N'alika író és tanár blogja. Felszabadító Kreatív írás kurzusok a tudatos, örömteli, alkotó életért.

2020. december 9., szerda

FELSZABADÍTÓ KREATÍV ÍRÁS - 2021. TÉLI / TAVASZI KURZUSNAPTÁR

 

Kedves Alkotótársam! :)

Itt a Felszabadító Kreatív írás 2021 első harmadára érvényes menetrendje: januártól április végéig ezekre az online kurzusokra  jöhetsz!

A részletes leírásokat a szokásos módon nagyjából 4 héttel a kezdés előtt teszem majd fel a blogra és a jelentkezést is ekkor nyitom meg, így azonban már előre láthatod, mi következik az eljövendő hónapokban, rá tudsz hangolódni a lehetőségekre, és ha jönni szeretnél, időben lépni. [Mindig leveszem majd a lejárt lehetőségeket, csak az aktuálisakat fogod látni!]

 

Ha még nem olvastad, ajánlom figyelmedbe a Mire jó a kreatív írás? - Gyakori kérdések című bejegyzést is: ebben összegeztem mindazt az információt, melyre eddig igény merült fel.


Kezdd tiszta lappal és új lendülettel az új évet! Kalandra fel, alkosd meg, amire hivatott vagy! ;) 


És:


Félj kevesebbet, írj többet! :) (Forrás: Etsy)02  Február


TÖRTÉNETEK 4 hét, hogy felfedezd a benned élő elbeszélőt és formába öntsd a történeteid – 2021.02.11.–03.10.

Prózaírás az alapoktól! Tudat-felszabadító játék az archetípusokkal; kalandozás a fantázia és a realizmus vidékein; karakterépítés és alkotás több kisepikai műfajban (karcolat, tárca, mese, novella).


Teljesen kezdő szintről és kifejezetten önismereti igénnyel is benevezhetsz: a mindannyiunkban jelenlévő történetmesélőt aktivizáljuk, a folyamat értékes rálátással ajándékoz meg és örömteli változásokra is késztethet!


Csatlakozási határidő: kedvezményes áron, early bird jelentkezéssel: 01.28. (csütörtök, 20 óra); teljes áron: 02.10. (szerda, 18 óra). 
A kurzusra elindult a jelentkezés! >> További részleteket itt találsz!

 

BŐSÉGTUDAT 2 hét, hogy megnyílj az anyagi jó(l)létre, alkoss és teremts  2021.02.11-24.

Ráéreztél már arra, hogy a kreativitás és a bőség szinonim fogalmak, s hogy elsősorban egy attitűdöt fejeznek ki?

Ezzel a különleges két héttel oly' módon indíthatod be a teremtőerőd, hogy egyszerre engeded meg magadnak annak élvezetét, ami már most itt van, és nyílsz meg egy még tágabb perspektívára: az új, Belőled születő, jövőbeli anyagi megvalósításaidra!

Mindenkinek ajánlom a lehetőséget, aki szeretné megtapasztalni a Lélekből fakadó, tudatos teremtést.

Csatlakozási határidő: kedvezményes áron, early bird jelentkezéssel: 01.28. (csütörtök, 20 óra); teljes áron: 02.10. (szerda, 18 óra).
A kurzusra elindult a jelentkezés! >> További részleteket itt találsz!


 

03  Március


A NOVELLAÍRÁS MŰVÉSZETE - 3 hét elbeszélői fejlődésedért a novella műfajával – 2021.03.11-31.

Novemberben a legnépszerűbb, egyben legizgalmasabb és legsokszínűbb rövid elbeszélő műfajban, a novellában mélyedünk el. Fókuszunk lesz a jól működő elbeszélő szerkezet kialakítása, és olyan írásmesterségbeli fogásokat tanulhatsz, melyeket prózaíróként sokféle céllal alkalmazhatsz. 
Tanulj meg kiváló novellát írni és biztos kézzel alkotni elbeszélőként! 

A kurzus nem előfeltételes, de elsősorban akkor ajánlom, ha már nincsenek jelentős gátak Benned az írással kapcsolatban. A Haladó próza- és regényírás kivételével bármelyik másik írói kalandunk alkalmas rá, ha szeretnél némi játékos, de erőteljes megalapozást a novellában való elmélyedés előtt! Különösen a Felszabadítót, a Történeteket ajánlom!

Ha azonban csak most találtál rá, hív a lehetőség és bizonytalan vagy, elég-e a felkészültséged hozzá, bátorítalak, hogy vágj bele. Ugyanis olyan "lépésről lépésre" sorvezetővel és önellenőrző listával láttam el az anyagot, melyek segítségével teljesen kezdő szinten is el tudod végezni - egy kis plusz erőfeszítés azért kell hozzá, de meg tudod csinálni! ;)

Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 02.24. (szerda, 20 óra); teljes áron: 03.10. (szerda, 18 óra).

 

FILM-KÉP-ÍRÁS - 3 hét vizuális kifejezőkészséged fejlesztéséért – 2021. 03.11-31.


Kép és írás, értelem és érzelem, jobb és bal agyfélteke, s az általában polárisnak tűnő dolgok Benned való egységére válhatsz tudatossá ez alatt a 3 hetes kreatív folyamat alatt.  
A fénykép, a film és az irodalom találkozásából izgalmas lehetőségek sora tárul fel. A képi kifejezőeszközök megismerésével kezdünk, s máris megtapasztalhatod, milyen sokoldalúan lehet ezt a tudást írásban alkalmazni – no és fordítva is! 

Készen állsz vizuális kifejezőkészséged felturbózására és egy új összhangra? Akkor gyere és éld meg! :)

Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 02.24. (szerda, 20 óra); teljes áron: 03.10. (szerda, 18 óra).04  ÁprilisGYÓGYÍTÓ MESE- ÉS HAIKU-ÍRÁS - 3 hét gyermeki, felszabadult örömünkért, és hogy jelen legyünk a mindennapokban – 2021.04.13.-05.03.

Egyik kedvenc kurzusotok, valószínűleg azért, mert játszva juttat sikerélményhez, s szinte észrevétlenül oldoz fel a terhek alól. Vagyis a kurzus ugródeszkáját használva Te teszed ezt magaddal! ;) 

Múlt, jövő, s a jelen: a bennünk lévő, örök gyermek biztonságérzetét és szárnyaló örömét segítjük a mese műfaját belakva, majd megérkezünk a jelen pillanatba, a haiku "kapuja nincs átjáróján" keresztül. :)

Meditációs és különleges kreatív írás-gyakorlatok, valamint - az elbeszéléstechnikai és műfajismereti alapokat megadó - elméleti segítség járul hozzá, hogy könnyedén létre hozhasd saját meséid és verseid. 

Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 03.29. (hétfő, 20 óra); teljes áron: 04.12. (hétfő, 18 óra).


LÉLEK-ÓRA - 3 hét, hogy fejlődj költőként és érzelmi önkifejezésedben - 2021.04.13.-05.03.

Ezt a különleges, belső utazást elsősorban a  költészet szerelmeseinek ajánlom, no és azoknak, akik az érzelmi önkifejezésükben és a kommunikációjukban fejlődni szeretnének! 

A kurzus erős verstani alapokat ad, teljesen kezdő szintről is elvégezhető, de komolyabb mesterségbeli fogásokat is elsajátíthatsz vele, sőt kísérletezésre is inspirál.

Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 03.29. (hétfő, 20 óra); teljes áron: 04.12. (hétfő, 18 óra).

**

JELENLEG ELÉRHETŐ ÁLLANDÓ LEHETŐSÉG:


HALADÓ PRÓZA ÉS REGÉNYÍRÁS 5 hét a "nagy ugráshoz", hogy megírd a regényed
Öt modulból álló "nagy falat", elsősorban azoknak ajánlom, akik regényen vagy kisregényen dolgoznak. Összefoglaló és sorvezető, elmélet és gyakorlat egységben a karakterépítéstől a szerkezeten és elbeszélői nézőpontokon át a dialógus- és monológírásig, valamint a leírásokig.  
A kurzus elvégzésének nincs előfeltétele, de akkor javaslom, ha már nem okoz gondot az ötleteid formába öntése, illetve rövid elbeszélő szövegek megírása!

Szeretettel várlak!

N’alika (ejtsd: Náliká; Kupai Eszter) író és tanár, a Csendvirágok blog és  kötet szerzője, valamint a Felébredés az én illúziójából című könyv társszerzője

Rólam itt olvashatsz, könyveimről itt, ez pedig az Alkotósarok, ahol sok inspirációt találsz íráshoz, alkotáshoz!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése