Önazonosság, letisztultság, művészet. Felszabadító Kreatív írás kurzusok az örömteli, tudatos, alkotó életért.

2020. január 20., hétfő

ÉRLELŐDÉS – A 8 LEGJOBB IRODALMI PÁLYÁZAT TAVASZIG

Még javában tart a tél, csak álmodunk a tavaszról. Az érlelődés és készülődés ideje ez, a mag a hó alatt pihen, ám ez cseppet sem jelent passzivitást vagy elszigetelődést a világtól. Nagyon fontos, szerves része a folyamatnak, melyen keresztül újjáteremtjük magunkat és csodás alkotásokat hozunk majd létre. :)
A Felszabadító Kreatív írás most futó kurzusain is tapasztalom ezt a készülődést: a csendben, komótos léptekkel, de megállíthatatlanul zajló változást. Lehet, hogy szürkék a reggelek, kicsit elkelne több is a napfényből és korán sötétedik, mégis érdemes jól felhasználni és élvezni ezt az időszakot! Ajánlom ezt az őszi, de most is aktuális bejegyzést arról, hogyan kerülhetünk - vagy maradhatunk – a jelenlét áramlásában ilyenkor, no és természetesen az online kurzusokat!
Februárban lesz Történetek és egy új, kéthetes önismereti kaland is, Bőség-tudat címmel, de a teljes tavaszi kurzusnaptárat megtaláljátok itt, benne a május végéig tervezett programokkal!

Most pedig jöjjön egy kis plusz motiváció az íráshoz! Tavaly nyáron nagyon szeretettétek a pályázati válogatást, készítettem most egy újabbat a jelenlegi meghirdetések alapján, nagyjából a tavasz beköszöntéig. Hogy miért érdemes elindulni egy-egy ilyenen, arról itt írtam, további tippeket is adva a fejlődéshez és a publikáláshoz. Az aktuális gyűjtést olyan szempontból is érdemes megnézni, hogy ha netán a határidő, a korosztályi megjelölés vagy más miatt lemaradnál róla, akkor is kaphatsz ötleteket, amik mentén érdemes elindulnod.
Hagyd magad megihletni, írj, örülj - belső tavaszra fel! ;)
A címbeli és alábbi „nyolc legjobb” az én szubjektívem értékelésem; számított, hogy mennyire tartom érdekesnek a témát, de az is, mennyire ajánlanám a tanítványaimnak, mennyire látom jó lehetőségnek szakmaiság, fejlődés és visszacsatolás szempontjából.
Vannak még állandó pályázatok – mint például a Moly.hu Merítése (minden hónap 13-áig lehet prózát, verset küldeni) vagy a Holnapmagazin folyamatos vers-, illetve novellapályázata, valamint az Irodalmi Rádió pénzdíjas, hanganyag-pályázatai is említésre méltók.
És íme, az időszakos lehetőségek, a határidők sorrendjében - a bővebb információkat a címekre kattintva találod!


KINCSVADÁSZAT – A Trivium Egyesület novellapályázata - Határidő: február 13.

600-2400 szó közötti terjedelemben várnak novellákat, egy szerzőtől maximum hármat. Előválogatás után megjelentetik őket és közönségszavazással választják ki minden hónapban a legjobbat. Ez a sorozat most zárul, jó alkalom lehet arra, hogy megmutasd magad, olvasókat szerezz, illetve kicsit megmozgasd a közönséged.

Kurzus, amit ajánlok hozzá: a most futó Felszabadító, illetve a februári Történetek. (Bár utóbbi épp csak elkezdődik akkor, ám a megszülető novelláidat még nagyon sok minden másra is felhasználhatod! ;))


ELCSENDESÜLÉS – A Vértes Agorája és az Új Forrás vers-, novella- és esszépályázata 16-25 éves fiataloknak – Határidő: február 15.

Nagyon szép témák - "megbékélés – az összhang keresése önmagam és a természet között – a világ és az én egysége –  gyász és öröm a mindennapokban és az ünnepekben" -, és komoly (pénzbeli) díjazás is tartozik ehhez a Költészet Napja tiszteletére létrehozott pályázathoz.

Lélek-órásoknak, de a Felszabadító és a Történetek résztvevőinek is ajánlom, ha belefértek a korosztályi megjelölésbe! (Ha nem, akkor pedig a témák miatt!)


A FÖLD ALATT - A Szitakötő gyermekfolyóirat alkotói pályázata felnőtteknek – Határidő: február 17.

Mi rejtőzik a föld alatt és hogyan óvhatjuk meg? Verseket, meséket és cikkeket várnak a szerkesztők, melyek 8 éven felüli gyerekekhez szólnak és sokezer diákhoz eljuthatnak határon innen és túl.
A sikeres pályázók honoráriumot és további publikálási lehetőségeket is kapnak.

Gyógyító mese-és haiku-írók, Ti különösen eszembe juttok! ;)


HAIKU-PÁLYÁZAT: KERESZT  – A Napút folyóirat pályázata – Határidő: február 29.

A kurzusok résztvevői közül többen elindultatok és sikerrel szerepeltetek a Napút folyóirat különböző pályázatain, a jelenleg ismét aktuális, mindig más témát fókuszba helyező haiku-író pályázat talán a legnépszerűbb. Izgalmas feladat - most épp a "kereszt" szó által ihletett, illetve azt tartalmazó haiku-kat várnak -, és publikálási lehetőséggel is jár.

TÉLI TÜNEMÉNY – Egri László és a Polikróm folyóirat vers és novella-pályázata – Határidő: március 1.

A téli évszak szépsége a témája ennek a vers- és novella-író pályázatnak, melyre eddig még nem publikált művekkel lehet nevezni. A legjobbnak ítélt művek online megjelenési lehetőséget kapnak.

Valamennyi kurzus résztvevőjének, de a Felszabadító, valamint a februári Történetek csapatának kifejezetten ajánlom!


A MAGYAR FÁJDALOM ÉS ÖSSZETARTOZÁS VERSEI – TRIANON 100 – Komárom város és az Endresz Csoport verspályázata -  Határidő: március 15.

A trianoni békediktátummal kettészakított Komárom város az egyik hirdetője ennek a különleges versíró pályázatnak, melynek első hat helyezettje pénzjutalomban részesül. Egy-egy pályázó három költeményt küldhet be.

Lélek-órásoknak, s persze mindazoknak, akiket megszólít!


AZ ERDŐ ÁLMA – A Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület vers-, próza- és meseíró pályázata  6-19 éveseknek -  Határidő: április 16.

Itt is van és kicsit szűkebb is a korosztályi megjelölés, hisz' elsősorban diákoknak szól a kiírás. Verset, prózát, mesét egyaránt vár a rangos szakmai zsűri - mindezt "a Természet jegyében".

A kurzusok fiatal résztvevőinek ajánlom, valamint az oldalt / blogot követő szülők figyelmébe!


A MI MESÉNK – KLÍMAVÁLTOZÁS ÉS MEGOLDÁSI JAVASLATOK – Meseíró pályázat – Határidő: április 20.

Komoly téma - mesés forma! Négy korosztályban hirdette meg az Ismerd meg Magyarországot! lelkes csapata ezt a nem mindennapi pályázatot, így felnőtt kategóriában is. A legjobb alkotásokat könyvben jelentetik majd meg.

Felszabadító és Történetek résztvevőknek, Gyógyító mese- és haiku-íróknak és mindennemű prózásoknak szeretettel! ;)


Remélem, hasznosnak találtad a válogatást! Ha igen, örülök a visszajelzésednek!


Csodás téli napokat, alkotó érlelődést kívánok Neked és szeretettel látlak a kurzusokon! :)💗
© Csendvirágok - https://www.csendviragok.hu

Szerző: N'alika (Kupai Eszter)

Bizonyos jogok fenntartva! A szöveg a szerző szellemi tulajdona. A blogbejegyzés belinkelésével szabadon megosztható, más módon felhasználni tilos! 

Az illusztrációként felhasznált fotók nyilvános megosztók jogtiszta képei.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése