2022. december 16., péntek

Felszabadító Kreatív írás: 2023. ELSŐ FÉLÉVI KURZUSNAPTÁR


Itt a Felszabadító Kreatív írás jövő évi első kurzusnaptára, melyben láthatod, milyen online kurzusokat tartok 2023 januárjától egészen június elejéig.
A részletes leírásokat nagyjából 4 héttel a kezdés előtt teszem majd fel a blogra, és a jelentkezést is ekkor nyitom meg. Így azonban már előre tudod majd, mi következik az eljövendő hónapokban, ráhangolódhatsz a lehetőségekre, és ha jönni szeretnél, időben léphetsz.
Ajánlom figyelmedbe a Gyakori kérdések menüpontot is, melyben összegeztem a legfontosabb információkat, melyekre eddig igény merült fel. 

A téli "álomidő", a befelé figyelés, letisztulás és erőgyűjtés ágyaz meg minden újnak, amit teremteni szeretnél. Kívánom, hogy éld meg örömmel, és használd bátran hozzá a Felszabadító Kreatív írás felhajtóerejét! ;)

[UPDATE! A lejárt lehetőségeket mindig leveszem, csak az aktuálisakat láthatod!]


02 Február


GYÓGYÍTÓ MESE- ÉS HAIKU-ÍRÁS 3 hét a Belőled születő mesékért, gyermeki éned öröméért és jelenlétedért a mindennapokban  – 2023. 02.14. – 03.06.

Egyik kedvenc kurzusotok, valószínűleg azért, mert játszva juttat sikerélményhez, s szinte észrevétlenül oldoz fel a terhek alól. Vagyis a tanfolyam ugródeszkáját használva Te teszed ezt magaddal! 
Múlt, jövő - no és a jelen: a bennünk élő, örök gyermek biztonságérzetét és szárnyaló örömét segítjük a mese műfaját belakva, majd megérkezünk a jelen pillanatba, a haiku "kapuja nincs átjáróján" keresztül.
Különleges kreatív írás gyakorlatok és egyszerű, játékos, alkotóerőd beindító meditációs gyakorlatok, valamint - az elbeszéléstechnikai és műfaj-ismereti alapokat megadó - elméleti segítség járul hozzá, hogy könnyedén létrehozhasd a saját meséid és verseid.
A kurzushoz építő írásvéleményezési lehetőség is tartozik, hogy a legjobbat hozhasd ki magadból. 
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 01.30. (hétfő, 20 óra); teljes áron: 02.13. (hétfő, 18 óra).

A kurzusra elindult a jelentkezés! >> Tovább a részletekhez! 


03 Március
 
FANTASY, SCI-FI ÉS FILMNOVELLAÍRÁS 3 hetes novellaíró kaland a műfajok szerelmeseinek – 2023. 03.14. – 04.03.
Márciusban ismét a fantasy, a science fiction és a filmnovella lesznek a főszereplőink!
Minden héten egy-egy műfajt veszünk górcső alá, a kreativitást ébresztő és inspiráló gyakorlatok segítségével pedig akár hetente több produktumot, rövid, kerek szöveget tehetsz le az asztalra!
Ha nem ismered még mélyebben a fenti műfajokat, de nyitott vagy az önkifejezés új módjaira, írói eszköztárad, önismereted gazdagítanád, akkor is jó szívvel ajánlom ezt a kurzust.
Természetesen a lehetőség azoknak is szól, akik kifejezetten a fantasy és/vagy a sci-fi műfajok szerelmesei!
Ha ezekben a műfajokban alkotsz - akár regényíróként szeretnél kibontakozni bennük - segítségedre lesz egyrészt a novella-forma, amire ráérezve tudatosabban, magabiztosabban kipróbálhatsz mindent (ha gyakorlat nélkül, egyből fejest ugrasz egy terjedelmes regényszövegbe, könnyen szétcsúszhat a víziód).
Másrészt iránymutatást kapsz arra vonatkozóan is, hogyan tudod egyedi módon, művészi igénnyel, a zsáner buktatóit és közhelyeit elkerülve megvalósítani, amit szeretnél.
A kurzushoz személyre szabott konzultáció és írásvéleményezési lehetőség tartozik, hogy a legjobbat hozhasd ki magadból!
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 02.27. (hétfő, 20 óra); teljes áron: 03.13. (hétfő, 18 óra).

04 Április

TÖRTÉNETEK 4 hét, hogy eltárd és formába öntsd a Benned élő történeteket – 2023. 04.12. – 05.09.

Prózaírás az alapoktól! Tudat-felszabadító játék az archetípusokkal, kalandozás a fantázia és a realizmus vidékein; karakterépítés és alkotás több kisepikai műfajban (karcolat, tárca, mese, novella).

Teljesen kezdő szintről és kifejezetten önismereti igénnyel is benevezhetsz: a mindannyiunkban jelenlévő történetmesélőt aktivizáljuk, a folyamat értékes rálátással ajándékoz meg és örömteli változásokra is késztethet!

A kurzust 2018-ban tartottam először, a tanfolyami anyag '22 nyarán jelentős megújuláson ment át, akár ismétlőknek is bátran ajánlom. Eddig is szerettem és sokan szerettétek, most azonban még jobb lett, hisz' az utóbbi, négyéves írói és tanári tapasztalataimmal egészült ki, alakult át.
A kurzushoz építő írásvéleményezési lehetőség is tartozik, hogy a legjobbat hozhasd ki magadból!

Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 03.28. (kedd, 20 óra); teljes áron: 04.11. (kedd, 18 óra). 


05 Május


A NOVELLAÍRÁS MŰVÉSZETE - 3 hét a tökéletes novellákért :) 2023. 05.13. – 2023. 06.02. 

A május kirobbanó energiáiban a legizgalmasabb és legsokszínűbb rövid elbeszélő műfajban, a novellában mélyedünk el. Fókuszunk lesz a jól működő elbeszélő szerkezet kialakítása, és olyan írásmesterségbeli fogásokat tanulhatsz, melyeket prózaíróként sokféle céllal alkalmazhatsz. 

Tanulj meg kiváló novellát írni és biztos kézzel alkotni elbeszélőként! 

A tanfolyamot elsősorban akkor ajánlom, ha már nincsenek jelentős gátak Benned az írással kapcsolatban. A  Regényírás kivételével bármelyik másik írói kalandunk alkalmas rá, ha szeretnél némi játékos, de erőteljes megalapozást a novellában való elmélyedés előtt! Alkotói blokkok oldásásásra és alapozáshoz különösen a Felszabadítót és a Történeteket, de a Gyógyító mese- és haiku-írást is ajánlom!

A kurzus mindezzel együtt nem előfeltételes, ha beleteszed magad, több szinten is tudsz vele fejlődni. "Lépésről lépésre" jellegű sorvezetővel és önellenőrző listával is elláttam, és az e-mailes konzultáció, építő írásvéleményezés lehetősége is rendelkezésedre áll.
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 04.28. (péntek, 20 óra); teljes áron: 05.12. (péntek, 18 óra).

**

JELENLEG ÁLLANDÓAN ELÉRHETŐ LEHETŐSÉG:


REGÉNYÍRÁS - 5 hét a "nagy ugráshoz", hogy megírd a regényed

Öt modulból álló "nagy falat". :)  Öt hét alatt is elvégezhető, de inkább hosszabb folyamatot igényel - Te osztod be!  Elsősorban azoknak ajánlom, akik regényen vagy kisregényen dolgoznak. 

Összefoglaló és sorvezető, elmélet és gyakorlat egységben a karakterépítéstől a szerkezeten és elbeszélői nézőpontokon át a dialógus- és monológírásig, valamint a leírásokig.   

A kurzus elvégzésének nincs előfeltétele, de akkor javaslom, ha már nem okoz gondot az ötleteid formába öntése, illetve rövid elbeszélő szövegek megírása!

Az őszi szezonban is szeretettel látlak a kurzusokon! 

Ha kérdésed merülne fel, keress bizalommal!

Tartalmas, kétheti hírlevemre itt iratkozhatsz fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése