2023. március 15., szerda

UTAZÁSRÓL, ÚTON LÉTRŐL A FOLYÓ / VISSZATÉRÉS KAPCSÁN

 A folyó / Visszatérés útiregény is. „Páros szálában” folyamatosan jön-megy a főszereplő, míg a másik szál inkább átvitt értelmű, belső utazás, mely az időben zajlik.

A való életben is mindig fontos volt számomra az Út - mind külső utazásként, mind a szó nagybetűs értelmében.
Szerintem a legkülönlegesebb az egészben az úton lét paradoxona: hogy a mozgás és a mozdulatlanság, a „már most” és a „majd”, a tett és a eredmény egyaránt itt van bennünk, tökéletes egyensúlyban, egységben. 


Van az a pont az úton lét során, amikor egészen megfeledkezünk arról, hogy tartunk valahová és tökéletes önátadással vesszük birtokba a jelent.
És mégsem vagyunk passzívak: a saját akaratunkból megyünk, ami egy a rendeltetésünkkel. (Ennek paradoxonát is imádom: visz az út, de közben én viszem magam. :))


Ezt bármikor meg tudjuk élni: akkor is, ha épp bepakoljuk a táskánk és kitesszük a lábunk a lakásból, akkor is, ha nyakig benne vagyunk valami újban, és akkor is, ha kipakolunk és az úti élményeket szortírozzuk. Vagy csak pihenünk, mert semmi máshoz sincs kedvünk, mint beszívni és kifújni a levegőt. :)
(És mindezt fordítsd le képletesen is, ne csak a fizikai útra vonatkozóan! ;))

Mindegyik stádium tökéletes, és mindben otthon lehetünk.


A szövegrészlethez illusztrációnak választott – s persze stílusosan ismét „vizes” - kép már leleplezi az egyik helyszínt, amit meglátogat a könyvbeli utazó. ;)

A folyó / Visszatérés című kisregényem előrendelhető, kevesebb mint egy hét múlva olvashatjátok!
Álmomban sem gondoltam, hogy ennyien előrendelitek, szóval nagy izgalommal várom, s bízom benne, ad majd Nektek!

Itt, a blogon a folyó címkén, a Facebookon pedig #afolyó hashtag alatt további információkat találsz a kisregényről, itt pedig máris előrendelheted!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése