Önismeret, művészet, önmegvalósítás. Felszabadító Kreatív írás kurzusok a tudatos, örömteli, alkotó életért.

2020. augusztus 23., vasárnap

Képzőművészet: ÉRZÉKENYSÉG ÉS FIGYELEM - DANIELLE RICHARD FESTMÉNYEI


Mélyen rezonálnak most bennem, örömmel és lelkesedéssel töltenek el Danielle Richard festményei!
A jelenben való megpihenés, az időtlen szépség és rácsodálkozás íze ez, s mint ilyen, túlmutat a nemeken, de a képeken a női formán keresztüli tapasztalás finom rezdülései is visszaköszönnek.
Az érzékenység - a saját érzékenységem is, ami e hosszú, forró nyár után egyre kevésbé szól arról, hogy megyek-rohanok az impulzusokkal, öntudatlanul azonosulva még visszahúzó múltbeli mintákkal. Sokkal inkább arról, hogy képes vagyok megteremteni és megbecsülni a kiegyensúlyozottságomat. :)

Ezzel a tudatossággal átitatva szemlélem most Danielle festményeit is... Egyszerre éteriek és hétköznapiak, van bennük egy franciás-európaias kifinomultság (kanadai, Québec-i származású művész, 1975-ben volt az első kiállítása), és a romantikus és realista vonások egyensúlya is jellemzi őket. Valahogy nem érzem kimódoltnak sem a hiperrealista, sem az idilli voltukat.
Ha nagyon „spiriül” akarnék fogalmazni, azt mondanám, ez a Divine Feminine, az Isteni nőiség ábrázolása, de pont olyan mindennapi, természetével-környezetével szétválaszthatatlan harmóniában, ami lehozza a klisékről - ide, a Földre, emberi formaöltésbe.

Az érzékenység, a pillanat mélységének megélni tudása, a nyitottság csodálatos tulajdonságok, s bár gyakran úgy tűnhet, ez a világ nem vevő a lelki értékekre, azoknak, akik „ebben utazunk”, kitartónak kell lennünk. Még ha épp azt tapasztalnánk is, hogy nagy a kontraszt a "bent" és a "kint" között, csüggedés és elzárkózás helyett érdemes mindig előhívni a jelenlétet - és élvezni az egyensúlyt, ami megszületik belőle. ;)

Danielle Richard honlapját itt találod, ez pedig a Facebook-oldala. Most pedig mutatok 15 kedvencet (+ a végére egy bónusz .gif-et is tettem, mert annyira jóó), érdemes kicsit jobban elmerülni bennük, rájuk nagyítva még jobban látszanak a finom részletek, arcvonások és -kifejezések! Ha Téged is megérintettek, szokás szerint örülök, ha megírod! :)Elkészült az új, decemberig érvényes kurzusnaptár! Katt ide, hogy lásd, mi minden következik, a szeptemberi Felszabadítóra és a Bőségtudatra pedig akár máris jelentkezhetsz! ;)
© Csendvirágok - https://www.csendviragok.hu

Szerző: N'alika (Kupai Eszter)

Bizonyos jogok fenntartva! A cikk szövege a szerző szellemi tulajdona
A blogbejegyzés belinkelésével szabadon megosztható, más módon felhasználni tilos!

A festményekről készült fotók Danielle Richard szellemi tulajdonát képezik, forrásuk az alkotó honlapja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése