Önazonosság és művészet. Felszabadító Kreatív írás kurzusok az örömteli, tudatos, alkotó életért.

2020. június 18., csütörtök

Alkotósarok: ÚJ UTAKON - 8 IZGALMAS IRODALMI PÁLYÁZAT 2020 NYARÁN

Újra jelentkezem pályázati összeállítással, de emlékeztetlek, hogy a tavaszi válogatás egy része is aktuális még: négy júniusi és egy szeptemberi határidővel rendelkező kiírást találsz benne (van azért, ami már csak pár napig él közülük!), úgyhogy ha kihívásokat keresel, érdemes ott is böngészni még!

Ezek itt a frissebb meghirdetések, és megjegyzem, hogy szokás szerint törekedtem a sokszínűségre, valamint az olyan pályázatokat részesítem előnyben és ajánlom a tanítványaimnak, olvasóimnak, melyeknél érzésem szerint nem írja felül az elhivatottságot és a szakmaiságot a szerzőktől való pénzszerzés szándéka. (Sajnos utóbbi egy elég meghatározó tendencia manapság.)

Nyáron talán egy kicsit nehezebb kitartani az alkotói kiteljesedés útján, pláne most, hogy a tavaszi, introvertáltabb időszak után szinte kétszeres erővel rajzunk ki a világba. :) Ilyenkor jól jöhet egy kis nem szokványos motiváció, én pedig az új, nagyon ütős A novellaírás művészete című, bármely szinten elvégezhető kurzusunkkal, na meg a többi nyári Felszabadító Kreatív írás kalanddal készülök és adok sok-sok muníciót és segítséget az írói fejlődésedhez! ;)
Ha máris megnéznéd a kínálatot, katt ide a szeptemberig aktuális kurzusnaptárért, most pedig jöjjenek a szerintem legizgalmasabb nyári irodalmi pályázatok! (A részletes leírást mindig a címekre kattintva érheted majd el!)

1.  VOLT EGYSZER EGY BEATKORSZAK  - Határidő: június 30.

Anekdotákat, tárcákat, egyperceseket, elbeszéléseket vár az NKA Hangfoglaló Program és a Hangőr Egyesület, olyanokat, melyek a beatkorszak koncertjeinek, zenei életérzésének állítanak emléket. 1000-5000 leütéssel lehet pályázni, a győztesek pénzjutalmat és ajándékcsomagokat kapnak.
Különösen a Történetek kurzus résztvevőinek ajánlom, ahol már az első héten foglalkozunk a tárcanovella műfajával is! ;)


2.   AZ IGAZI SZERELEM - Novellapályázat - Határidő: június 30.

A Trivium Egyesület szerelmes novellapályázatára 3000-12.000 leütés terjedelmű szövegekkel lehet pályázni, szerzőnként (vagy szerzőpárosonként! :)) maximum két szöveggel.
E-könyv antológiában való megjelenést lehet nyerni, a téma pedig nem más, mint a sze-re-lem! :)
Bár ez a kaland (is) nagyon feküdne a leendő Novellistáknak (meg a Film-Kép-Íróknak is, ahol a filmnovellával is foglalkozunk), az új kurzusok csak július 12-én indulnak, s ekkorra ez a pályázat már véget ér. Ettől függetlenül ajánlom a prózaíróknak - akkor is, ha lírikus beállítottságú vagy!

3.  ÉLET KORLÁTOK NÉLKÜL -  A Nem Adom Fel alapítvány művészeti pályázata  - Határidő: július 3.

Rajzok, kisfilmek, versek, novellák beküldését várják, melyek "megragadják a karanténban eltöltött napok örömteli pillanatait, küzdelmeit, győzelmeit."
Vers és novella esetében maximum 1,5 oldal lehet a terjedelem. A zsűritagok többek között Péterfy-Novák Éva írónő és Kövesdi László színművész, ajándékcsomagokat és online megjelenést lehet nyerni.
Mivel tömör szövegeket kell írni, elsősorban a Történetek csapatnak ajánlom, ahol a százszavas formával is kísérletezünk majd. (Bár idén nincs Budapest 100 szóban pályázat, de sebaj!) A Felszabadítósok, Lélek-órások is élvezhetik, no meg minden próza- és versíró. (A júliusi Film-Kép-Íráson pedig majd filmetűdöt, rövid, pár perces kisfilmeket is megtanulhatsz tervezni/írni - később akár le is fogathatod! ;))

 4.  AZ ÉV MAGYAR SCIENCE FICTION ÉS FANTASY NOVELLÁI 2020 - Határidő: július 5.

E két izgalmas műfaj, a sci-fi és a fantasy szerelmeseinek - no meg a horror rajongóinak, hisz' mindhárom zsáner terítéken van! - ajánlom a Gabo Kiadó már jól bejáratott novellapályázatát.
10.000 és 40.000 karakter között lehet szöveget beküldeni, a győztesek jutalma a dicsőség mellett: antológiába kerülés.
Történetek résztvevők (a fantasy kiemelt műfajunk lesz, de a horrorral is foglalkozunk kicsit) + Haladó próza- és regényírók, hajrá! ;)


5. LEHET, MERT KELL - Trianon 100 pályázat - Határidő: július 5.

Trianonnal vagy a Trianon-élménnyel kapcsolatos irodalmi műveket várnak rövid próza, vers és esszé kategóriában (próza és esszé esetében 10.000 leütés, illetve 3 vers a maximális terjedelem).
A Petőfi Irodalmi Ügynökség Nonprofit Kft. kiírása, jogdíj és megjelenés a jutalom
Vers- és prózaíróknak, illetve mindenkinek, akit megérint a téma és szívesen kifejezné a művészet nyelvén!

6.  BEBÁBOZÓDÁS UTÁN - Verspályázat - Határidő: július 31.

Egy friss verspályázat, melyen ismét a karantén utáni létélmény, annak is a lírai formába öntése a téma. Többek között Nádasdy Ádám és Deres Kornélia zsűrizésével döntenek a legjobb 40 mellett, akik egy jövőre megjelenő versantológiába kerülnek. A maximális terjedelem 500 szó.
Lélek-órások, különösen Nektek, meg a Felszabadító és Film-Kép-Írás résztvevőinek, hiszen ezeken meghatározó fókuszunk a képalkotás, az érzelmek és a lírai kifejezésmód!)

 7A VIHAR GYERMEKEI - AZ ÁRADÁS GYERMEKEI - Cli-fi novellapályázatok - Határidő: augusztus 31.

Cli-fi, azaz climate fiction, a klímaváltozás várható hatásaival foglalkozó sci-fi alműfaj, amiről már a tavalyi Történetek kurzuson is beszélgettünk - most itt a lehetőség a gyakorlatban is ismerkedni vele. Az Articity Kiadó és Média 10.000 és 40.000 leütés közötti terjedelemben vár klímanovellákat mindkét megadott témában, pénzdíj és (többnyelvű) antológiába kerülés a kiválasztottak jutalma.
Megint csak: Történetek, Haladó próza- és regényírás résztvevők, és addigra már a Film-Kép-Írás és A novellaírás művészete kurzuson is túl leszünk - előbbi a szuggesztív képi ábrázolásban, utóbbi a novella műfaj csínját-bínját megismerni, elsajátítani segít!


8. ÚJBUDAI DEKAMERON - Novellapályázat - Határidő: szeptember 1.

Végezetül egy igazi ínyencség, és úgy látszik ez tényleg ilyen "novellás" nyár. :)
"Boccaccio remekművének szellemében várunk elgondolkodtatóan humoros, szatirikus, pajzán-szerelmes novellákat, történeteket önmagunk és egymás szórakoztatására. A művek térben és időben bárhol és bármikor játszódhatnak" - áll az Albertfalvi Közösségi Ház pályázati felhívásában.
A fenti címben linkelt blogon máris olvashatóak a szeptemberig folyamatosan érkező novellák, a maximális terjedelmük 15.000 karakter lehet. Egyéb megjelentetést és jutalmat is előirányoznak a legjobbak kiválasztása után.


Szóval kalandra fel a nyáron is! Élvezetes és termékeny alkotást kívánok Neked! :)

Ha pedig az írásöröm és a könnyed, de jelentőségteljes fejlődés hív, szeretettel ajánlom a nyári Felszabadító Kreatív írás online kurzusokat és egyéb lehetőségeket!Mindent megtalálsz az Alkotósarokban!


© Csendvirágok - https://www.csendviragok.hu

Szerző: N'alika (Kupai Eszter)

Bizonyos jogok fenntartva! A szöveg a szerző szellemi tulajdona. A blogbejegyzés belinkelésével szabadon megosztható, más módon felhasználni tilos! 

Az illusztrációként felhasznált fotók nyilvános megosztók jogtiszta képei.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése