RÓLAMSzeretettel üdvözöllek! 

N'alika (ejtsd: Nálikávagyok, Kupai Eszter néven is ismerhetsz. 

1979-ben születtem Miskolcon, tizenhat pörgős budapesti év után 2012-ben költöztem a csendes-nyugis és természetközeli Kaposvárra. Jelenleg is itt élek férjemmel és kisfiunkkal szerelemben, szeretetben.

Nimródunk "autimanó" (autizmus spektrumzavarral diagnosztizálták), a neurodiverzitás (idegrendszeri sokféleség) szépségei és kihívásai átszínezik a napjaink és folyamatos fejlődésre sarkallnak mindhármunkat. :) 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem magyar nyelv és irodalom, valamint filmelmélet-filmtörténet szakos bölcsész, illetve magyar nyelv és irodalom és mozgóképkultúra-médiaismeret szakos tanári diplomákat. 

Huszonkét éve tanítok, az intézményi oktatást több mint tizennégy éve hagytam ott és választottam a szabadúszó és szabad alkotói létet. 

Első saját fejlesztésű kreatív írás kurzusaimat 2009-ben indítottam. '13 tavaszáig Budapesten tanítottam, majd egy hosszabb elvonulást követően '18 januárjában startoltak újra a tanfolyamok, immár újjászületett tartalommal és online formában.
Lényegi tapasztalatom a tiszta lap valósága és a formaöltés öröme: az, ami vagyunk nem azonos a személyiségünkkel és az örök jelenben él, mégis csodálatos élmény egyediségünk útján kifejeződni, alkotni, játszani, kapcsolódni! :)
Bármilyen paradox, eredendő szabadságunkra és könnyedségünkre rálelni csak erőfeszítések árán tudunk: kitartó, mindennél mélyebb elkötelezettséggel az önazonos létezés iránt - és ezzel összhangban lévő tettekkel. 
A művészet szeretete gyermekkorom óta kísér és a tanítás elhívatása is korán megjelent az életemben, ám a fent említett odaadás nélkül nem tudnám őket abban a minőségben és azzal az elégedettséggel művelni, ahogyan most teszem.


Párommal közösen írt, önéletrajzi ihletésű spirituális fejlődésregényünk, a Felébredés az én illúziójából 2016 áprilisában, első saját kötetem, verseim és novelláim gyűjteménye, a Csendvirágok 2020 februárjában jelent meg.  
2021 végétől kapható Művész-archetípusok című kiadványom: egy írásgyakorlatokat is tartalmazó, az önismeret és az írói fejlődés szándékával egyaránt haszonnal forgatható kreativitás-ébresztő e-könyv és munkafüzet.
Első kisregényem A folyó / Visszatérés 2023 tavaszán jelent meg.
>> A könyvekről itt olvashatsz és meg is vásárolhatod őket.

Az általam létrehozott Felszabadító Kreatív írás online kurzusokkal egyrészt abban segítek Neked, hogy írói önkifejezésedben fejlődj, másrészt, hogy - beleállva a saját erődbe - hiteles és természetes módon örömteli életet élhess. 

Tanfolyamaimat egyaránt ajánlom, ha írsz vagy írni szeretnél, illetve ha katalizátorként használnád az írás eszközét. 
Akár az önismeret és önmegvalósítás szándéka az elsődleges Benned, akár az alkotói utad kibontakoztatásához szeretnél stabil tudást, valódi gyakorlást és építő támogatást kapni, szeretettel várlak!


A fenti volt az első online kalandunk, mely címadóvá vált. Az azóta eltelt hat évben évben több mint kétezren vettetek részt a tanfolyamokon, s már tizenhárom online kurzus létezik!
Ha érdeklődsz irántuk, kérlek, mindenképp nézd meg a Gyakori kérdések című bejegyzést!
Itt találsz véleményeket azoktól, akik jártak már hozzám.
>> Az aktuális lehetőségekről pedig errefelé tájékozódhatsz!

Ha szeretnéd követni a blogot, feliratkozhatsz tartalmas hírlevelemre! 

Az összes ingyenes csatornám és aktuális kiemeléseim együtt láthatod ezen a linken

'23 nyarán írt ars poeticám itt találod, ez pedig 10 random tény rólam. :)

Nyílnak hát a Csendvirágok, szeretettel látlak! :)

N'alika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése