KÖNYVEIM
 "Még mindig önmagam vagyok vagy kezdek valamit elveszíteni a régi énemből? Ettől megijedek. Valahol, legbelül viszont ott a bizalom vagy a sejtelem, hogy ami történik, az nálam sokkal nagyobb, nem csoda hát, és nem is baj, ha nem tudom egy-kettőre felfogni."

Az élet ugyan leírható lineáris folyamatként, mégis, ha saját életutunkat közelebbről megvizsgáljuk, észrevehetjük a ciklikusság és ismétlődés jelenségeit. De azt is, hogy bizonyos láncszemek és összefüggések csak akkor tárulnak fel számunkra, ha megértünk rájuk.

A folyó / Visszatérés egy érzelmi utazás, mely egyszerre zajlik múltban és jelenben, belső és külső színtéren. Női hőse - megelégelve az életében visszatérő szenvedésmintákat – útnak indul. Vándorlása során egyre közelebb kerül önmagához és képessé válik feloldani elakadásai okát.

Felnőtté válás-történet ez, a szó szorosabb értelmében és lelki-spirituális értelmében egyaránt, melyben a felnőtt én és a gyermekkori én hangja összefonódik és ösztönösen gyógyítja egymást. 
„Először színeket láttam, zöldet, sárgát, kéket, pirosat, mindenféle színekben futottam Veled együtt… aztán csak a ragyogás maradt.”  - Kata
A folyót befogadni bensőséges élmény, mely az egyéni lenyomatokon túl egy egyetemes, női és emberi tapasztalásmódot is megmutat: az egység és a magány, a szerelem és a veszteség, az önmagunkkal való kapcsolatvesztés és a magunkra találás könyve.

Kedves Olvasó! Kívánom, hogy váljon inspirációvá számodra e kisregény egy boldog élethez, melyben pontosan az lehetsz, aki valójában vagy!

A folyó / Visszatérés 2009-ben született, 2023 tavaszán újraszerkesztett formában került kiadásra. A blogon itt olvashatsz bele, a Facebookon pedig a #afolyó hashtag alatt számos dolgot megtudhatsz róla és még több részlettel megismerkedhetsz!

© N'alika, 2023

Szerzői magánkiadás

Formátum: e-könyv (epub, mobi és pdf)

Ára: 2.890 Ft
**“Benned is, bennem is, minden létezőben itt van közös, emberi tudás- és élményanyagunk. Mindannyiunkban menetelnek a hősök, akik valaha voltunk és lehetünk.”

A Művész-archetípusok kreativitás-ébresztő e-könyvet és munkafüzetet az írás, a művészet és az önismeret szerelmesei tudják örömmel forgatni és hasznosítani megvalósító és önfeltáró folyamataikhoz. 
Kis karaktertipológiai kézikönyv és gyakorlatgyűjtemény egyben, mely a jungi őskép-elmélet ihletésére, de nem egy meglévő rendszer, hanem saját megfigyelések, alkotói tapasztalatok és gazdag műveltséganyag alapján született.
"Nagyon inspirálóak a karakterek számomra, a kérdések is elgondolkodtatóak, és az elrejtett vagy éppen nem elrejtett 'tanácsok​'​, ​'útbaigazítások' is meditálásra sarkallnak." - Edit
A kiadvány hét ősképet és hőstípust mutat be, „akik” kreativitásunk szabad áramlásához nélkülözhetetlenek, megannyi csodálatos művészi teljesítmény mögött állnak, és általában belőlük vagy kombinációikból születnek a legizgalmasabb irodalmi alakok.

Az elméletet különleges gyakorlatok egészítik ki, melyekkel máris fejest ugorhatsz a saját „művész-éneid” világába és megnézheted, mire inspirálnak.

Valamennyi archetípushoz tartoznak karakteralkotási tippek is, így ha regényt, kisregényt, elbeszélést, novellát, mesét, forgatókönyvet vagy színdarabot írsz, ötleteket meríthetsz a szereplőid megformálásához és elmélyítéséhez.
"Hálás vagyok, főleg a kérdésekért. Sok mindent megmozgat bennem. Szinte utazom, ahogy keresem magamban a válaszokat." - Eszti 
"Igazi boldogságélményt okozott a könyved! Nagy kedvencem tőled e kompakt ajándék, a Művész-archetípusok. Egyik kedvenc sorom: '…az igazán izgalmas dolgok … a megpróbáló hatások alkímiai tégelyében születnek.' Köszönöm." - Edina

 

A Művész-archetípusokat egy 2021-es hírlevél sorozatom ihlette - hála Nektek, kedves kurzus-résztvevő Írótársak és Olvasók, mert inspiráltok! ;) A blogon itt olvashatsz róla. de a Facebookon a #művészarchetípusok címke alatt is elárulok róla egyet s mást, és bele is kukkanthatsz!

© N'alika, 2021

Szerzői magánkiadás

Formátum: e-könyv (pdf)

Ára: 2.990 Ft**


"Csak lassulj le és engedd meg:
a csoda egyszerre születik benned 
és talál rád."


Különleges könyvet tartasz a kezedben, kedves Olvasó: 
e versek és novellák szavakból szövődtek ugyan, mégis olyasmire mutatnak rá, ami túl van a szavakon.

Ki vagy te valójában?
Mi végre tapasztalsz itt, a Földön?
Mit jelent otthon lenni magadban?

"Köszönöm, csodás! Nem tettem le órákig..." - Éva

"A lelkemhez szólt minden egyes mondata, ríme! Felnyitja az ember szemét, szívét megnyitja és elgondolkodtat!" - Tünde

Lélekutunk tudatosságunk fejlődése révén tárul fel, melynek fontos tapasztalásmódja a meditáció, ám ugyancsak páratlan lehetőséget nyújt rá a művészet.

E szövegek segítenek elcsendesülni, ha pedig olvasás közben kész vagy a szavakon túlira –Önmagadba – figyelni, a csendvirágok számodra is kinyílnak, s a fenti kérdésekre nem kívülről érkező válaszokat kapsz, hanem Lelked üzenetét érezheted meg.

"Mindig ott van a polcomon és egyesével csepegtetem a virágokat, mert minden nap mást és mást látok meg benne. Azt hiszem a te munkáidnak éppen ez a csodája, hogy sosem fogy el. Különösen érdekes ez a kötet, mert ahogy én fejlődöm, úgy fejlődik velem a könyved is. Hédi 

„A köteted a távolba, mégis oly közelre repített! Köszönöm, hogy enyém lehet ez az élmény... Szívbemarkolóan felemelő, csilingelő öröm-Forrás!” - Evelin

A Csendvirágok kötet a blog első három évében született gazdag vers- és novellatermésből válogat. Kukkants bele a Verseim menüpont Versek a Valóságról rovatába, valamint Prózáimon belül főként Az Egység meséi novellasorozatba, és meglátod, mire számíthatsz! Sok szöveg lekerült már a blogról, de azért bőven olvashatsz ebből az időszakból is. Örömmel osztom meg ezeket a műveket, Te pedig alkotómunkámat honorálod, ha megveszed a könyvet! ;)

 

© N'alika, 2020  

Szerzői magánkiadás / Underground Kiadó Kft. (Az ő webshopjukból is megvásárolható - itt!)

Borítófotó © Schäfer Zsófia 

Formátum: nyomtatott könyv, puhakötés

Ára: 2.950 Ft
**
“A látható mögötti láthatatlan, a 'mi' mögötti 'hogyan' vár felfedezésre. S ami ezeken túl feltárul: a Valóság!”

Rengetegen keresik a boldogságot és a szabadságot öntudatlanul vagy tudatosan, megtalálásához azonban elengedhetetlen, hogy készek legyünk visszatérni a keresés forrásához: önmagunkba tekinteni.

A spirituális felébredésről számos könyvet írtak már, ehhez azonban még hasonlót sem. A megszokott műfaji kereteken túlmutató alkotás: férfi és női párhuzamos önvallomás, lírai önéletrajz, izgalmas fejlődésregény, valamint esszenciális tanítás a felébredésről vagy – közkeletű, de általában félreértett kifejezéssel élve – a megvilágosodásról.

„Azt kell mondjam, ez a könyv világszínvonal! Nekem eddig ez a The Best, ekkorát Adyashanti Világod vége, és Hawkins Erő kontra erő c. könyve ’lökött rajtam’, de ez most mégis más. Nincs több kérdés. Teljesen feloldódtam. – Andi

Ha önmagad keresed, ha a kiteljesedés útján jársz, vagy ha úgy érzed, beteltél küzdéssel és szenvedéssel, ez a könyv segít átvágni azt a bizonyos "gordiuszi csomót".

A könyv szerzői, Io és N’alika egyéni útjukon tapasztalták meg a felébredést, majd nem sokkal ezután találkoztak egymással, s azóta együtt élik a jelenlét (nem) mindennapi csodáját. :)

Önmagunk valódi természetére nem elvont koncepcióként, hanem nagyon is hétköznapi példákon keresztül világítanak rá, olyan életterületek illúzióit leplezve le, mint a párkapcsolat, a hivatás, az anyagiak vagy a spirituális keresés. 
Nem biztatnak arra, hogy kövesd őket vagy higgy nekik, ehelyett erőteljes rámutatásaikkal és szeretetteljes bátorításukkal a jelen pillanatban létező Abszolútba hívnak.

A könyvet olvasva ráláthatsz az illúziókra, melyek miatt eddig elakadtál és nem tudtad azt az életet élni, melyre hivatva vagy.

"Nagy batyut tettem le és nyugodt vagyok.” – Ildi

"Ez a könyv tényleg 'hétpróbás' spirituális keresőknek való. Az első fele letehetetlen és izgalmas, a második embert próbáló és néha kifejezetten kellemetlen :D, de megéri. Köszönöm." - Zoli


A könyvet a párommal közösen írtuk egy, részben teljes elvonultságban töltött időszak után, és a spirituális felébredésről szól - arról, ahogyan azt egyéni utunkon megtapasztaltuk és együtt töltött első éveinkben feltártuk. A könyvbe itt olvashatsz bele!


© Iowio és N’alika, 2016 

Szerzői magánkiadás

Borítógrafika © Iowio

Ára: 3950 Ft 

Formátum: nyomtatott könyv, keménykötésNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése