N'alika, író és tanár művészeti-önismereti blogja. Felszabadító Kreatív írás kurzusok a tudatos, örömteli, alkotó életért.

2021. március 13., szombat

Felszabadító Kreatív írás: 2021. TAVASZI-NYÁRI KURZUSNAPTÁR (2021. 3/2.)


Itt a Felszabadító Kreatív írás új naptára: 2021 áprilisától augusztus végéig ezekre az online kurzusokra jöhetsz!

A részletes leírásokat a szokásos módon, azaz nagyjából 4 héttel a kezdés előtt teszem majd fel a blogra, és a jelentkezést is ekkor nyitom meg. Így azonban már előre láthatod, mi következik az eljövendő hónapokban, rá tudsz hangolódni a lehetőségekre, és ha jönni szeretnél, időben lépni.

Ha még nem olvastad, ajánlom figyelmedbe a Mire jó a kreatív írás? - Gyakori kérdések című bejegyzést is: ebben összegeztem mindazt az információt, melyre eddig igény merült fel.

Használd ki a tavasz lendületét, alkoss Magadból, teremtsd meg, amire hivatott vagy! 

[UPDATE! A lejárt lehetőségeket leveszem, mindig a még aktuálisakat láthatod itt!]05  Május
 
 

FELSZABADÍTÓ – 2021.05.12.– 06.08.

A kurzusok névadója afféle "alfa és omega": teljesen (újra)kezdő stádiumban épp úgy ajánlom, mint tapasztaltabb íróknak, akik nyitottak az új nézőpontokra és általában véve a fejlődésre.
Önismereti szándékkal és az írói kiteljesedés igényével egyaránt jöhetsz!

E 4 hét segíti az alkotással kapcsolatos gátlások elengedését, az íráskészség újraélesztését és a szabad áramlás, a flow megélését - különleges írásgyakorlatokkal, írástechnikai eszközökkel és meditációs hanganyagokkal. Mindhárom irodalmi műnemben kalandozunk és számos műfajt kipróbálunk!

Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 04.27. (kedd, 20 óra); teljes áron: 05.11. (kedd, 18 óra).


LÉLEK-ÓRA VERSÍRÓ KURZUS - 2021. 05.12 - 06.01.

Különleges, limitált kurzus - az évben csak kétszer tartom, tavasszal és ősszel! 3 hét a költészet szerelmeseinek, önmagunk mélyebb elfogadásért és megértésért, és az örömteli, szabad önkifejezésért.

A kurzus erős verstani alapokat ad, teljesen kezdő szintről is elvégezhető, de komolyabb mesterségbeli fogásokat is elsajátíthatsz vele, sőt kísérletezésre is inspirál. Prózaíróknak is ajánlom, mert a lírai oldalatok fejlesztésével igen sokat nyerhettek, s úgy alakítottam ki, hogy azok is élvezhessék, akik "csak" az önismeretbeli fejlődés szándékával jönnek, nem akarnak feltétlenül íróvá-költővé lenni. 

Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 04.27. (kedd, 20 óra); teljes áron: 05.11. (kedd, 18 óra).


 06  JúniusTÖRTÉNETEK - 2021.06.12. – 07.09.

Prózaírás az alapoktól! 4 hetes tudat-felszabadító játék az archetípusokkal, kalandozás a fantázia és a realizmus vidékein; karakterépítés és alkotás több kisepikai műfajban (karcolat, tárca, mese, novella).

Teljesen kezdő szintről és kifejezetten önismereti igénnyel is benevezhetsz: a mindannyiunkban jelenlévő történetmesélőt aktivizáljuk, a folyamat értékes rálátással ajándékoz meg és örömteli változásokra is késztethet!

Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 05.28. (péntek, 20 óra); teljes áron: 06.11. (péntek 18 óra).

 

BLOGÍRÁS – 2021.06.12-25.

Blogot szeretnél indítani vagy most készülsz arra a szintre lépni, hogy tudatosabban csináld a blogolást? A beinduláshoz remek katalizátor lesz ez a 2 hét, sok mankóval, hasznos anyaggal és inspirációval, hogy az ötleteid a Hozzád legjobban passzoló formába önthesd, elérhesd az olvasóid, sőt akár sikeres vállalkozást is építhess a blogodra!

Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 05.28. (péntek, 20 óra); teljes áron: 06.11. (péntek 18 óra).

 

07  Július


A NOVELLAÍRÁS MŰVÉSZETE – 2021.07.13.–08.02.

Júliusban a legnépszerűbb, egyben legizgalmasabb és legsokszínűbb rövid elbeszélő műfajban, a novellában mélyedünk el. Fókuszunk lesz a jól működő elbeszélő szerkezet kialakítása, és olyan írásmesterségbeli fogásokat tanulhatsz, melyeket prózaíróként sokféle céllal alkalmazhatsz. 
Tanulj meg kiváló novellát írni és biztos kézzel alkotni elbeszélőként! 

A kurzus nem előfeltételes, de elsősorban akkor ajánlom, ha már nincsenek jelentős gátak Benned az írással kapcsolatban. A Regényírás kivételével bármelyik másik írói kalandunk alkalmas rá, ha szeretnél némi játékos, de erőteljes megalapozást a novellában való elmélyedés előtt! Az elbeszélői alapokhoz különösen a Történeteket, a Felszabadítót és a Gyógyító mese- és haiku-írásajánlom!
Ha azonban csak most találtál rá, hív a lehetőség és bizonytalan vagy, elég-e a felkészültséged hozzá, bátorítalak, hogy vágj bele. Ugyanis olyan "lépésről lépésre" sorvezetővel és önellenőrző listával láttam el az anyagot, melyek segítségével teljesen kezdő szinten is el tudod végezni - egy kis plusz erőfeszítés azért kell hozzá, de meg tudod csinálni! ;)
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 06.28. (hétfő, 20 óra); teljes áron: 07.12. (hétfő, 18 óra).

BŐSÉGTUDAT – 2021.07.13-26.

Ráéreztél már arra, hogy a kreativitás és a bőség szinonim fogalmak, s hogy elsősorban egy attitűdöt fejeznek ki?

Ezzel a különleges két héttel oly' módon indíthatod be a teremtőerőd, hogy egyszerre engeded meg magadnak annak élvezetét, ami már most itt van, és nyílsz meg egy még tágabb perspektívára: az új, Belőled születő, jövőbeli anyagi megvalósításaidra!
Mindenkinek ajánlom a lehetőséget, aki szeretné megtapasztalni a Lélekből fakadó, tudatos teremtést.
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 06.28. (hétfő, 20 óra); teljes áron: 07.12. (hétfő, 18 óra).

08  AugusztusGYÓGYÍTÓ MESE- ÉS HAIKU-ÍRÁS - 2021. 08.12. - 09.01. 

A kurzus rövid leírását lásd feljebb, április hónapnál!
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 07.28. (szerda, 20 óra); teljes áron: 08.11. (szerda, 18 óra).

FILM-KÉP-ÍRÁS - 2021. 08.12. - 09.01.

Limitált kurzus, idén utoljára tartom!

Kép és írás, értelem és érzelem, jobb és bal agyfélteke, s az általában polárisnak tűnő dolgok Benned való egységére válhatsz tudatossá ez alatt a 3 hetes kreatív folyamat alatt.  
A fénykép, a film és az irodalom találkozásából izgalmas lehetőségek sora tárul fel. A képi kifejezőeszközök megismerésével kezdünk, s máris megtapasztalhatod, milyen sokoldalúan lehet ezt a tudást írásban alkalmazni – no és fordítva is! 

Készen állsz vizuális kifejezőkészséged felturbózására és egy új összhangra? Akkor gyere és éld meg! :)
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 07.28. (szerda, 20 óra); teljes áron: 08.11. (szerda, 18 óra).


JELENLEG ÁLLANDÓAN ELÉRHETŐ LEHETŐSÉG:

 

REGÉNYÍRÁS 5 hét a "nagy ugráshoz", hogy megírd a regényed
Öt modulból álló "nagy falat", elsősorban azoknak ajánlom, akik regényen vagy kisregényen dolgoznak. Összefoglaló és sorvezető, elmélet és gyakorlat egységben a karakterépítéstől a szerkezeten és elbeszélői nézőpontokon át a dialógus- és monológírásig, valamint a leírásokig.  
A kurzus elvégzésének nincs előfeltétele, de akkor javaslom, ha már nem okoz gondot az ötleteid formába öntése, illetve rövid elbeszélő szövegek megírása!Szeretettel várlak!

N’alika (ejtsd: Náliká; Kupai Eszter) író és tanár. Rólam itt olvashatsz, könyveimről itt, ez pedig az Alkotósarok, ahol sok inspirációt találsz íráshoz, alkotáshoz! Két-háromheti hírlevelemre itt iratkozhatsz fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése