2021. augusztus 15., vasárnap

FELSZABADÍTÓ KREATÍV ÍRÁS ŐSZI-TÉLI KURZUSNAPTÁR (2021/3.)Itt a Felszabadító Kreatív írás új naptára: 2021 szeptemberétől december végéig ezekre az online kurzusokra jöhetsz!

A részletes leírásokat a szokásos módon, nagyjából 4 héttel a kezdés előtt teszem majd fel a blogra, és a jelentkezést is ekkor nyitom meg. Így azonban már előre láthatod, mi következik az eljövendő hónapokban, rá tudsz hangolódni a lehetőségekre, és ha jönni szeretnél, időben lépni.

Ha még nem olvastad, ajánlom figyelmedbe a Mire jó a kreatív írás? - Gyakori kérdések című bejegyzést is: ebben összegeztem mindazt az információt, melyre eddig igény merült fel.

Használd ki az őszi szezonkezdés lendületét és az indián nyár gazdag időszakának áldását, alkoss Magadból, teremtsd meg, amire hivatott vagy! [UPDATE! A lejárt lehetőségeket mindig leveszem majd, csak azokat láthatod, amelyek még aktuálisak!]10  OktóberTÖRTÉNETEK -  2021. 10.14. - 11.10. 

Prózaírás az alapoktól! Tudat-felszabadító játék az archetípusokkal, kalandozás a fantázia és a realizmus vidékein; karakterépítés és alkotás több kisepikai műfajban (karcolat, tárca, mese, novella).

Teljesen kezdő szintről és kifejezetten önismereti igénnyel is benevezhetsz: a mindannyiunkban jelenlévő történetmesélőt aktivizáljuk, a folyamat értékes rálátással ajándékoz meg és örömteli változásokra is késztethet!
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 09.29. (szerda, 20 óra); teljes áron: 10.13. (szerda, 18 óra).

A kurzusra a jelentkezés elindult! >> Tovább a részletekhez!


BLOGÍRÁS -  2021. 10.14 - 27. 

Blogot szeretnél indítani vagy most készülsz arra a szintre lépni, hogy tudatosabban csináld a blogolást? A beinduláshoz vagy újrainduláshoz remek katalizátor lesz ez a két hét, sok mankóval, hasznos anyaggal és inspirációval, hogy az ötleteid a Hozzád legjobban passzoló formába önthesd, elérhesd az olvasóid, sőt akár sikeres vállalkozást is építhess a blogodra!
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 09.29. (szerda, 20 óra); teljes áron: 10.13. (szerda, 18 óra).

A kurzusra elindult a jelentkezés! >> Tovább a részletekhez!11  NovemberA NOVELLAÍRÁS MŰVÉSZETE - 2021. 11.12. - 12.02. 

Novemberben a legnépszerűbb, egyben legizgalmasabb és legsokszínűbb rövid elbeszélő műfajban, a novellában mélyedünk el. Fókuszunk lesz a jól működő elbeszélő szerkezet kialakítása, és olyan írásmesterségbeli fogásokat tanulhatsz, melyeket prózaíróként sokféle céllal alkalmazhatsz. 
Tanulj meg kiváló novellát írni és biztos kézzel alkotni elbeszélőként! 

A kurzus nem előfeltételes, de elsősorban akkor ajánlom, ha már nincsenek jelentős gátak Benned az írással kapcsolatban. A Regényírás kivételével bármelyik másik írói kalandunk alkalmas rá, ha szeretnél némi játékos, de erőteljes megalapozást a novellában való elmélyedés előtt! Különösen a Felszabadítót és/vagy a Történeteket ajánlom!
Ha azonban csak most találtál rá, hív a lehetőség és bizonytalan vagy, elég-e a felkészültséged hozzá, bátorítalak, hogy vágj bele. Ugyanis olyan "lépésről lépésre" sorvezetővel és önellenőrző listával láttam el az anyagot, melyek segítségével teljesen kezdő szinten is el tudod végezni - egy kis plusz erőfeszítés azért kell hozzá, de meg tudod csinálni! ;)
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 10.28. (csütörtök, 20 óra); teljes áron: 11.11. (csütörtök, 18 óra).

LÉLEK-ÓRA VERSÍRÓ KURZUS - 2021. 11.12. - 12.02. 

Különleges, limitált kurzus - az évben csak kétszer tartom, tavasszal és ősszel! 

3 hét a költészet szerelmeseinek - önmagunk mélyebb elfogadásért és megértéséért, és az örömteli, szabad önkifejezésért.
A kurzus erős verstani alapokat ad, teljesen kezdő szintről is elvégezhető, de komolyabb mesterségbeli fogásokat is elsajátíthatsz vele, sőt kísérletezésre is inspirál. Prózaíróknak is ajánlom, mert a lírai oldalatok fejlesztésével igen sokat nyerhettek, s úgy alakítottam ki, hogy azok is élvezhessék, akik "csak" az önismeretbeli fejlődés szándékával jönnek, nem akarnak feltétlenül íróvá-költővé lenni.
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 10.28. (csütörtök, 20 óra); teljes áron: 11.11. (csütörtök, 18 óra).


12  December


GYÓGYÍTÓ MESE- ÉS HAIKU-ÍRÁS - 2021. 12.11. - 12.31. 

Egyik kedvenc kurzusotok, valószínűleg azért, mert játszva juttat sikerélményhez, s szinte észrevétlenül oldoz fel a terhek alól. Vagyis a 3 hetes kurzus ugródeszkáját használva Te teszed ezt magaddal! ;) 

Múlt, jövő, s persze a "mindent vivő" jelen: a bennünk lévő, "örök gyermek" biztonságérzetét és szárnyaló örömét segítjük a mese műfaját belakva, majd megérkezünk a jelen pillanatba, a haiku "kapuja nincs átjáróján" keresztül

Meditációs és különleges kreatív írás gyakorlatok, valamint - az elbeszéléstechnikai és műfaj-ismereti alapokat megadó - elméleti segítség járul hozzá, hogy könnyedén létrehozhasd saját meséid és verseid. 
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 11.26. (péntek, 20 óra); teljes áron: 12.10. (péntek, 18 óra). 

BŐSÉGTUDAT - 2021. 12.11. - 24.

A Lélekteljes mindennapokért - Adventre és egy méltó évzárásra hangolva. :)

Ráéreztél már arra, hogy a kreativitás és a bőség szinonim fogalmak, s hogy elsősorban egy attitűdöt fejeznek ki?
Ezzel a különleges két héttel oly' módon indíthatod be a teremtőerőd, hogy egyszerre engeded meg magadnak annak élvezetét, ami már most itt van, és nyílsz meg egy még tágabb perspektívára: az új, Belőled születő, jövőbeli anyagi megvalósításaidra!
Mindenkinek ajánlom a lehetőséget, aki szeretné megtapasztalni a Lélekből fakadó, tudatos teremtést.
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 11.26. (péntek, 20 óra); teljes áron: 12.10. (péntek, 18 óra).


JELENLEG ÁLLANDÓAN ELÉRHETŐ LEHETŐSÉG:

 
REGÉNYÍRÁS 5 hét a "nagy ugráshoz", hogy megírd a regényed
Öt modulból álló "nagy falat", elsősorban azoknak ajánlom, akik regényen vagy kisregényen dolgoznak. Összefoglaló és sorvezető, elmélet és gyakorlat egységben a karakterépítéstől a szerkezeten és elbeszélői nézőpontokon át a dialógus- és monológírásig, valamint a leírásokig.  
A kurzus elvégzésének nincs előfeltétele, de akkor javaslom, ha már nem okoz gondot az ötleteid formába öntése, illetve rövid elbeszélő szövegek megírása!
Szeretettel várlak!

N’alika (ejtsd: Náliká; Kupai Eszter) író és tanár. Rólam itt olvashatsz, könyveimről itt, ez pedig az Alkotósarok, ahol sok inspirációt találsz íráshoz, alkotáshoz! Két-háromheti hírlevelemre itt iratkozhatsz fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése