Önazonosság és művészet. Felszabadító Kreatív írás kurzusok az örömteli, tudatos, alkotó életért.

2020. április 15., szerda

Felszabadító Kreatív írás: 2020. TAVASZI/NYÁRI KURZUSNAPTÁR

Ezeket az online kurzusokat tartom szeptemberig. Ha új vagy itt, érdemes elolvasnod a Mire jó a kreatív írás? – Gyakori kérdések és válaszok című bejegyzést.

Egyébként meg: kalandra fel! ;)

Megjegyzés: A kurzusok rövid leírását teszem fel ide, és mindig csak a még aktuálisakat láthatod. A részletesebb leírás és a jelentkezési felület nagyjából 4 héttel az adott tanfolyama kezdete előtt kerül fel a blogra!
Általában a hírleveleimet úgy időzítem, hogy küldjek emlékeztetőt az early bird és a teljes áras jelentkezés előtti napokban is - hogy biztosan ne maradj le, érdemes feliratkoznod!


AKTUÁLIS IDŐSZAKOS LEHETŐSÉGEK:

 

06  Június

•  2020. 06.12.– 07.09.:  TÖRTÉNETEK – 4 hetes online kreatív írás kurzus
Prózaírás az alapoktól! Tudat-felszabadító játék az archetípusokkal, kalandozás a fantázia és a realizmus vidékein; karakterépítés és alkotás több kisepikai műfajban (karcolat, tárca,mese, novella). Teljesen kezdő szintről és kifejezetten önismereti igénnyel is jöhetsz: a mindannyiunkban jelenlévő történetmesélőt aktivizáljuk, a folyamat értékes rálátással ajándékoz meg és változásra is késztethet!  
Csatlakozás: early bird jelentkezéssel: 05.27. (szerda, 20 óra); teljes áron: 06. 11. (csütörtök, 18 óra)
A kurzusra elindult a jelentkezés. >> Katt ide a részletekért! 


•  2020. 06.12.– 25.:  BLOGÍRÁS – 2 hetes online kurzus
Szeretnél blogot indítani vagy most készülsz arra a szintre lépni, hogy tudatosabban csináld a blogolást? A beinduláshoz remek katalizátor lesz ez a két hét, sok mankóval, hasznos anyaggal és inspirációval, hogy az ötleteid a Hozzád legjobban passzoló formába önthesd, elérhesd az olvasóid és akár sikeres vállalkozást is építhess a blogodra!
Csatlakozás: early bird jelentkezéssel: 05.27. (szerda, 20 óra); teljes áron: 06. 11. (csütörtök, 18 óra)
          A kurzusra elindult a jelentkezés. >> Katt ide a részletekért! 07 Július

•  2020. 07.10.– 30.:  FILM-KÉP-ÍRÁS  – 3 hetes online kreatív írás kurzus
Kép és írás, értelem és érzelem, jobb és bal agyfélteke, s az általában polárisnak tűnő dolgok Benned való egységére válhatsz tudatossá ez alatt a 3 hetes kreatív folyamat alatt.  A fénykép, a film és az irodalom találkozásából izgalmas lehetőségek sora tárul fel. A képi kifejezőeszközök megismerésével kezdünk, s máris megtapasztalhatod, milyen sokoldalúan lehet ezt a tudást írásban alkalmazni – no és fordítva is! 
Csatlakozás: early bird jelentkezéssel: 06.26. (péntek, 20 óra); teljes áron: 07. 09. (csütörtök, 18 óra)


•  2020. 07.10.– 30.:  A NOVELLAÍRÁS MŰVÉSZETE – 3 hetes online kreatív írás kurzus - ÚJ! 
Középhaladó-haladó szintű írói kurzus azoknak, akiknek már nem okoz gondot az ötleteik formába öntése és egyszerű elbeszélések megírása, de továbbfejlődnének. A novella műfajában mélyedünk el, fókuszunk lesz a jól működő elbeszélő szerkezet kialakítása, és olyan írásmesterségbeli fogásokat tanulunk, melyeket prózaíróként sokféle céllal alkalmazhatsz. Tanulj meg kiváló novellát írni és biztos kézzel alkotni elbeszélőként! 
Csatlakozás: early bird jelentkezéssel: 06.26. (péntek, 20 óra); teljes áron: 07. 09. (csütörtök, 18 óra)08  Augusztus

•  2020. 08.11.– 31.:  GYÓGYÍTÓ MESE- ÉS HAIKU-ÍRÁS – 3 hetes online kreatív írás kurzus
Öröm, integritás és a bennünk élő, örök gyermek biztonságérzete. Lepd meg magad egy nagy, nyár végi újjászületéssel: összes tapasztalatod átölelő nyugalommal, inspirációval és Lélekteljes alkotással!  Vajon mi minden szeretne formát ölteni Rajtad keresztül? A kurzus első két hetében a mese műfaján keresztül szerzünk mély önismereti és írói tapasztalatokat. A gyermekkor talajáról indulunk, majd a vágyak szárnyán és a félelmekkel szembenézve repülünk, hogy a harmadik héten a jelen pillanat „kapuja nincs átjáróján” - és a haiku műfajának segítségével - megérkezzünk.  
Csatlakozás: early bird jelentkezéssel: 07.27. (hétfő, 20 óra); teljes áron: 08. 10. (hétfő, 18 óra)


•  2020. 08.11.– 31.:  LÉLEK-ÓRA – 3 hetes online kreatív írás kurzus
Ezt a különleges, belső utazást elsősorban a költészet szerelmeseinek ajánlom, no és azoknak, akik az érzelmi önkifejezésükben és kommunikációjukban fejlődni szeretnének!
A kurzus erős verstani alapokat ad, teljesen kezdő szintről is elvégezhető, de komolyabb mesterségbeli fogásokat is elsajátíthatsz vele, sőt kísérletezésre is inspirál. 
Csatlakozás: early bird jelentkezéssel: 07.27. (hétfő, 20 óra); teljes áron: 08. 10. (hétfő, 18 óra)


JELENLEG ELÉRHETŐ ÁLLANDÓ LEHETŐSÉG:HALADÓ PRÓZA ÉS REGÉNYÍRÁS - 5 hetes online kreatív írás kurzus
Öt modulból álló "nagy falat", elsősorban azoknak ajánlom, akik regényen vagy kisregényen dolgoznak. Összefoglaló és sorvezető, elmélet és gyakorlat egységben a karakterépítéstől a szerkezeten és elbeszélői nézőpontokon át a dialógus- és monológírásig, valamint a leírásokig.  
A kurzus elvégzésének már nincs előfeltétele, de akkor javaslom, ha már nem okoz gondot az ötleteid formába öntése, illetve rövid elbeszélő szövegek megírása!

 >> RÉSZLETEK ÉS JELENTKEZÉSSzeretettel várlak!

N’alika (ejtsd: Náliká; Kupai Eszter) író és tanár, a Csendvirágok szerzője.

Rólam itt olvashatsz, könyveimről itt, ez pedig az Alkotósarok, ahol sok inspirációt találsz íráshoz, alkotáshoz!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése