Művészet és önismeret. Felszabadító Kreatív írás kurzusok a tudatos, örömteli, alkotó életért.

2020. április 19., vasárnap

Alkotósarok: VIRÁGZÁS – A 10 LEGJOBB IRODALMI PÁLYÁZAT 2020 TAVASZÁN

Nagyon szerettétek az előző válogatásokat, úgyhogy itt az új; szerintem ezek most a legizgalmasabb, felnőtteknek szóló pályázati lehetőségek.
Használd őket motivációs eszközként, tapasztalatszerzésre, téma inspirációként vagy az írói babérok learatásának szándékával, a lényeg, hogy leld bennük örömöd! :)
Közben elkészült Felszabadító Kreatív írás kurzusok új naptára is, ide kattintva láthatod, mi mindent tanulhatsz velem idén május és szeptember között!

A pályázatokat ismét a határidők sorrendjébe szedtem és számoztam is, hogy könnyebb legyen átlátni.1.  OLVASÓ SZUPERHŐS – a Könyvmolyképző Kiadó pályázata meseíróknak és költőknek - Határidő: május 1.

Felnőttektől várnak meséket és verseket, melyek segítségével a gyerekek megszerethetik az olvasást. Ideális esetben 1200 leütés (maximum 2-3000 karakter) terjedelmű művekkel lehet pályázni, egyéb formai megkötés és nevezési díj sincs. A nyeremények impozánsak (pénzdíjak és antológiába kerülés).
A most futó Gyógyító mese-és haiku-írás résztvevőinek különösen ajánlom! ;)
>> További részletek.


2.  MUZSIKÁL AZ ERDŐ – Irodalmi pályázat felnőtteknek és gyerekeknek a környezettudatosság és a művészet jegyében - Határidő: május 15.

Két kategóriában (felnőtteknek és gyerekeknek) hirdette meg a Muzsikál az Erdő Alapítvány ezt ˙a szép pályázatot. Mindhárom műnemben lehet pályázni (líra estében 2, próza esetében 10, drámánál 50 oldal terjedelemben), olyan művekkel, melyekben megjelenik az erdő és a zene kapcsolata. Nevezési díj nincs.
Az első három helyezett mű előadásra kerül a Mátrai Művészeti Napokon, a többi díjazott print és online megjelenést nyer (többek között a litera.hu-n és erdészeti, környezetvédelmi folyóiratokban).
Mese- és haiku-íróknak, Lélek-órásoknak, valamint a Történetek és a Haladó próza- és regényírás résztvevőinek ajánlom! 
>> További részletek.

3. KRIMIPÁLYÁZAT - a PRAE Kiadó pályázata novella-és regényíróknak – Határidő: május 15. és december 31.

Novellákkal és regényekkel lehet pályázni, egy-egy szerzői ív (40.000 leütés) terjedelemben (előbbi műfaj esetén ez a maximum, utóbbinál pedig az elvárt mennyiség).
A második határidő a regényekre vonatkozik, illetve azokra, akiket a beküldött fejezet alapján kiválasztottak. A pályázat komoly, a nyertesek jutalma az eladott példányszámtól független szerzői honorárium, kiadói szerződés a Prae Kiadóval, továbbá a művek megjelentetése, forgalomba hozatala.
Nálam épp most, az Árva Brooklyn-nal "rehabilitálta magát" ez a műfaj, van benne lehetőség bőven.
Haladó próza- és regényírók figyelmébe! 
>> További részletek.


4. „FIBONACCI ÉS A PRÍMEK” – a matematikára épülő irodalom. Az Irodalmi Rádió pályázata – Határidő: május 20.

Hú, ez de izgalmas! Eszembe is jutott rögtön Daniel Tammet, akinek a könyvéről decemberben írtam, ő meg erről a témáról – és különösen a prímszámokról – rengeteget. Szóval azoknak, akiket izgat a matematika és a nyelv kapcsolata, most itt a lehetőség a gyakorlatban is kipróbálni, milyen a Fibonacci számsorra vagy prímekre komponálni egy verset, illetve irodalmi szöveget!
A nevezési díj 500 Ft / pályamű (összesen tízzel lehet indulni); rádióműsorba, illetve weboldalra kerülnek a legjobbak.
Lélek-órásoknak és egyéb kísérletező kedvű lírai utazóknak. No és addigra már az új Felszabadítónk is zajlik majd, lehet, hogy be is viszem a témát a csoportba! ;)
>> További részletek.


5.  SCI FI NOVELLAÍRÓ PÁLYÁZAT Preyer Hugo emlékére - Határidő: május 30.

Szerettem volna már most tavasszal megcsinálni a sci fi (és fantasy) "mini kurzusokat", de kicsit másként alakultak a dolgok, viszont az év második felére nem mondtam le róluk! Azért több kurzuson – például a Történeteken és a Film-Kép-Íráson – is foglalkozunk ezekkel a műfajokkal, s mivel tudom, hogy szeretitek, külön örülök, hogy több pályázaton előkerülnek most.
Ide például elég széles terjedelmi megkötéssel (2.500 - 40.000 karakter) várnak új, még nem publikált sci fi novellákat.
Megadott téma és nevezési díj nincs, pénzjutalom és az Avana Egyesület kiadványaiban valamint a HungaroCon sci fi fesztiválon való megjelenés igen.
Történetek, Film-Kép-Írás és a Haladó próza- és regényírás résztvevőinek figyelmébe! 
>> További részletek.


6.  VILÁGOK HARCA - Fantasy és sci fi pályázat – Határidő: május 31.

Na, ez legalább annyira vicces, mint amennyire jó, sőt hajlok rá, hogy inkább vicces. :) Kísérletezni vágyóknak teszem ide, ugyanis a fantasy és a sci fi műfajok keresztezésével kell novellát írni. Tartalmi vagy terjedelmi megkötés és nevezési díj sincs, pénzjutalmat lehet nyerni, meg kalandos tapasztalatot. Ha írtok ilyet, kíváncsi vagyok rá! ;)
Elsősorban a Történetek csapatnak ajánlom, ahol foglalkoztunk a fantasy-vel, és a Film-Kép-Íróknak! (A külön Fantasy kurzusunk pedig a láthatáron! ;) Inkább nem ígérek időpontot, de őszre nagyon szeretném megírni ezeket a műfajismereti ínyencségeket.)
          >> További részletek.

7. VAN HANGUNK – Szépirodalmi pályázat a nők társadalmi helyzetéről – Határidő: június 20.

Novellákat, esszéket, elbeszéléseket, blogbejegyzéseket, riportokat, humoreszkeket várnak erre az 5000 Ft nevezési díjas pályázatra; a téma a nők helyzete, illetve a #me too mozgalom társadalmi hatásai. 
Könyvkiadási támogatást, könyvcsomagokat, antológiában való, illetve az októberi Margó Fesztiválon való megjelenést lehet nyerni. Több pályaművel indulhattok, maximum 12.000 leütés / mű terjedelemben.
Haladó próza- és regényírók, Történetek és Blogírás résztvevők (utóbbi kettő kurzusunk pont akkor is lesz)! 
>> További részletek.


8.  AZ ÉV PRÓZAÍRÓJA & NOVELLA 2020 ANTOLÓGIA – az Irodalmi Rádió novellapályázata - Határidő: június 20.

Tavaly és tavalyelőtt is ajánlottam az Álljunk meg egy novellára! pályázatot, sokan be is küldtétek, idén nem lesz, viszont hogy ne maradjunk konkrétabb tartalmi megkötésű novellapályázat nélkül, mutatom ezt. 1000 Ft nevezési díjú pályázat, antológiába, rádióműsorba, weboldalra kerülést lehet nyerni.
>> További részletek.


9.  KORTÁRS IRODALMI ALKOTÁSOK pályázata (Cédrus pályázat) – Napút Online – Határidő: június 30.

A Napút folyóirat folyamatos pályázata (csak a július 1. és augusztus 31. közötti nyári szünet szakítja meg). Nincs nevezési díj, sem tartalmi, sem formai megkötöttség; megmérettetésre és publikációra vágyóknak ajánlom.
Lírásoknak és prózásoknak egyaránt! 
>> További részletek.
10.  JELEK – Irodalmi pályázat – Határidő: szeptember 15.

Algyő nagyközség kortárs irodalmi pályázata prózai és verses művekre, a téma: jeleket hagyni magunk után az utókornak az irodalom által. 
Vers esetében 36 sor, novellánál 5 oldal terjedelem a maximum.1000 Ft-os nevezési díj; pénzjutalom és antológiába kerülés a nyeremény.

Lélek-órások, Történetek és Haladó prózások, és akkorra már A novellaírás művészete kurzusunk is véget ér! ;) 
>> További részletek itt, illetve itt.


Remélem, hasznosnak találtad a válogatást, ha igen, örülök, ha visszajelzel!Találkozzunk az online kurzusukon is!

Szeretettel látlak! :)💗
© Csendvirágok - https://www.csendviragok.hu

Szerző: N'alika (Kupai Eszter)

Bizonyos jogok fenntartva! A szöveg a szerző szellemi tulajdona. A blogbejegyzés belinkelésével szabadon megosztható, más módon felhasználni tilos! 

Az illusztrációként felhasznált fotók nyilvános megosztók jogtiszta képei.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése