mese- és haiku-írás? Bizonyára hallottál már a mesék gyógyító erejéről. A meseterápia - az adott élethelyzetre illő mesék olvasásával és a hozzájuk kapcsolódó mély-elemző beszélgetésekkel - komoly önismereti eszköz lehet, tapasztalataim szerint azonban a meseírás még ennél is továbbvisz! 
haiku pedig a pillanat művészete, olyasmi ami a történetekből való kilépésben és a jelenben való elmerülésben lesz segítségünkre! :)

Nem kell "írni tudnod"! Ezt a három hetes folyamatot úgy állítottam össze, hogy írástapasztalattal vagy "írói vénával" nem rendelkezők számára épp úgy maradandó élményt nyújthasson, mint az írás szerelmeseinek!
Két olyan műfajt helyeztem a középpontba, melyekben alkotni könnyű, áramló és természetes lehet, ugyanakkor igazán jó mesét és haiku-t írni kihívás is. ;)

Miért gyógyító? Mert mindkét műfaj fantasztikusan alkalmas az önfeltáró belső utazásra. Azaz, ha végigmész ezen a folyamaton, örömteli és játékos módon lezajló, mégis mélyreható változásokra számíthatsz!
A "gyógyító" minőség emlékeztetés eredendő Teljességedre, egész-ségedre, melyből merítve szabadon alakíthatod az életed.
Ha elakadásokat tapasztalsz a meséidben, ráláthatsz az okukra és felülírva korlátozó mintáidat továbbléphetsz egy örömtelibb, Teljességedből fakadó életbe.*

Felnőtteknek, de kis- és nagy kamaszoknak is! Lépésről lépésre haladunk, így nyugodtan elfelejtheted a "nekem nehezen megy" vagy "nincs tehetségem hozzá" jellegű gondolatokat! Gyermeki részed, "belső gyermeked" is élvezni fogja ezt a kalandot! :)
Az alkalmat ezzel együtt nem csak gyógyulási szándékkal érkezőknek, hanem önismereti és önbizalom-növelő alkotói tapasztalatként is ajánlom, 10 éves kor felett gyakorlatilag minden korosztálynak!

Adventre és ünnepekre hangolva! Az első két hétben a meséé lesz a főszerep, a harmadikban az egyszerű és rövid haiku-formáé, így sokkal könnyebb lesz a kurzusanyagot összeegyeztetni az élettel az év végi, ünnepi időszakban! Az Adventre, Karácsonyra és az évzárásra tudatosan is hangolódunk majd, osztok meg inspirációkat, melyek segítenek letisztulni és békére lelni Magadban!

Számos írásmesterségbeli fogást is tanulhatsz, mégis ez a lehetőség jóval több mint írás-kurzus!  
Rajta, hát! Alkosd magad újra a mese és a haiku varázslatos, mégis Valóságra mutató, múltat feldolgozó és jelenbe hívó műfajaival! :)


MIT KAPSZ A KURZUSON?


•  3 hét alatt elvégezhető, de akár több hónapra is elegendő különleges írásgyakorlatot: egy teljes kreatív írás munkafüzetet, melyet nyomtathatsz és fűzhetsz! 

A pdf formátumú írott és mp3 hanganyagokat hetente küldöm el e-mailben, Te osztod be magadnak és a saját tempódban végzed el őket. 
Ha nincs időd mindenre, később is a Tieid maradnak, egy-egy gyakorlatot újra elővehetsz, illetve számos variációs lehetőséget tartalmaznak, melyekkel kedvedre érlelődhetsz, fejlődhetsz tovább.

•  A gyakorlatokban sokoldalú tanári tapasztalataim, műfaji és írástechnikai ismereteim ötvöződnek azzal az intuitív, kreatív és Lélekközpontú minőséggel, amit többek között e blogon keresztül is megismerhettél.

•  Bár nem vagyok közben fizikailag melletted, mégis, kapsz egy kísérő jelenlétet – egyrészt a gyakorlatok leírásán keresztül, másrészt úgy, hogy ha elakadnál, kérdésed merül fel vagy megosztanál velem valamit, a kurzus három hete alatt e-mailben fordulhatsz hozzám.

•  Meghívlak egy zárt Facebook-csoportba is, ahol a többiekkel is lehetőséged nyílik kapcsolódni, megosztani az alkotásaid, beszélgetni, játszani és rengeteg írást segítő kiegészítő poszt és értékes anyag között mazsolázgatni. :) A csoportbeli tagságod és lehetőségeid a kurzus végeztével is megmaradnak! Gondoskodni magunkról nem önzőség, sőt: ha ezt nem teszed, másoknak sem tudsz valódit adni! 
Bánj jól (gyermeki) éneddel, tápláld igaz szeretettel! 
Ha ez a szándékod, a kurzus segítségedre lesz. :)TI ÍRTÁTOK A FELSZABADÍTÓ KREATÍV ÍRÁS KURZUSOKRÓL:


„Sikerült tényleg beleadnom magam és mindegyik írás egy kapu volt önmagamhoz. Leginkább valamiféle tehermentesítő írásterápiának éltem meg… Ami a feladatokat illet, örömöm telt abban, hogy ennyiféle szemmel nézhettem magamra. Szeretném megköszönni a lehetőséget és a létrejött szabadságot, amiben kifejezhettem magam."   
− J. Eszter  


"Először megijedtem a feladatoktól, előjött az "üreslap" szindróma, de a meditáció beindította a fantáziámat. Első olvasásra nehéznek tűntek a feladatok, de a végén kikerekedtek. Örülök, hogy jelentkeztem és megismerkedtem Veled." :)  
− Sz. Timi  

 

 "Nagyon örültem, hogy olvashattam meséket újra. Nagyon élveztem, hogy kitalálhattam egy karaktert és azt útnak indíthattam, kalandozhattam vele. Nagyon inspirálóak voltak a művészeti elemek, amiket megosztottál az Fb csoportban. Köszönöm ismét ezt a szellemi, lelki kalandozást! 😊"  

 K. Edina 

 

„Annyi inspirációt, értő figyelmet, elfogadást, szeretetet kaptam N'alikától, annyi mindent tanultam ihletett pillanatokról, a csend varázsáról, az eredetiség erejéről és az útmutatók iránti alázatról...
Elindultam egy járatlan úton, blogot és egy új oldalt indítottam. Vágyom az ÚJ TAPASZTALATból meríthető inspirációra. Köszönök mindent!” 
AAdrienn (KenderKóc) 


Még több résztvevői véleményt olvashatsz, ha ide kattintasz!RÉSZVÉTEL ÉS JELENTKEZÉS:Ajándékozz magadnak figyelmet és nyugalmat a haiku eszközével! 
Érkezz meg a jelenbe! ;)
 

A kurzuson való részvétel ára 21.900 Ft.


A csatlakozás vége: december 10., csütörtök, 18 óra!

Utalni PayPal-en keresztül vagy számlára is tudsz, számlaszámot a jelentkezésed utáni válaszüzenetben küldök.

Decemberben Lélek-óra online versíró kurzusra, valamint Haladó próza- és regényírásra is jöhetsz! Részletek a linkeken!


Szeretettel várlak!

N'alika (ejtsd: Náliká; Kupai Eszter), író és tanár, a Csendvirágok blog és verses-novellás kötet szerzője, a Felébredés az én illúziójából című könyv társszerzője


Felszabadító Kreatív írás kurzusaimról itt olvashatsz bővebben.
Rólam pedig itt* A kurzus önismereti eszközöket ad, a "gyógyító" jelzőt "személyiségfejlesztés" vagy "rekreáció" értelemben használom. Ha egészségi problémával küzdesz, vedd figyelembe, hogy nem helyettesíti az orvosi kezelést!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése