Művészet és önismeret. Felszabadító Kreatív írás kurzusok a tudatos, örömteli, alkotó életért.

2020. július 12., vasárnap

Felszabadító Kreatív írás: GYÓGYÍTÓ MESE- ÉS HAIKU-ÍRÁS Online kurzus - 2020. 08.11-31.


Augusztus hónapban három online kurzusra - két időszakos és egy állandó lehetőségre - jöhettek. A Gyógyító mese- és haiku-írás mellett Lélek-óra versíró kurzust is tartok, valamint a Haladó próza- és regényírás monumentális anyaga is elérhető! Most pedig jöjjön a mese-haiku kaland részletes leírása! :)


E különleges 3 hét alatt:

•   felfedezheted magad a mese- és versíráson keresztül 
•   könnyedén megtanulhatsz kerek irodalmi formákat létrehozni és izgalmas műfajokban próbálhatod ki magad
•   nagyot fejlődhet íráskészséged és általában véve önkifejezésed      
•   felszabadultabb, örömtelibb és elfogadóbb minőségben élhetsz 
•  növekszik tudatosságod és alkotóerőd - igazi tavaszi megújulással ajándékozhatod meg magad! :)Miért mese- és haiku-írás? Bizonyára hallottál már a mesék gyógyító erejéről. A meseterápia - az adott élethelyzetre illő mesék olvasásával és a hozzájuk kapcsolódó mély-elemző beszélgetésekkel - komoly önismereti eszköz lehet, tapasztalataim szerint azonban a meseírás még ennél is továbbvisz! 
haiku pedig a pillanat művészete: olyasmi ami a történetekből való kilépésben és a jelenben való elmerülésben lesz segítségünkre! 

Nem kell "írni tudnod"! Ezt a három hetes folyamatot úgy állítottam össze, hogy írástapasztalattal vagy "írói vénával" nem rendelkezők számára épp úgy maradandó élményt nyújthasson, mint az írás szerelmeseinek!
Két olyan műfajt helyeztem a középpontba, melyekben alkotni könnyű, áramló és természetes, ugyanakkor igazán jó mesét és haiku-t írni kihívás is. ;)

Miért gyógyító? Mert mindkét műfaj fantasztikusan alkalmas az önfeltáró belső utazásra. Azaz, ha végigmész ezen a 3 hetes kalandon, örömteli és játékos módon végbemenő, mégis mélyreható változásokra számíthatsz!
A "gyógyító" minőség emlékeztetés eredendő Teljességedre, egész-ségedre, melyből merítve szabadon alakíthatod az életed.
Ha elakadásokat tapasztalsz a meséidben, ráláthatsz az okukra és felülírva korlátozó mintáid, továbbléphetsz egy örömtelibb, Teljességedből fakadó életbe.*

Felnőtteknek, kis- és nagy kamaszoknak! Lépésről lépésre haladunk, így nyugodtan elfelejtheted a "nekem nehezen megy" vagy "nincs tehetségem hozzá" jellegű gondolatokat! Gyermeki részed, "belső gyermeked" nagyon fogja élvezni fogja ezt az utazást! :)
Az alkalmat ezzel együtt nem csak (ön)gyógyító szándékkal érkezőknek, hanem önismereti és önbizalom-növelő alkotói tapasztalatként is ajánlom, 10 éves kor felett minden korosztálynak!
Számos írásmesterségbeli fogást is tanulhatsz, mégis ez a lehetőség jóval több mint íráskurzus!  
Rajta, hát! Alkosd magad újra a mese és a haiku varázslatos, mégis Valóságra mutató, múltat feldolgozó és jelenbe hívó műfajaival! 

Nagyszerű meséket olvasunk majd, és a meditáció erejét is felhasználjuk, hogy eljuss a Te saját meséidhez!


MIT KAPSZ A KURZUSON?


•  3 hét alatt elvégezhető, de akár több hónapra is elegendő különleges írásgyakorlatot: egy teljes Felszabadító Kreatív írás munkafüzetet, melyet nyomtathatsz és fűzhetsz! 

A pdf formátumú írott és mp3 hanganyagokat 3 modulba rendezve, hetente küldöm el e-mailben, Te osztod be magadnak és a saját tempódban végzed el őket. 
Ha nincs időd mindenre, később is a Tieid maradnak, egy-egy gyakorlatot újra elővehetsz, illetve számos variációs lehetőséget tartalmaznak, melyekkel kedvedre érlelődhetsz, fejlődhetsz tovább.

•  A gyakorlatokban sokoldalú tanári tapasztalataim, műfaji és írástechnikai ismereteim ötvöződnek azzal az intuitív, kreatív és Lélekközpontú minőséggel, amit többek között e blogon keresztül is megismerhettél.

•  Bár nem vagyok közben fizikailag melletted, mégis, kapsz egy kísérő jelenlétet – egyrészt a gyakorlatok leírásán és a hanganyagokon  keresztül, másrészt úgy, hogy a kurzus három hete alatt e-mailben konzultálhatsz velem!

A résztvevőket egy zárt Facebook-csoportba is meghívom, ahol lehet egymással beszélgetni, élményeket és alkotásokat megosztani, támogatni egymás kiteljesedését. A csoportbeli tagságod és lehetőségeid a kurzus után is megmaradnak!


Nincs is jobb egy nyári reggeli jegyzetelésnél, amikor együtt ébredsz a természettel! :)
A haiku-írás egészen különös, mégis magától értetődő élménnyel ajándékoz meg: segít a jelen pillanatra figyelni!TI ÍRTÁTOK A FELSZABADÍTÓ KREATÍV ÍRÁS KURZUSOKRÓL:

"Sokat segített az utamon, és igazan inspirált a kreatív írás, amit tartottál (vagy amiket, mert hogy többre is volt szerencsém eljutni).  
Most írom a 3. regényemet, szóval nem mondhatok mást, csak hogy köszönöm. :)" 

„Nagyon imádtam mindegyik gyakorlatot. Minden feladatnak kis hitetlenkedéssel álltam neki, vajon ezt hogyan fogom megoldani? Aztán ahogy a kezembe vettem a tollat és elkezdtem írni, egyszerűen nem tudtam abbahagyni. 
Igazán találó nevet választottál a kurzusnak: valóban felszabadító az érzés. Nagyon örülök, hogy rád találtam és hálás vagyok neked, hogy megalkottad ezt a lehetőséget számunkra... visszahozta az írás szeretetét és a fantázia csodás világát. 💗"

- Timi

„Elindítottál ezen az úton, és lassan de biztosan haladok rajta. Az írás lett a terápiám. S nagyon hálás vagyok neked, hogy ezt az eszközt a kezembe adtad, szeretettel terelgetsz, célt, irányt mutatsz. Köszönöm.”  
– Judit

„Annyi inspirációt, értő figyelmet, elfogadást, szeretetet kaptam N'alikától, annyi mindent tanultam ihletett pillanatokról, a csend varázsáról, az eredetiség erejéről és az útmutatók iránti alázatról az elmúlt kurzus során, hogy hagytam, hogy hasson rám a természet ébredő ereje. 
Elindultam egy járatlan úton, blogot és egy új oldalt indítottam. Vágyom az ÚJ TAPASZTALATból meríthető inspirációra. Köszönök mindent!” 
AAdrienn (KenderKóc)  

További élménybeszámolókhoz és véleményekhez kattints ide!
RÉSZVÉTEL ÉS JELENTKEZÉS:


"Emlékszel rá? Még mindig ott van... benned... vár rád... gyerünk, kapd el!" :)


A kurzusra a jelentkezés lezárult. Jelenleg már csak a Haladó próza- és regényírás aktuális.

 Ha szeretnél értesülni a közeljövő lehetőségeiről, iratkozz fel hírlevelemre!


Szeretettel várlak!


N'alika (ejtsd: Náliká; Kupai Eszter), író és tanár, a Csendvirágok blog és kötet szerzője, a Felébredés az én illúziójából című könyv társszerzője


Felszabadító Kreatív írás kurzusaimról itt olvashatsz bővebben,
rólam pedig itt* A kurzus önismereti eszközöket ad, a "gyógyító" jelzőt "személyiségfejlesztés" vagy "rekreáció" értelemben használom. Ha egészségi problémával küzdesz, vedd figyelembe, hogy nem helyettesíti az orvosi kezelést!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése