2022. április 17., vasárnap

FELSZABADÍTÓ - 4 hét az áramló írásélményért - Online kreatív írás kurzus - 2022. 05. 14. - 06.10.


2022 tavaszától havonta egy kurzust tartok, a Regényírás nagyszabású tanfolyami anyaga viszont továbbra is állandóan elérhető! ;)
Az aktuális naptárat itt nézheted meg, ez itt, alább pedig a májusi lehetőség. 

A kurzusaim kiindulópontja, névadója, amolyan "alfa és omega": bármilyen szinten is érzed magad az írásban, blokkjaid oldani, felszabadítani, alkotói érésed, autentikus utad új szintjére lépni segít.
S most egy kicsit részleletesebben arról, mit történik a Felszabadítón! :)

E 4 HETES FOLYAMAT:    

 ✓ fejleszti íráskészséged és önkifejezésed

 ✓ felébreszti kreativitásod, megvalósító képességed

 ✓ oldja az írással és alkotással kapcsolatos blokkjaidat

 ✓ mélyíti önismereted, Lelkeddel való kapcsolatod
 
 ✓ örömteli lendülettel tölt fel és segít elindulni - vagy újraindulni - írói kiteljesedésed útján!Ha vágysz arra, hogy könnyed és erőteljes módon, természetes magabiztossággal fejezd ki magad, ha írni, alkotni, tanulni és fejlődni szeretnél, és megvalósítani azt, ami igazán Belőled jön, készítsd a tolladat, mert új kalandok várnak!
 

A Felszabadító online kreatív írás kurzuson egymásra épülő, egyszerűen használható, valódi alkotóerőd mozgásba hozó gyakorlatok segítenek a kibontakozásban!MIT KAPSZ, HA BENEVEZEL?


•    4 hét alatt elvégezhető, de akár több hónapra is elegendő különleges írásgyakorlatot: egy teljes Felszabadító Kreatív írás munkafüzetet, melyet nyomtathatsz és fűzhetsz! 


A pdf formátumú anyagokat és mp3 hanganyagokat hetente küldöm el e-mailben, elég csak akkor online lenned, amikor le akarod tölteni őket, nincsenek fix internetes találkák! A négy modulba rendezett gyakorlatokat Te osztod be magadnak és a saját tempódban végzed el őket. 

Ha nincs időd mindenre, ezek az anyagok később is a Tieid maradnak, egy-egy gyakorlatot újra is elővehetsz, illetve számos variációs lehetőséget tartalmaznak, melyekkel kedvedre érlelődhetsz, fejlődhetsz tovább.

•    A gyakorlatokban sokoldalú tanári tapasztalataim, műfaji és írástechnikai ismereteim ötvöződnek azzal az intuitív, kreatív és Lélekközpontú minőséggel, amit többek között ezen a blogon keresztül is megismerhettél / megismerhetsz.

•    Bár nem vagyok közben fizikailag melletted, mégis, kapsz egy kísérő, támogató jelenlétet, egyrészt a gyakorlatok leírásán keresztül, másrészt pedig azért, mert a kurzus 4 hete alatt e-mailben konzultálhatsz velem!

KÜLÖNLEGES LEHETŐSÉG: meghatározott terjedelemben írást vagy írásokat küldhetsz véleményezésre! 
Ez az építő visszacsatolás visszaidézi korábbi, fizikai tanfolyamaim légkörét, miközben élvezzük az online kommunikáció, no meg a tér- és időszervezés előnyeit is. :) 
Amit adok, az szakmailag és emberileg is olyan muníció lehet számodra, mely hosszútávon segít, hogy szabadabban, belülről megerősödve, egyben tudatosabban és profibban legyél képes alkotni. 


MIVEL FOGLALKOZUNK A KURZUSON?


Nagyjából mindennel, ami fontos a flow-ba kerüléstől az érzékletes, autentikus ábrázolásmódon át a cselekményvezetésig, a képi megjelenítés finomságaitól a kerek művek megkomponálásáig. Amolyan "mindent bele" jelleggel: belekóstolás szinten, de cseppet sem felszínesen, ráadásul tovább mélyíthetően. 

Mindhárom irodalmi műnemben kalandozunk - írunk többek között jelenetet, verset, mesét, novellát és és még sok minden mást is. Számos műfajt kipróbálunk, sőt a műfaji kereteket is szétfeszítjük! :) 


Gyere, kukkants bele a kurzus tematikájába!


1. hét: ÁRAMLÁS - Kreativitás-beindító írásgyakorlatok; előkészítés leíró szövegekhez; dramaturgiai alapok.

2. hét: ÉRZÉKELÉS - Érzékeink bevonása az írásba; kreatív írói technikák az ötlet és a megvalósítás szolgálatában.

3. hét: AZ ÉN MESÉM - Meseírás és kreatív blokkok oldása az archetípusok segítségével; elbeszélőszerkezet megalkotása; vizuális eszközök.

4. hét: KOMPOZÍCIÓ - Egy mű létrehozása választható útvonalakkal; kalandozás a minimalista műfajokban; kurzus-zárás és továbblépés. 

 


TI ÍRTÁTOK A KURZUSRÓL: 

"Sokat segített az utamon, és igazan inspirált a kreatív írás, amit tartottál (vagy amiket, mert hogy többre is volt szerencsém eljutni). Jó szívvel emlékszem vissza azokra az időkre, mindig szuper kis társaság jött össze, jókat nevettünk, jókat alkottunk, kellemes volt a légkör, ami leginkább Neked volt köszönhető, és annak, hogy mindig felkészült voltál és frissítő, fantáziát megmozgató és színesítő feladatokkal készültél. 
Most írom a 3. regényemet, szóval nem mondhatok mást, csak hogy köszönöm. :)"
KZs

„Az élet is egy játék, és nem mindegy, milyen minőségben veszünk részt benne. Alávetjük magunkat a szürke hétköznapok ólomsúlyú gépmadarának vagy lepkeszárnyon haladunk előre a beteljesedésünk útján? 
A Felszabadító Kreatív íráson megtörtént velünk a csoda. Kapuk nyíltak és falak dőltek le. Megérkeztünk egy teljesebb önmagunkhoz, amik ma is vagyunk, és amiből bármikor bátran meríthetünk…"

Bogi
        
"N'alika tanfolyamán
Csendvirágok oldalon, a tavalyi év elején, valamikor az országos karantén elején egy tanfolyami lehetőségre akadtam.  
Felszabadító kreatív írás kurzus, ez volt a címe. Nem csak egy önismereti kirándulásnak gondoltam, hanem egy lehetőségnek is önmagam számára. Újra fel szerettem volna fedezni magamban a betűvetés örömét, az írás szabadságát, azt az érzést, amelyet valahova mélyre eltemettem, de nyughatatlanul bennem dolgozott, mégsem találta meg a kapcsolatot a külvilággal.  
Nehéz ezt az érzést megfogalmazni, egyfajta áthatolhatatlan felszínes üresség. Eszter technikái és mentori hozzámállása segített abban, hogy ezen az áthatolhatatlannak tűnő mákonyon mégis átírjam magam. Napról napra, hétről hétre jöttek a betűk, újra és újra. Megfogalmazódtak történetek, születtek elbeszélések, melyekkel párhuzamosan megjelentek nyomtatásban is hosszabb-rövidebb cikkeim.   
Újra kezdett felépülni az önbizalmam, az életbe vetett hitem, egyszerűen megkönnyebbültem. Emberi léptékben érkeztek meg azok is, akik kísérővé váltak az utamon, vagy visszatértek olyanok is, akik korábban másfelé kalandoztak el.  
Ledniczky Éva
RÉSZVÉTEL ÉS JELENTKEZÉSAz online kurzus ára: 25.900 Ft 


Utalni PayPal-en keresztül is tudsz. Az opciót a jelentkezésnél választhatod ki, de a regisztrációdra érkező üzenetben a számlaszámot is elküldöm.

A csatlakozás május 13-án, pénteken 18 órakor zárul!


Szeretettel látlak! 

N'alika (ejtsd: Náliká; Kupai Eszter), író és tanár, a Csendvirágok blog és kötet szerzője, a Felébredés az én illúziójából című könyv társszerzője.

A Felszabadító Kreatív írásról itt olvashatsz bővebben, rólam pedig ittNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése