2020. szeptember 13., vasárnap

VÉLEMÉNYEK A FELSZABADÍTÓ KREATÍV ÍRÁS KURZUSOKRÓL

 "Sokat segített az utamon, és igazan inspirált a kreatív írás, amit tartottál (vagy amiket, mert hogy többre is volt szerencsém eljutni). Jó szívvel emlékszem vissza azokra az időkre, mindig szuper kis társaság jött össze, jókat nevettünk, jókat alkottunk, kellemes volt a légkör, ami leginkább Neked volt köszönhető, és annak, hogy mindig felkészült voltál és frissítő, fantáziát megmozgató és színesítő feladatokkal készültél.  
Most írom a 3. regényemet, szóval nem mondhatok mást, csak hogy köszönöm.  :)" 

 KZs (Felszabadító Kreatív írás "ős-kurzusok" :))

 

"Nagyon sokat segítettél közvetlen hangnemű, de kritikus véleményeiddel. Szeretem a stílusodat minden formában. A kurzusaid különlegesek, érdekesek, sokat tanulhattam mindegyiken. Mindig sikerül kihúznod egy pár kedves szóval a gödörből és mindig sikerül fellelkesítened akkor is, ha éppen fel akarok adni bármit, amibe belekezdtem. Hálás vagyok neked mindenért!"
 Anonim (Felszabadító, több kurzus)

 

„Annyi inspirációt, értő figyelmet, elfogadást, szeretetet kaptam N'alikától, annyi mindent tanultam ihletett pillanatokról, a csend varázsáról, az eredetiség erejéről és az útmutatók iránti alázatról az elmúlt kurzus során, hogy hagytam, hogy hasson rám a természet ébredő ereje. 
Elindultam egy járatlan úton, blogot és egy új oldalt indítottam. Vágyom az ÚJ TAPASZTALATból meríthető inspirációra. Köszönök mindent!”  
− AAdrienn, KenderKóc (Felszabadító, Valóra váltó

„Sikerült tényleg beleadnom magam és mindegyik írás egy kapu volt önmagamhoz. Leginkább valamiféle tehermentesítő írásterápiának éltem meg… Ami a feladatokat illet, örömöm telt abban, hogy ennyiféle szemmel nézhettem magamra. Szeretném megköszönni a lehetőséget és a létrejött szabadságot, amiben kifejezhettem magam."   
− J. Eszter  (Felszabadító Kreatív írás "ős-kurzusok")

 

„Nagyon élvezetes volt a kurzus, sokat tanultam belőle.
 Anonim (Felszabadító

 

"Rájöttem mit is szeretnék az írással elérni és körvonalazódott az irány amerre elindulok."
− Anonim (Gyógyító mese- és haiku-írás)

„Az élet is egy játék, és nem mindegy, milyen minőségben veszünk részt benne. Alávetjük magunkat a szürke hétköznapok ólomsúlyú gépmadarának vagy lepkeszárnyon haladunk előre a beteljesedésünk útján? Eszter kreatív írás kurzusain megtörtént velünk a csoda. Kapuk nyíltak és falak dőltek le. Megérkeztünk egy teljesebb önmagunkhoz, amik ma is vagyunk, és amiből bármikor bátran meríthetünk…" 
 − Bogi (Felszabadító Kreatív írás "ős-kurzusok")

"Először megijedtem a feladatoktól, előjött az "üreslap" szindróma, de a meditáció beindította a fantáziámat. Első olvasásra nehéznek tűntek a feladatok, de a végén kikerekedtek. Örülök, hogy jelentkeztem és megismerkedtem Veled." :)
  − Sz. Timi (Gyógyító mese- és haiku-írás)
     
„Nagyon köszönöm a lehetőséget és a sok munkát amit bele fektettél a kurzusba!” 
− Nóra (Felszabadító

 „Elindítottál ezen az úton, és lassan de biztosan haladok rajta. Az írás lett a terápiám. S nagyon hálás vagyok neked, hogy ezt az eszközt a kezembe adtad, szeretettel terelgetsz, célt, irányt mutatsz. Köszönöm.”
– B. Judit (Történetek

„Nagyon imádtam mindegyik gyakorlatot. Minden feladatnak kis hitetlenkedéssel álltam neki, vajon ezt hogyan fogom megoldani? Aztán ahogy a kezembe vettem a tollat és elkezdtem írni, egyszerűen nem tudtam abbahagyni. Igazán találó nevet választottál a kurzusnak: valóban felszabadító az érzés. Nagyon örülök, hogy rád találtam és hálás vagyok neked, hogy megalkottad ezt a lehetőséget számunkra... visszahozta az írás szeretetét és a fantázia csodás világát."   
 K. Timi (Történetek; Élethivatás) 

Életem legjobb élményei közé sorolom! Ráterelt egy olyan ismeretlen útra, ami minden nap többé tesz. Köszönöm!"   
– H. Eszter (Történetek; Film-Kép-Írás

"A kurzusodra önismereti céllal jelentkeztem, de mint ahogy sokan a visszajelzést adók közül, én is sokkal többet kaptam, mint amit reméltem.
Az anyagok az írás révén sok mindent megnyitottak, fájóan szép felismeréseim is voltak, ezek közül kettő a családom működésének megértése szempontjából nélkülözhetetlen számomra.
 
Nemcsak megértettem egyes helyzeteket, de megoldásokat is találtam, melyben a megküldött anyagok és a személyes weboldalad is sokat segített. A megoldások nem kierőszakolt görcsös döntések voltak, hanem csak úgy szépen összeálltak.
(...) Az a szépség, amit fiatalon az irodalomban találtam, felerősödött, és úgy érzem, ez elkezdte feloldani azt a hivatali nyelvet, amit az utóbbi két évtizedben rengeteget használtam, ezzel elnyomta azt, amit régen annyira szerettem.
Hálásan köszönöm."
  Éva (Történetek) 

"Számomra ez a négy hét egy szellemi fürdő volt, és nagyon élveztem, hogy a képzőművészeteket is megjelenítetted a kurzuson.
Annyi új dolgot tapasztaltam meg, ami már régen hiányzott a mindennapjaimból és persze rá kellett, hogy döbbenjek, hogy ezek a kincsek akkor érnek valamit ha ezt alkalmazom illetve energiát fektetek bele. 
Szerettem azt, hogy minden feladatot magamon keresztül oldhattam meg nem egy rajtam kívül álló valamivel operálhattam. Nagyon köszönöm ezt a sok élményt." 
 Anonim (Történetek

 

"Az első novellám megszületésének különösen örülök. Köszönöm a segítséget és az élményt." 
− Anonim (Történetek

 

"Egy mondat: Csodálatos volt!"  
 Anonim (Történetek

 

"Még találkozunk és köszönöm :)"  
 Anonim (Történetek 
 
"Köszönöm, hogy visszavittél a gyermekkorba, és az automatikus írással meg sok mindent megértettem, megéltem." 
 Anonim (Történetek 

 

"Nagyon inspiráló és tartalmilag is erős az anyag, amit összeállítottál nekünk. Szakmailag alaposnak, sokoldalúnak, emberileg pedig szeretettelinek és finoman tanítónak találtalak. Köszönöm." 
– Melinda (Film-Kép-Írás)

"Nagyon sokat kaptam. Meglepődtem saját magamon, hogy egyik másik feladat mit képes kihozni belőlem. Nagyon jó önismereti útnak is, és úgy érzem, hogy talán körvonalazódni látszik, hogy milyen irányba haladjak, köszönöm az élményt!  
− Anonim (Gyógyító mese- és haiku-írás) 

" Sajnos, csak 3 hét volt :((. Az, hogy már befizettem a következő kurzusra, talán mindent elárul." 
− Anonim (Gyógyító mese- és haiku-írás) 

"Imádtam!" 
− Anonim (Gyógyító mese- és haiku-írás) 

"Változatos volt a heti program, több területen is kipróbálhattam magam. A haiku írás különösen megtetszett. Már tervezem a saját blogom és Fb-oldalam." 
− Anonim (Gyógyító mese- és haiku-írás)

 

"A második újrázás sokkal lazább volt, nem volt görcsös haladási kényszer bennem, így sokkal mélyebb is volt a megélés!"  
 Anonim (Felszabadító 

 

 "A feladatok, amiket hétről hétre elém társz és tártál tényleg segítenek - hogy hogyan azt nem mindig tudom, tudatosan (talán nem is szükséges)-, hogy bátrabb legyek és adjam azt, ami belülről jön. Ami számomra nagyon új és igazán segít, hogy nem kell megfelelnem. Ez egyben türelemre is tanít, hiszen ez egy folyamat és nem tudom sokszor, hogy merre tart. 
Nagyon izgalmas ez az utazás számomra, nagyon szeretem a feladatokat, és amikor időm van akkor mindig örömmel végzem.(őszintén szólva,lehet, hogy volt mikor nehezebb volt, de szívesen csináltam az biztos. Szóval köszönöm szépen ez eddigi tanulási lehetőséget!"  
– H. Edit (A novellaírás művészete + minden kurzus :))

Szerelmes vers pályázaton szerepeltem sikeresen. Ez azért is érdekes, mert egy évvel ezelőtt még csak nem is gondoltam erre. 2019 márciusában részt vettem a Lélek-óra kurzuson és írogattam. A visszajelzések jól estek, bátrabb lettem és gondoltam teszek egy próbát a pályázattal. 
Hálás köszönetem első sorban N'alikának és a többieknek is a biztató szavakért.” 
— Judit (Lélek-óra Versíró kurzus, Felszabadító)

"Nagyon örültem, hogy olvashattam meséket újra. Nagyon élveztem, hogy kitalálhattam egy karaktert és azt útnak indíthattam, kalandozhattam vele. Nagyon inspirálóak voltak a művészeti elemek, amiket megosztottál az Fb csoportban. Köszönöm ismét ezt a szellemi, lelki kalandozást! :)"  
 Edina (Gyógyító mese- és haiku-írás)

"Ezúton szeretnék köszönetet mondani a márciusi blogírás kurzus anyagaiért, nagyon hasznos és inspiráló volt! Tegnapra született meg az új blogom és az első bejegyzésem, ezáltal egy évek óta halogatott tervem valósult meg."  
–  K. Adrienn (Blogírás)


"Nagyon jól felépítettnek találtam az online kurzus feladatait és menetét. N'alika számomra nagyon hiteles, fantasztikus érzéke van a személyiségjegyek felismeréséhez és nagyon tetszik a látásmódja, kifejezésmódja, amivel megtölti a kurzusait." 

–  J. Adrienn (A novellaírás művészete, Felszabadító)

 

"Szerintem sokat segített rajtam. Voltak olyan hibák amiken régóta szerettem volna változtatni és ez most sikerült. Én igazából élveztem. Igaz, hogy a kezdet nehéz volt, de a végére egész jól ment.

Köszönöm, hogy ezt is kipróbálhattam, jó volt! :)" 

 Anonim (A novellaírás művészete  

 

"Rengeteg segítséget kaptam a kurzus anyag által! És szárnyakat!!!  Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki írni akar!

Lehullottak rólam a gátlások a fikcióval kapcsolatban, és elkezdtem írni. Csak jöttek az ötletek, a gondolatok. Nevet kaptak a hőseim... alig tudtam abba hagyni éjfél körül, mert azt gondoltam aludni is kell... :) persze ez nem úgy van, hogy akkor abbahagyod, hanem álmodod tovább a sztorit, nagyon izgis. És ami a jó, annyira benne vagy, hogy igazából más dolgok nem is tudnak nagyon felzaklatni."

−  Cs. Judit (Regényírás)


"Régóta tervezett lépés, hogy részt vegyek egy kurzuson, ami támogat megvalósítani a regényemet... A kapott "tananyag", vagy ahogy N'alika nevezte, "sorvezető" pontosan az a segítség, amire szükségem volt."

- T. Edit (Regényírás)


"Nagyon szuper a regényíró kurzus, szinte „le sem tudom tenni”! Igazán nagy segítség, jó mankó ahhoz, hogy a történetemet sikerüljön formába önteni. :)

Hálás köszönet,

Kati(Regényírás)


"Ez alatt a négy hét alatt kimozdultam végre önmagamból. Képes vagyok láttatni a világomat-érzéseimet-gondolataimat másképp, másként. Sokat kell még gyakorolnom, de ehhez N'alika kurzusai nagyon jó kapaszkodók számomra. Várom a következő kalandot."


"Sok minden visszaigazolás volt magamról, s ahol tartok. Meglepően tapasztaltam, hogy milyen könnyen megy az írás, időnként flow-ban úsztam, belefeledkeztem és csak írtam, írtam... :)"   
 Anonim (Történetek

 

"Kedves N'alika!

Ez egy izgalmas “utazás” első nagy lépése volt. És mivel elég hosszú válaszokat adtam neked ebben a tesztben :), így a végére én csak annyit írnék, hogy; Köszönöm!!"

− Kamilla (Felszabadító, Bőségtudat, Élethivatás)


"A feladatok újszerűek, ötletesek és segít megismerkedni a fel nem fedezett részeinkkel. Mindegyik remek és logikus. Folyamatosan jönnek rá ötletek, érdemes többször megoldani őket, mert sokkal jobb lehet az eredmény. Megoldásukat fejben végzem házi- vagy egyéb munka közben, ekkor a fő gondolatokat jegyzem le. Többnyire nehezen tudom késznek, befejezettnek megítélni. Biztosan jövök még! Köszönöm szépen!"

− Edina (Gyógyító mese- és haiku-írás, Felszabadító)


"Ez alatt a négy hét alatt kimozdultam végre önmagamból. Képes vagyok láttatni a világomat-érzéseimet-gondolataimat másképp, másként. Sokat kell még gyakorolnom, de ehhez N'alika kurzusai nagyon jó kapaszkodók számomra. Várom a következő kalandot."

− Anonim (Felszabadító)

 

"Nagyon köszönöm az elmúlt két hetet neked, és a gyakorlatokat is. Igyekeztem a mostani állapotomhoz képest a legjobban elmélyedni bennük. Bár még nem látom pontosan, hogy merre kell mennem, de azt tudom, hogy és a gyakorlatoknak hála kezdem megtapasztalni, hogy a görcsös útkeresés, a folytonos akarás nemhogy nem segít, hanem inkább hátráltat ezen az úton. Úgyhogy elengedtem ezt, és igyekszem megélni a pillanatot, és ahogyan Te is fogalmaztál, lélekből cselekedni és nem fejből.

Köszönöm az élményt, és szerintem találkozunk majd egy másik kurzuson is :)"

− Zsuzsi (Élethivatás)

 

„Amikor egy ’Élethivatás’ nevű kurzusra jelentkeztem, sejtettem, hogy mélyre fogunk menni, és nem a felszínt karcolgatjuk, de én azt hittem, a Balaton lesz, ez meg a Mariana-árok! :D

Gyakorlatilag annyira megérintettek a múlt heti feladatok, hogy többet is tettem, mint amit a feladatban írsz. (…)

A második hét is csodálatos volt. Én ugyan nem kérdeztem, de annyira jó dolgokra világítottak rá a feladatok, hogy gyakorlatilag csak mentem azzal, ami van, és elképesztő élmény volt.

Ettől többet nem is tehettem volna magamért, mint az, hogy jelentkeztem erre a kurzusra!

−  Márti (Élethivatás)


"Szeretném megköszönni a kurzust. Őszintén szólva kicsit tartottam attól hogy online formában egy kérdéssorozatot kapok és csak azt kell kidolgozni. Ennél sokkal többet kaptam. 
Imádtam írni! Nem tudom hogy történt de valahogy vitt magával az egész. Segített áthangolódni, mélyen belül kapcsolódni magamhoz. Valami új elindult. Meglepődtem magamon hogy az írás milyen könnyedén jön belőlem és kreatív oldalam is megébredt. :)

Még nem tudok konkrétumot a hivatásomat illetően, de a kezdő lépést megtettem. Ezt hálásan köszönöm neked!!!"

Anita (Élethivatás)


"Nagyon hálás vagyok a rengeteg pozitív energiáért, amit Tőled kaptunk, valóban segített a kurzus abban, ami a célom volt vele, hogy kissé visszarázódjak egy régi nagy szenvedélyembe, az írásba."

 − Anonim (Felszabadító)

 

"Befelé fordulás, visszatérés egy régi útra. Imádtam."

− Anonim (Felszabadító)


"Nagyon szeretném itt is megköszönni a versíró kurzusod és a sok tartalmas beszélgetést, támogatást. Egy fontos és válságos életszakaszomban segítettél és bátorítottál, hogy elinduljak és megmutassam magam. Tavasszal nyomtatásban is megjelennek a verseim és a szerzői Instám is elindítottam, a blogom is hamarosan érkezik." 
B. Melinda; @pillanatpillangok (Lélek-óra Versíró kurzus)


"Legfontosabb mind közül a magammal való viszony, az életemben való élés, létezés. És ebben kaptam a legtöbbet a kurzusodtól, hogy ráláttam magamra. 
Úr Isten, fogtam a fejem... elképesztő volt így látni magam, de ma már azt is tudom, hogy ebből mi volt, ami nem az enyém, és egyre inkább letisztul, hogy mi az." 
− Mónika (Élethivatás)

 

"Kedves N'alika! 
Szeretném megköszönni, hogy részt vehettem az Élethivatás programodban. Nagy erő sugárzik az összeállított tananyagból, rengeteget kaptam a kérdésektől és attól, ahogy végigvezettél a folyamaton. Nekem ez most egy keretet tudott adni azokhoz a gondolatokhoz, amelyek az elmúlt másfél évben foglalkoztattak. 
Örülök, hogy csatlakozhattam hozzád erre a bő kéthetes útra, és biztos vagyok benne, hogy fogunk még találkozni felszabadító kreatív írás kurzusaid valamelyikén! 
Köszönettel és hálával, 
Kriszta" (Élethivatás)


 

"N'alika tanfolyamán
A Csendvirágok oldalon, a tavalyi év elején, valamikor az országos karantén elején egy tanfolyami lehetőségre akadtam. 
Felszabadító kreatív írás kurzus, ez volt a címe. Nem csak egy önismereti kirándulásnak gondoltam, hanem egy lehetőségnek is önmagam számára. Újra fel szerettem volna fedezni magamban a betűvetés örömét, az írás szabadságát, azt az érzést, amelyet valahova mélyre eltemettem, de nyughatatlanul bennem dolgozott, mégsem találta meg a kapcsolatot a külvilággal. 
Nehéz ezt az érzést megfogalmazni, egyfajta áthatolhatatlan felszínes üresség. Eszter technikái és mentori hozzámállása segített abban, hogy ezen az áthatolhatatlannak tűnő mákonyon mégis átírjam magam. Napról napra, hétről hétre jöttek a betűk, újra és újra. Megfogalmazódtak történetek, születtek elbeszélések, melyekkel párhuzamosan megjelentek nyomtatásban is hosszabb-rövidebb cikkeim.  
Újra kezdett felépülni az önbizalmam, az életbe vetett hitem, egyszerűen megkönnyebbültem. Emberi léptékben érkeztek meg azok is, akik kísérővé váltak az utamon, vagy visszatértek olyanok is, akik korábban másfelé kalandoztak el. 
Ledniczky Éva (Felszabadító, Történetek)

 

 


"Nagyon szépen köszönöm a segítséget, és biztos, hogy fogok még a kurzusaidra jelentkezni, mert egy totálisan más és izgalmas gondolkodásmódot, ötleteket ad."
− Timi (Gyógyító mese-és haiku-írás)


"Köszönöm szépen, nem is ragoznám túl, mert PONTOSAN EZ AZ AMIT KERESTEM! Szuper anyag tényleg! :)"
− D. Gábor (Regényírás)


"Ezt a kurzust azért választottam, mert nagyon szeretném megtalálni, azt aki régen voltam. A legjobbkor bukkantam Rád és a lehetőségre! A  kurzus hatására megszületett az első igazi novellám. Valahogy csak úgy jött belőlem, soha nem gondoltam, hogy erre képes lehetek!" 
- A-K. Niki (Történetek)


"Nagyon hálás vagyok a csodás feladatokért, amik valóban segítik a felszabadítást és nagyszerű löketet adnak a következő lépéshez. Az általad írt és abszolút érthető javításokat szem előtt tartva tovább tudom csiszolni a munkáimat. A visszacsatolásod, megerősítésed pedig most egy újabb boldog pillanat az életemben. :) Azt hiszem nincs más hátra, mint előre! :)"
- Foti (Történetek
              
"Nagyon örülök, hogy csatlakoztam az online indított tanfolyamodhoz és 63 évesen belevágtam ebbe a kalandba. :) Valóban, tapasztalom, hogy ha kellőképpen ellazulok, ráhangolódok az írásra, akkor csak úgy siklik a toll a papíron, és csak úgy tolulnak a gondolatok.
Úgy érzem ezt is Neked köszönhetem!
Szóval N'alika, ezer hála a segítségért! Nekem ez most komoly kapaszkodó!"

          - I. Edit (Felszabadító)


"Ez a tanfolyam valóban felszabadította a kreativitásomat, egyre több téma, ötlet merül fel bennem. Amikor leülök írni, egyre könnyebben és könnyebben jönnek a szavak, simán, gördülékenyen állnak össze gondolattá, mondatokká. Csodálatos érzés!"
- Ircsi (Felszabadító)


"Nagyon szépen köszönöm a csodás feladatokat! Azért jelentkeztem a kurzusra, mert nem igazán tudtam írni az utóbbi időben, mondván, hogy 'nincs semmi ötletem'. A kurzusnak köszönhetően több novella született és számos regényötlet, amihez már csak időre lenne szükségem, hogy papírra vessem :)"

- Réka  (Felszabadító)


"Sokkal nagyobb szükségem volt rá, mint gondoltam. Nem tudom eléggé kifejezni, mennyire hálás vagyok." 
- K. Ági (A novellaírás művészete


"A kurzusanyagot és a hozzá kapott extra segítséget is nagyon köszönöm.  Több olyan dologra rámutattál, amiről én is éreztem, hogy változtanom kellene rajtuk, de új szempontokat is behoztál. Már nem érzem elveszve magam.
- Boldi (Regényírás

 

"Nagyon örülök, hogy belevágtam ebbe az online programba. Nagyon tetszettek a feladatok, igazán lélekemelő volt a mese is. Nagyon köszönöm, hogy véleményezted a korábbi írásomat, nagyon sokat jelent nekem. Remélem hamarosan egy másik tanfolyamodon találkozunk. Örülök, hogy a Te képzésedet választottam. "

- R. Erika  (Felszabadító)

 

"Köszönöm a tanfolyamot, a gondolataidat, a támogatásod. Nagyon élveztem ezt a három hetet és még hosszú időre előre is bőven lesz mit írnom. :)" 
- Réka (A novellaírás művészete)

 

"Nagyon köszönöm a bátorító szavaidat, sokat jelentenek nekem.
A segítséget még jobban köszönöm, javítok még picit a szövegeken és jóleső érzéssel tölt el, hogy van befejezett történetem.
Hálás vagyok, hogy részt vettem a tanfolyamon. Új energiákat kaptam, pontosabb tudást és inspirációt."
 
- Bea (A novellaírás művészete) 

"Hálás köszönetem a javításért és az ötletekért. Most sikerült újra belemerülnöm ezekbe a szövegekbe, és igazad van, minden apró pontban! 
Köszönöm, ez tényleg segítség! 
Szép napokat, és remélem, "összefutunk" még valamelyik kurzusodon!"
 
- Kati (A novellaírás művészete)


"Nagyon szépen köszönöm az alapos véleményezést: a dicséretet, gratulációt és a nagyon pontos észrevételeket is." 
 - Andrea (A novellaírás művészete)

 


KÖSZÖNÖM NEKTEK ÉN IS! :)

Szeretettel:

N'alika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése