2023. szeptember 14., csütörtök

Zene: JESS NOLAN - ’93

Önmagunk finomhangolása. Dalba szőtt történetek, melyek arról mesélnek, hogy lehetséges találkoznunk egymással a poláris világ szükségszerűen egymásnak feszítő erői közepette, mégpedig az egyetlen, befelé nyíló kapun keresztül. „Ha magamon segítek, Neked is segítek. Ha lélegzethez jutsz, én is lélegzethez jutok.”

Jess Nolan öreg lélek, ki mondaná a hangján, zenéjén, sorain átszűrődő érettsége alapján, hogy mindössze 30 éves? Nem is számít, időtlen és kortalan a zenéje is. És - milyen találó az albumhoz kapcsolódó motívum! - olyan finom és organikus, mint a fán termett és frissen szakajtott barack. :)

Számomra most ebben a hosszúra nyúlt őszi nyárban - miközben nehéznek tűnt meglelnem a helyem új helyzetek és bizonyos, elsősorban a szeretteimet érintő kihívások közepette -, igazi balzsamnak bizonyult!

Nyugalmat áraszt és emlékeztet arra, hol kezdődik a békém, és hogy minden széttagoltság ellenére előbb-utóbb mindig megtaláljuk egymást, néha éppen annak az árán, hogy megtapasztaljuk, milyen, ha nem.

Kedvenceim: Wonder, Cherry Blossom, Sweet Like A Peach, Breathe In, Emergency Landig, Windowpanes

Egy koncertfelvétel (ebből a dalból idéztem feljebb):Ez pedig azóta jött ki, de muszáj ide tennem, annyira gyönyörűséges!
Jess Nolan: ’93 (2023)

Kiadó: Rightouse Babe Records

Műfaj: folk, new americana, nashville indie

Jess Nolan web. Insta. Facebook.

1 megjegyzés:

  1. Az első lemezről. Ez is mennyire jó, imádom! :) https://www.youtube.com/watch?v=63DcTTHP7W0

    VálaszTörlés