2023. november 17., péntek

Felszabadító Kreatív írás: FANTASY, SCI-FI ÉS FILMNOVELLAÍRÁS - Online kurzus - 2023. 12. 15. - 2024. 01. 10. - Meghosszabbított konzultációs lehetőséggel!

A jelenleg állandóan elérhető Regényírás és Élethivatás kurzusok mellett idén még egy időszakos tanfolyamot tartok, az év végére és a közelgő ünnepekre való tekintettel egész januárra kiterjesztett konzultációs lehetőséggel! 

[Amennyiben karácsonyi ajándékként adnád-vennéd a kurzust, előzetes egyeztetés alapján az anyag későbbi kiküldése is megoldható! A regisztrációd során írd be a Megjegyzés rovatba az ezzel kapcsolatos igényed!]

Miről szól a Fantasy, sci-fi és filmnovellaírás online kurzus?
Szeretnél remek, eredeti történeteket alkotni, melyek megérintik az olvasóid? 
Érdekelnek a fantasy, sci-fifilmnovella műfajok, szívesen tanulnál róluk, (jobban) elmélyednél bennük?  
Regényt akarsz írni, de azt még túl nagy falatnak érzed, előbb gyakorolnád a karakterépítést és a cselekményszövést "kicsiben"? 
Itt a Felszabadító Kreatív írás tizenegyedik online kurzusa, hogy biztos kézzel és kifinomult módon alkothass kedvenc zsánereidben! :)

 E 3 HÉT ALATT:

✓  komplex műfajismereti anyagot kapsz és egyedülálló elméleti tudásra tehetsz szert a fantasy, sci-fi zsánerekkel és a filmnovellával kapcsolatban
✓  különleges gyakorlatok révén tárjuk fel a műfajok mozgatórugóit, melyek révén elsajátíthatod, hogyan alkothatsz rajtuk keresztül valóban emlékezetes történeteket
✓  a novella-forma megtartó keretével hetente akár több kerek elbeszélő szöveget tehetsz le az asztalra 
✓  hasznos rámutatásokat és írói segédleteket adok, hogy a műfajok kliséit  elkerülve, de elemeiket és felhajtóerejüket bátran használva valami igazán eredetit, sőt művészit hozhass létre
✓  „amint kicsiben, úgy nagyban”: ha regényt kívánsz írni, ezzel a kurzussal felkészülhetsz rá, rövid formában gyakorolva a lényeglátást, a karakterépítést, a motivációt, a szerkezetalkotást, a leírásokat - mindenre sort kerítünk, ami a jó elbeszélő prózához szükséges!
✓  mindegy, hogy teljesen újként üdvözlöd ezeket a műfajokat vagy már valamelyik szerelmese vagy, ez a kaland tágítja a perspektívád, gazdagítja eszköztárad, mélyíti írásművészeted és önismereted - hatására olyan szövegeket írhatsz, melyekkel magad és olvasóid is meglepheted! ;)

 

FONTOS! A kurzus nem igényel előfeltételt, A novellaírás művészetéhez képest pedig könnyebb. A korábbi tapasztalatokat is figyelembe véve úgy alakítottam ki, hogy bármilyen szinten is érezd magad, élvezetes legyen, ugyanakkor komoly mesterségbeli tudásra is szert tehess, profitálhass belőle az írói fejlődésed útján! 

 

A lépésről lépésre felépített kurzusanyagot követve teljesen új, most születő ötletekkel vagy már meglévő témákkal, karakterekkel egyaránt dolgozhatsz.

Tulajdonképpen nem három, hanem négy műfajt ismerhetsz meg mélyebben és gyakorolhatsz bennük, mert a fantasy-t és a sci-fit a novella-formával is keresztezzük. Ez (is) segítségedre lesz, hogy ne vessz el, ne folyj szét  a "túl sokat markol, keveset fog" érzetével, hanem nagyobb átlátó képességgel és tudatosabban alkothass.

Bár egy írásmesterségbeli fejlődést segítő kurzuson veszel részt, az egész tananyag alaphangoltsága az ÖRÖM - hisz' világokat alkotni, bennük tapasztalni és a többiek szívéhez elérni az egyik legcsodásabb dolog, amit tehetünk! :)
MIT KAPSZ A KURZUSON?


•  3 hét alatt elvégezhető, de akár több hónapra is elegendő, különleges elméleti anyagot és írásgyakorlatot: egy teljes Felszabadító Kreatív írás munkafüzetet, melyet nyomtathatsz és fűzhetsz! 

A pdf formátumú anyagokat hetente küldöm el e-mailben, Te osztod be magadnak és a saját tempódban végzed el őket. 
Ha nincs időd mindenre, később is a Tieid maradnak, egy-egy gyakorlatot újra elővehetsz, illetve számos variációs lehetőséget tartalmaznak, melyekkel kedvedre érlelődhetsz, fejlődhetsz tovább!

•  A gyakorlatokban sokoldalú tanári tapasztalataim, műfaji és írástechnikai ismereteim ötvöződnek azzal az intuitív, kreatív és Lélekközpontú minőséggel, amit többek között e blogon keresztül is megismerhettél.

•  Bár nem vagyok közben fizikailag melletted, mégis kapsz egy kísérő jelenlétet – egyrészt a gyakorlatok leírásán keresztül, másrészt - bár a kurzusanyag teljesen önállóan végezhető és nem igényel interakciót -, de ha kérdésed van vagy megosztanál velem valamit, a kurzus ideje alatt + az ünnepek miatt januárra meghosszabbítva él az e-mailes konzultáció lehetősége!

KÜLÖNLEGES LEHETŐSÉG! A kurzus ideje alatt meghatározott terjedelemben írást is küldhetsz konstruktív, személyre szabott véleményezésre!

Ez az építő visszacsatolás visszaidézi korábbi, fizikai tanfolyamaim légkörét, miközben élvezzük az online kommunikáció előnyeit is. :) 
Amit adok, az olyan muníció lehet számodra, mely hosszútávon segít, hogy szabadabban, belülről születő magabiztossággal, egyben profibban legyél képes alkotni.  

KUKKANTS BELE A TEMATIKÁBA!


Első modul: A FANTASY – Műfajismereti kisokos; világépítési trükkök; nyírd ki a klisét!; fantasy archetípusok a karakterépítés szolgálatában; gyakorlatok a motiváció elmélyítésére; térábrázolás, leírások és mítoszteremtés a fantasy-ben.

Második modulA SCI-FI – Műfajismereti kisokos; nyírd ki a klisét!; plothorgony és motiváció a sci-fiben; időszervezési és tömörítési gyakorlatok sci-fi novellával; plot twist trükkök (nem csak) sci-fihez; disztópia, utópia és vízió. 

Harmadik modul: A FILMNOVELLAMindig most van: a dinamikus próza; képi kifejezőeszközök az ábrázolás szolgálatában; improvizációs gyakorlatok mixed media eszközökkel; a montázstechnika alkalmazása az elbeszélésben; az ellipszis; "mestergyakorlat" és kurzuszárás.


TI ÍRTÁTOK A KORÁBBI TANFOLYAMOKRÓL:

„Nagyon imádtam mindegyik gyakorlatot. Minden feladatnak kis hitetlenkedéssel álltam neki, vajon ezt hogyan fogom megoldani? Aztán ahogy a kezembe vettem a tollat és elkezdtem írni, egyszerűen nem tudtam abbahagyni. Igazán találó nevet választottál a kurzusnak: valóban felszabadító az érzés. 
Nagyon örülök, hogy rád találtam és hálás vagyok neked, hogy megalkottad ezt a lehetőséget számunkra... visszahozta az írás szeretetét és a fantázia csodás világát."    
K. Timi  

 

Rengeteg segítséget kaptam a kurzus anyag által! És szárnyakat!!!  Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki írni akar! 
– Cs. Judit

 

"A feladatok újszerűek, ötletesek és segítenek megismerkedni a fel nem fedezett részeinkkel. Mindegyik remek és logikus. Folyamatosan jönnek rá ötletek, érdemes többször megoldani őket, mert sokkal jobb lehet az eredmény. Biztosan jövök még!" 
– R. Edina 

 

"Nagyon inspiráló és tartalmilag is erős az anyag, amit összeállítottál nekünk. Szakmailag alaposnak, sokoldalúnak, emberileg pedig szeretettelinek és finoman tanítónak találtalak. Köszönöm." 
P. Melinda
   >> Kurzusaimról további véleményeket és élménybeszámolókat olvashatsz itt!  


RÉSZVÉTEL ÉS JELENTKEZÉS 


A kurzuson való részvétel ára 26.900 Ft.

A csatlakozás vége december 14., csütörtök, 18 óra!

Utalni számlaszámra és PayPal-en keresztül is tudsz. Az opciót kiválaszthatod a jelentkezési lapon, de a visszaigazolásban mindkettőhöz küldöm a szükséges adatokat!
Szeretettel várlak! 

N'alika (ejtsd: Náliká; Kupai Eszter), író és tanár, Csendvirágok szerzője, a Felébredés az én illúziójából  társszerzője

Felszabadító Kreatív írás kurzusaimról itt olvashatsz bővebben, rólam pedig itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése