RÓLAM

A művészet kapu Önmagunkhoz és egymáshoz - lépj be rajta a Csendvirágokkal! :)


Szeretettel üdvözöllek! N'alika (ejtsd: Náliká) vagyok, író és tanár, Kupai Eszter néven is ismerhetsz.

1979-ben születtem Miskolcon, tizenhat pörgős budapesti év után jelenleg a csendes-nyugis és természetközeli Kaposváron élek a férjemmel és kilenc éves kisfiunkkal, szeretetben, szerelemben. Nimródunk "autimanó" (autizmus spektrumzavarral diagnosztizálták), a neurodiverzitás (idegrendszeri sokféleség) szépsége és kihívásai átszínezik a napjaink és folyamatos fejlődésre sarkallnak mindhármunkat. :)

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem magyar nyelv és irodalom, valamint filmelmélet-filmtörténet szakos bölcsész, illetve magyar nyelv és irodalom és mozgóképkultúra-médiaismeret szakos tanári diplomákat. 

Huszonkét éve tanítok, az intézményi oktatást tizennégy éve hagytam ott és választottam a szabadúszó és szabad alkotói létet. 
Az első kreatív írás kurzusaimat 2009-ben indítottam. '13 tavaszáig Budapesten tanítottam, majd némi szünet után '18 januárjában startoltak újra a kurzusok, már újjászületett tartalommal és online formában.
Lényegi tapasztalatom a tiszta lap valósága és a formaöltés öröme: az, ami vagyunk nem azonos a személyiségünkkel és az örök jelenben él, mégis csodálatos élmény egyediségünk útján kifejeződni, alkotni, játszani, kapcsolódni! :)  
Bármilyen paradox, eredendő szabadságunkra és könnyedségünkre rálelni csak erőfeszítések árán tudunk: kitartó, mindennél mélyebb elkötelezettséggel az önazonos létezés iránt - és ezzel összhangban lévő tettekkel. 
A művészet szeretete gyermekkorom óta kísér és a tanítás elhívatása is korán megjelent az életemben, ám a fent említett odaadás nélkül nem tudnám őket abban a minőségben és azzal az elégedettséggel művelni, ahogyan most teszem.

Párommal közösen írt, önéletrajzi ihletésű spirituális fejlődésregényünk, a Felébredés az én illúziójából 2016 áprilisában, első saját kötetem, verseim és novelláim gyűjteménye, a Csendvirágok 2020 februárjában jelent meg.  
2021 végétől kapható Művész-archetípusok című kreativitásébresztő e-könyvem: egy írásgyakorlatokat is tartalmazó, az írói és önismereti fejlődés szándékával egyaránt használható kis karaktertipológiai kézikönyv és munkafüzet.
>> A könyvekről itt olvashatsz és meg is vásárolhatod őket.

Az általam létrehozott Felszabadító Kreatív írás online kurzusokkal egyrészt abban segítek Neked, hogy írói önkifejezésedben fejlődj, másrészt pedig, hogy - beleállva a saját erődbe - hiteles és természetes módon örömteli életet élhess. 

Tanfolyamaimat egyaránt ajánlom, ha írsz vagy írni szeretnél, illetve ha katalizátorként használnád az írás eszközét. Akár az önismeret szándéka az elsődleges Benned, akár az alkotói utad kibontakoztatásához szeretnél stabil tudást, valódi gyakorlást és építő támogatást kapni, szeretettel várlak!

A fenti volt az első online kalandunk, mely címadóvá vált. Az azóta eltelt öt évben több mint ezerhatszázan vettetek részt a tanfolyamokon, s már tizenegy különböző online kurzusom létezik! Ha érdeklődsz irántuk, kérlek, mindenképp nézd meg a Gyakori kérdések című oldalt!
Itt találsz véleményeket azoktól, akik jártak már hozzám.
>> Az aktuális lehetőségekről pedig errefelé tájékozódhatsz!

Ha szeretnéd követni a blogot, feliratkozhatsz tartalmas hírlevelemre! 

Az összes ingyenes csatornám és aktuális kiemeléseimet együtt láthatod ezen a linken
A '22-ben frissített GYIK-ben pedig arról is írtam, amit többen kérdeztetek: honnan a nevem és mit jelent.

Nyílnak hát a Csendvirágok, szeretettel látlak! :) 
N'alika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése