Önismeret, művészet, önmegvalósítás. Felszabadító Kreatív írás kurzusok a tudatos, örömteli, alkotó életért.

2020. szeptember 17., csütörtök

Alkotósarok: ŐSZI KIHÍVÁSOK – IRODALMI PÁLYÁZATOK 2020 ÉV VÉGÉIG


Hozom az év negyedik, egyben utolsó pályázat-ajánlóját! Azt javaslom, használd a lehetőségeket motivációs eszközként vagy ihletforrásként, ha megszólít valami, vágj bele bátran, de ne tedd függővé az önértékelésed az eredménytől! És ne tartson vissza, hogy elstartolj vagy szintet lépj az írásban! Pályázatokhoz és azokon túl ajánlom figyelmedbe a Felszabadító Kreatív írás online kurzusokat, idén még nem kevesebb, mint 7 félére jöhetsz, októberben például Történetekre és Blogírásra!

>> Katt ide az őszi / téli kurzusnaptárért!


Kalandra fel! ;) A pályázatokat a határidők sorrendjében teszem fel, ha adódik még az év végéig valami izgalmas, frissítem a bejegyzést! Alapvetően felnőtteknek szóló  kiírásokat találsz itt.


1.   ZSEBKÖNYV PÁLYÁZAT - Határidő: szeptember 20.

A Holnap magazin pályázatára zsebkönyv-formátumban (maximum 2 A/6-os oldal) várnak verses vagy prózai műveket, 1000 Ft a nevezési díj, antológiába lehet kerülni.

További információ. (Jelenleg csak itt.)

 

2.   A KÉZBE VEHETŐ IRODALOM – Pályázat szövegtárgy készítésére – Határidő: szeptember 25.

A kőszegi Chernel Kálmán Városi Könyvtár immár negyedik alkalommal hirdet pályázatot szövegtárgy készítésére, diákok és verskedvelő felnőttek részére. A diákoknál Weöres Sándor és Gazdag Erzsi, felnőtteknél Berzsenyi és Weöres a téma. Kicsit más típusú kreativitást igényel, mint egy klasszikus író pályázat, talán épp ez teszi érdekessé. Az alkotásokból az októberi Országos Könyvtári Napokra kiállítást rendeznek, a legjobbakat díjazzák.

További információ. 
3.   100 SZÓBAN BUDAPEST – Prózaíró pályázat – Határidő: szeptember 30.

Ez az egyik kedvenc pályázatotok, a kurzusok írói csoportjában többször megosztottuk már a „százszavasainkat” és mindig jól szórakoztunk. Nyár elején szokott lenni, most valószínűleg a koronavírus helyzet miatt csúszott, de a jó hír, hogy megrendezik! Történetek résztvevőknek és Novellistáknak kifejezetten ajánlom, no és mindenkinek, aki kipróbálná, milyen izgalmas kihívás száz szavas sztoriba tömöríteni a Budapest-életérzést. A legjobb száz antológiába, a legjobb 12 honlapra is kerül, a fődíj pénznyeremény.

További információ. 

 

4.  10 SZAVAS JÁTÉK – A Trivium kiadó közösségi novellaíró-pályázata - Határidő: minden hónap  28-adika

A lánc-jelleg adja az extrát ehhez a novellaíró pályázathoz (itt kicsit nagyobb a mozgástér, 1000 karakter a minimum): 10 megadott szó alapján kell történetet írni, és az adott hónap nyertese jelöli ki a következő tízes szócsoportot.

További információ. 


5.  AZ ÚR AZ ÉN PÁSZTOROM – A Baptista Egyház irodalmi pályázata dalszövegek és novellák írására - Határidő: október 1.

A hit és az alkotás viszonyáról, a művészet, a művész és a Teremtő kapcsolatáról, vagy a mindennapokban erőt adó bibliai idézetekről szóló írásokat (vers /dalszöveg, novella) várnak. Megjelenést, megzenésítést, mini-nyaralást, pénzjutalmat kapnak a győztesek.

További információ


6.  AZ APOSZTRÓF KIADÓ NOVELLAPÁLYÁZATA - Határidő: október 12.

Nevezési díjas (4000 Ft / novella) pályázat, antológiába kerülnek a kiválasztott alkotások.

További információ.


7.  MŰFORDÍTÁS PÁLYÁZAT – Rilke: Music című versének fordítására - Határidő: október 23.

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár pályázata, elsősorban lírikusoknak, egy szépséges Rilke-vers fordítására. Pénznyereménnyel, megjelenéssel jár.

További információ. 

 

8.  RÍMSZERETŐK – A Rímgyár Kiadó antológia-pályázata – Folyamatos!

Megint líra és megint a Lélek-órásoknak ajánlom leginkább. „Egy kedves kis irodalomkedvelő csapat” várja azokat, akik az első antológiájukban szerepelnének a versükkel, a csapat élén Rutai Gábor költőMATA, kortárs szerző áll.

További információ. 


9.  CÉDRUS – A Napút folyóirat kortárs irodalmi pályázata - Határidő: november 15.

Publikálni vágyó szerzők figyelmébe! A Napútnál prózát, lírát egyaránt várnak, az éves pályázat a nyári szünet után újra startol és november közepén zárul. Az arculatról, ajánlott témákról a lenti linken tájékozódhattok.

További információ.


**

Ez pedig tőlem! :) Felszabadító Kreatív írás online kurzusok és inspirációk íróknak, alkotni vágyóknak:Mindent megtalálsz az Alkotósarokban!

Szeretettel várlak!

💗
© Csendvirágok - https://www.csendviragok.hu

Szerző: N'alika (Kupai Eszter)

Bizonyos jogok fenntartva! A szöveg a szerző szellemi tulajdona. A blogbejegyzés belinkelésével szabadon megosztható, más módon felhasználni tilos! 

Az illusztrációként felhasznált fotók nyilvános megosztók jogtiszta képei.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése