Művészet és önazonosság. Felszabadító Kreatív írás kurzusok az örömteli, tudatos, alkotó életért.

2020. február 17., hétfő

Önismeret: HA ÉN EZT KORÁBBAN TUDOM! - 10 dolog, amit meg kellett tanulnom az egészséges önképért

Ez az én „jobb későn, mint soha tananyagom”: olyan dolgok vannak benne, amiket felnőtt önismereti utamon, annak is csak egy érettebb szakaszában sikerült elsajátítanom. A címbeli felkiáltást viccnek szántam, ezzel a kis manifesztóval inkább azt kívánom érzékeltetni, hogy minden kerek, folyamatosan a feltárulásunk útján vagyunk - na és Téged is arra inspirálni, hogy élvezd az utazást! :)

Az is eszembe jutott, milyen csodás nem csak az, hogy ezt meg tudjuk engedni magunknak, de az is, hogy ha gyermekek vannak ránk bízva, őket is segíthetjük a szabad, valóban belőlük fakadó önkifejezésben!

Neked is ismerősek ezek? Ha vannak hasonló felismeréseid, örömmel fogadom, ha megosztod őket! ;)

1.   Fontos alanyi jogon teljesnek és egésznek elfogadnom magam – pont itt, pont most, pont így, ahogy vagyok. 
2.   Szabad, sőt üdvös értékelni és megbecsülni magam. 
3.   Alapvető szeretni magam és gondoskodni magamról, testi, lelki, szellemi szinten egyaránt megadva magamnak mindazt, ami valóban táplál engem. 
4.   Ha valamit nem úgy csinálok elsőre – vagy sokadszorra (!) -, ahogyan azzal elégedett lennék, mindig tudok változtatni. A „hibázás” gondolata helyett választhatom a szabadság, a tapasztalás és a folyamatos fejlődés minőségeit. 
5.   Ha valami nem úgy sül el, mint ahogyan elterveztem, ugyancsak tovább tudok lépni. A „kudarc” gondolata helyett választhatom a figyelem, az önazonos cselekvés és a folyamatos érés minőségeit. 
6. Más emberek látásmódja, véleménye vagy viselkedése az ő csomagjuk, nem kell vele azonosulnom.
7.   Mindenki saját magáért felelős. Nem kell más emberek helyett megcsinálnom dolgokat vagy megváltanom őket. A saját példámmal emlékeztethetem őket a saját erejükre, az ő dolguk, hogy veszik-e az adást.
8.   Természetes mind „igen”-eket, mind „nem”-eket mondanom bármikor, bárkinek – ha épp egyiknek vagy másiknak érzem létjogosultságát. 
9.   Természetes megbocsátanom magamnak és bárki másnak – és továbblépnem. A továbblépés mindenekelőtt egy benső mozzanat, ami a külvilágban járhat azzal, hogy együtt maradok valakivel, de azzal is, hogy külön utakon folytatjuk. 
10.   Képes vagyok teljesként, egészként és szabadon társulni – legyen szó bármilyen élethelyzetről vagy bármilyen kapcsolatról.

Ez pedig egy friss és nagyon közeli, „tökéletlen, de szeretem ” arckép rólam, köszönöm Io-Kedvesemnek! :) Azt hiszem, a legtöbb, amit tehetünk magunkért és egymásért, ha a szeretet tekintetével nézünk - magunkra és egymásra. :)
**


Csendvirágok Facebook-oldalát itt kedvelheted, ez pedig a Felszabadító Kreatív írás Fb-oldala.


Hírlevelemre itt iratkozhatsz fel - 2-3 hetente, és általában extra tartalmakkal küldöm!


💗 © Csendvirágok - https://www.csendviragok.hu

Szerző: N'alika (Kupai Eszter)

Minden jog fenntartva! A szöveg és a kép a szerző szellemi tulajdona. A blogbejegyzés belinkelésével szabadon megoszthatók, más módon felhasználni őket tilos!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése