2022. április 17., vasárnap

FELSZABADÍTÓ KREATÍV ÍRÁS – 2022. TAVASZI / NYÁRI KURZUSNAPTÁR (2022. 3 / 2.)Itt a Felszabadító Kreatív írás új, idei második naptára: 2022 májusától szeptember elejéig ezekre az online kurzusokra jöhetsz!

A részletes leírásokat nagyjából 3-4 héttel a kezdés előtt teszem majd fel a blogra, és a jelentkezést is ekkor nyitom meg. Így azonban már előre láthatod, mi következik az eljövendő hónapokban, rá tudsz hangolódni a lehetőségekre, és ha jönni szeretnél, időben lépni.

Ajánlom figyelmedbe a most, 2022 áprilisában frissített Mire jó a kreatív írás? - Gyakori kérdések című bejegyzést is. Ebben összegeztem mindazt az információt, melyre eddig igény merült fel. 

Használd ki a tavasz lendületét Te is a megújulásra - tollat elő, kalandra fel! :)


05  Május


FELSZABADÍTÓ - 4 hét az áramló írásélményért -  2022. 05. 14. - 06. 10.

A kurzusok névadója afféle "alfa és omega": teljesen kezdő vagy újrakezdő stádiumban épp úgy ajánlom, mint tapasztaltabb íróknak, akik nyitottak az új nézőpontokra és általában véve a fejlődésre. 

Írói és önismereti céllal, autentikus hangod megtalálásának igényével vagy az új szintre lépés szándékával egyaránt jöhetsz!

E négy hét segíti az alkotással kapcsolatos gátlások elengedését, az íráskészség újraélesztését és a szabad áramlás, a flow megélését - különleges írásgyakorlatokkal, írástechnikai eszközökkel és hanganyagokkal. 
Mindhárom irodalmi műnemben kalandozunk - írunk többek között jelenetet, verses szöveget, mesét, novellát és sok minden mást is. Számos műfajt kipróbálunk, sőt a műfaji kereteket is szétfeszítjük! :)

A kurzushoz személyre szabott konzultáció és írásvéleményezési lehetőség tartozik!
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 04. 29. (péntek, 20 óra); teljes áron: 05. 13. (péntek, 18 óra).

A kurzusra a jelentkezés lezárult.


06  Június


FANTASY, SCI-FI ÉS FILMNOVELLAÍRÁS - 3 hetes novellaíró kaland a műfajok szerelmeseinek - 2022. 06. 14. - 07. 04.

Régóta tervezem, most végre megvalósul! Zsánerközpontú kalandozás vár ránk a nyár első kurzusán, hisz' a fantasy, a science fiction és a filmnovella lesznek a főszereplőink. Minden héten egy-egy műfajt veszünk górcső alá, a kreativitást ébresztő, inspiráló gyakorlatok segítségével pedig akár hetente több produktumot, rövid, kerek szöveget tehetsz le az asztalra. 

Ez a kezdő szinten is elvégezhető, de bármely szinten inspiráló kurzus egyszerre szól azoknak, akik most nyitnak a fantasy, sci-fi és/vagy filmnovella műfajok felé és írói eszköztárukat, valamint önismeretüket szeretnék gazdagítani, és azoknak is, akik már e műfajok szerelmesei! 

Ha e műfajok valamelyikében alkotsz - akár regényíróként szeretnél kibontakozni bennük - segítségedre lesz egyrészt a novella-forma, melyre ráérezve tudatosabban, magabiztosabban próbálhatod ki magad (ha gyakorlat nélkül, egyből fejest ugrasz egy terjedelmes regényszövegbe, könnyen szétcsúszhat a víziód).
Másrészt iránymutatást kapsz arra vonatkozóan is, hogyan tudod egyedi módon, művészi igénnyel, a zsáner buktatóit és közhelyeit elkerülve megvalósítani azt, amit szeretnél.

A kurzushoz személyre szabott konzultáció és írásvéleményezési lehetőség tartozik!
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 05. 30. (hétfő, 20 óra); teljes áron: 06. 13. (hétfő, 18 óra).
A kurzusra a jelentkezés lezárult.

 

07  Július
TÖRTÉNETEK - 4 hét, hogy életre hívd a Benned élő történetmesélőt - 2022. 07. 13. - 08. 09.

Prózaírás az alapoktól! 

Tudat-felszabadító játék az archetípusokkal, kalandozás a fantázia és a realizmus vidékein; karakterépítés és alkotás több kisepikai műfajban (karcolat, tárca, mese, novella).

Teljesen kezdő szintről és kifejezetten önismereti igénnyel is benevezhetsz: a mindannyiunkban jelenlévő történetmesélőt aktivizáljuk; a folyamat értékes rálátással ajándékoz meg és örömteli változásokra is késztethet!

A kurzushoz személyre szabott konzultáció és írásvéleményezési lehetőség tartozik!
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 06. 28. (kedd, 20 óra); teljes áron: 07.12. (kedd, 18 óra).
A kurzusra elindult a jelentkezés! >> Tovább a részletekhez!

 

08  Augusztus


A NOVELLAÍRÁS MŰVÉSZETE - 3 hét a tökéletes novellákért :) - 2022. 08. 13. - 09. 02.

Augusztusban a legnépszerűbb, egyben legizgalmasabb és legsokszínűbb rövid elbeszélő műfajban, a novellában mélyedünk el. Fókuszunk lesz a jól működő elbeszélő szerkezet kialakítása, és olyan írásmesterségbeli fogásokat tanulhatsz, melyeket prózaíróként sokféle céllal alkalmazhatsz. 

Tanulj meg kiváló novellát írni és biztos kézzel alkotni elbeszélőként! 

A kurzust elsősorban akkor ajánlom, ha már nincsenek jelentős gátak Benned az írással kapcsolatban és nem okoz gondot egyszerű elbeszélő szövegek létrehozása. Ha szeretnél némi játékos, de erőteljes megalapozást a novellában való elmélyedés előtt, különösen a Felszabadítót és a Történeteket ajánlom, de a Gyógyító mese- és haiku-írás is segítségedre lehet.

A kurzushoz személyre szabott konzultáció és írásvéleményezési lehetőség tartozik!
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 07. 29. (péntek, 20 óra); teljes áron: 08.12. (péntek, 18 óra).

**

JELENLEG ÁLLANDÓAN ELÉRHETŐ LEHETŐSÉG:REGÉNYÍRÁS - 5 hét a "nagy ugráshoz", hogy megírd a regényed

Öt modulból álló "nagy falat". :)  Öt hét alatt is elvégezhető, de inkább hosszabb folyamatot igényel - Te osztod be!  Elsősorban azoknak ajánlom, akik regényen vagy kisregényen dolgoznak. 

Összefoglaló és sorvezető, elmélet és gyakorlat egységben a karakterépítéstől a szerkezeten és elbeszélői nézőpontokon át a dialógus- és monológírásig, valamint a leírásokig.   

A kurzus elvégzésének nincs előfeltétele, de akkor javaslom, ha már nem okoz gondot az ötleteid formába öntése, illetve rövid elbeszélő szövegek megírása!
Valamennyi lehetőségre szeretettel várlak!

N'alika

Rólam itt olvashatsz, könyveimről itt, ez pedig az Alkotósarok, ahol sok inspirációt találsz íráshoz, alkotáshoz. 

Tartalmas hírlevelemre itt iratkozhatsz fel.  Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése