Önismeret, művészet, önmegvalósítás. Felszabadító Kreatív írás kurzusok a tudatos, örömteli, alkotó életért.

2020. augusztus 14., péntek

FELSZABADÍTÓ KREATÍV ÍRÁS - 2020. ŐSZI / TÉLI KURZUSNAPTÁR

Kedves Alkotótársam! :)

Íme, a Felszabadító Kreatív írás aktuális, 2020 szeptemberétől egészen az év végéig tervezett menetrendje!

A részletes leírásokat a szokásos módon nagyjából 4 héttel a kezdés előtt teszem majd fel a blogra és a jelentkezést is ekkor nyitom meg, így azonban már előre láthatod, mi következik az eljövendő hónapokban, rá tudsz hangolódni a lehetőségekre, és ha jönni szeretnél, időben lépni. [Mindig leveszem majd a lejárt lehetőségeket, csak az aktuálisakat fogod látni!]
Ajánlom figyelmedbe a Mire jó a kreatív írás? - Gyakori kérdések című bejegyzést is: ebben összegeztem mindazt az információt, melyre eddig igény merült fel.
Kalandra fel a csodás indián nyárban és őszben, alkosd meg, amire hivatott vagy! ;)


10  Október 


TÖRTÉNETEK 4 hét, hogy felfedezd és formába öntsd a Benned lévő történeteket – 2020.10.13.–11.09.

Prózaírás az alapoktól! Tudat-felszabadító játék az archetípusokkal, kalandozás a fantázia és a realizmus vidékein; karakterépítés és alkotás több kisepikai műfajban (karcolat, tárca, mese, novella).

Teljesen kezdő szintről és kifejezetten önismereti igénnyel is benevezhetsz: a mindannyiunkban jelenlévő történetmesélőt aktivizáljuk, a folyamat értékes rálátással ajándékoz meg és örömteli változásokra is késztethet!
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 09.28. (hétfő, 20 óra); teljes áron: 10.12. (hétfő, 18 óra).

 

>> További részletek és jelentkezés! 

 

BLOGÍRÁS 2 hét, hogy létrehozd és beindítsd a saját blogod – 2020.10.13.–10.26.

Blogot szeretnél indítani vagy most készülsz arra a szintre lépni, hogy tudatosabban csináld a blogolást? A beinduláshoz remek katalizátor lesz ez a két hét, sok mankóval, hasznos anyaggal és inspirációval, hogy az ötleteid a Hozzád legjobban passzoló formába önthesd, elérhesd az olvasóid, sőt akár sikeres vállalkozást is építhess a blogodra!
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 09.28. (hétfő, 20 óra); teljes áron: 10.12. (hétfő, 18 óra).


>> További részletek és jelentkezés! 

 


11  NovemberA NOVELLAÍRÁS MŰVÉSZETE - 3 hét elbeszélői fejlődésedért a novella műfajával – 2020.11.11.–12.01.

Novemberben a legnépszerűbb, egyben legizgalmasabb és legsokszínűbb rövid elbeszélő műfajban, a novellában mélyedünk el. Fókuszunk lesz a jól működő elbeszélő szerkezet kialakítása, és olyan írásmesterségbeli fogásokat tanulhatsz, melyeket prózaíróként sokféle céllal alkalmazhatsz. 
Tanulj meg kiváló novellát írni és biztos kézzel alkotni elbeszélőként! 

A kurzus nem előfeltételes, de elsősorban akkor ajánlom, ha már nincsenek jelentős gátak Benned az írással kapcsolatban. A Felszabadító, a Történetek, és a Haladó próza- és regényírás kivételével bármelyik másik írói kaland alkalmas rá, ha szeretnél némi játékos, de erőteljes megalapozást a novellában való elmélyedés előtt!
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 10.28. (szerda, 20 óra); teljes áron: 11.10. (szerda, 18 óra).

FILM-KÉP-ÍRÁS - 3 hét vizuális kifejezőkészséged fejlesztéséért – 2020. 11.11.–12.01.

Kép és írás, értelem és érzelem, jobb és bal agyfélteke, s az általában polárisnak tűnő dolgok Benned való egységére válhatsz tudatossá ez alatt a 3 hetes kreatív folyamat alatt.  
A fénykép, a film és az irodalom találkozásából izgalmas lehetőségek sora tárul fel. A képi kifejezőeszközök megismerésével kezdünk, s máris megtapasztalhatod, milyen sokoldalúan lehet ezt a tudást írásban alkalmazni – no és fordítva is! 

Készen állsz vizuális kifejezőkészséged felturbózására és egy új összhangra? Akkor gyere és éld meg! ;)
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 10.28. (szerda, 20 óra); teljes áron: 11.10. (szerda, 18 óra).


12  December GYÓGYÍTÓ MESE- ÉS HAIKU-ÍRÁS - 3 hét a belső gyermek öröméért és a jelenlétért – 2020.12.11-31. - Ünnepi kiadás!

Az egyik kedvenc kurzusotok a bennünk lévő, örök gyermek öröméről és biztonságérzetéről szól - no meg két, látszólag egyszerű, mégis izgalmas lehetőségeket rejtő műfajról.
 Meditációs és kreatív írás-gyakorlatok, valamint - az elbeszéléstechnikai és műfaji alapokat megadó - elméleti segítség járul hozzá, hogy könnyedén létre hozhasd saját meséid és verseid. 

Extraként az adventre, a karácsonyra és az évzárásra hangolódunk, hogy valóban jelentőségteljesen, belső-külső harmóniát teremtve zárhasd le 2020-at és indítsd majd az új évet! ;)
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 11.27. (péntek, 20 óra); teljes áron: 12.10. (péntek, 18 óra).

LÉLEK-ÓRA - 3 hét, hogy fejlődj költőként és érzelmi önkifejezésedben – 2020. 12. 11-31. - Ünnepi kiadás!

Ezt a különleges, belső utazást elsősorban a  költészet szerelmeseinek ajánlom, no és azoknak, akik az érzelmi önkifejezésükben és a kommunikációjukban fejlődni szeretnének! 

A kurzus erős verstani alapokat ad, teljesen kezdő szintről is elvégezhető, de komolyabb mesterségbeli fogásokat is elsajátíthatsz vele, sőt kísérletezésre is inspirál.

Extraként az adventre, a karácsonyra és az évzárásra hangolódunk, hogy valóban jelentőségteljesen, belső-külső harmóniát teremtve zárhasd le 2020-at és indítsd majd az új évet! ;)
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 11.27. (péntek, 20 óra); teljes áron: 12.10. (péntek, 18 óra).
**

JELENLEG ELÉRHETŐ ÁLLANDÓ LEHETŐSÉG:


HALADÓ PRÓZA ÉS REGÉNYÍRÁS 5 hét a "nagy ugráshoz", hogy megírd a regényed
Öt modulból álló "nagy falat", elsősorban azoknak ajánlom, akik regényen vagy kisregényen dolgoznak. Összefoglaló és sorvezető, elmélet és gyakorlat egységben a karakterépítéstől a szerkezeten és elbeszélői nézőpontokon át a dialógus- és monológírásig, valamint a leírásokig.  
A kurzus elvégzésének nincs előfeltétele, de akkor javaslom, ha már nem okoz gondot az ötleteid formába öntése, illetve rövid elbeszélő szövegek megírása!
Szeretettel várlak!

N’alika (ejtsd: Náliká; Kupai Eszter) író és tanár, a Csendvirágok szerzője.

Rólam itt olvashatsz, könyveimről itt, ez pedig az Alkotósarok, ahol sok inspirációt találsz íráshoz, alkotáshoz!


💗


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése