2021. december 14., kedd

FELSZABADÍTÓ KREATÍV ÍRÁS – 2022 /1. KURZUSNAPTÁR (TÉL-TAVASZ)Itt a Felszabadító Kreatív írás új naptára: 2022 januárjától április végéig ezekre az online kurzusokra jöhetsz!

A részletes leírásokat a szokásos módon, nagyjából 4 héttel a kezdés előtt teszem majd fel a blogra, és a jelentkezést is ekkor nyitom meg. Így azonban már előre láthatod, mi következik az eljövendő hónapokban, rá tudsz hangolódni a lehetőségekre, és ha jönni szeretnél, időben lépni.

Ha még nem olvastad, ajánlom figyelmedbe a Mire jó a kreatív írás? - Gyakori kérdések című bejegyzést is: ebben összegeztem mindazt az információt, melyre eddig igény merült fel. 

Használd az Új Év lendületét Te is a megújulásra, tollat elő, kalandra fel! :)

[UPDATE! A lejárt lehetőségeket mindig leveszem, csak az aktuálisakat láthatod fenn!]02  FebruárTÖRTÉNETEK - 4 hét, hogy felfedezd és formába öntsd a Benned lévő történeteket2022. 02.15. – 03.14.

Prózaírás az alapoktól! Tudat-felszabadító játék az archetípusokkal, kalandozás a fantázia és a realizmus vidékein; karakterépítés és alkotás több kisepikai műfajban (karcolat, tárca, mese, novella).

Teljesen kezdő szintről és kifejezetten önismereti igénnyel is benevezhetsz: a mindannyiunkban jelenlévő történetmesélőt aktivizáljuk, a folyamat értékes rálátással ajándékoz meg és örömteli változásokra is késztethet!

Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 01.31. (hétfő, 20 óra); teljes áron: 02.14. (hétfő, 18 óra). 

A kurzusra elindult a jelentkezés! >> Tovább a részletekhez!


BLOGÍRÁS 2 hét, hogy létrehozd és beindítsd a saját blogod – 2022.02.15-28.

Blogot szeretnél indítani vagy most készülsz arra a szintre lépni, hogy tudatosabban csináld a blogolást? A beinduláshoz remek katalizátor lesz ez a két hét, sok mankóval, hasznos anyaggal és inspirációval, hogy az ötleteid a Hozzád legjobban passzoló formába önthesd, elérhesd az olvasóid, sőt akár sikeres vállalkozást is építhess a blogodra!

Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 01.31. (hétfő, 20 óra); teljes áron: 02.14. (hétfő, 18 óra). 

A kurzusra elindult a jelentkezés! >> Tovább a részletekhez!


03  MárciusA NOVELLAÍRÁS MŰVÉSZETE - 3 hét elbeszélői fejlődésedért a novella műfajával 2022. 03.17.– 04.06.

Márciusban a legnépszerűbb, egyben legizgalmasabb és legsokszínűbb rövid elbeszélő műfajban, a novellában mélyedünk el. Fókuszunk lesz a jól működő elbeszélő szerkezet kialakítása, és olyan írásmesterségbeli fogásokat tanulhatsz, melyeket prózaíróként sokféle céllal alkalmazhatsz. Tanulj meg kiváló novellát írni és biztos kézzel alkotni elbeszélőként! 

A kurzus nem előfeltételes, de elsősorban akkor ajánlom, ha már nincsenek jelentős gátak Benned az írással kapcsolatban! A Regényírás kivételével bármelyik másik írói kalandunk alkalmas rá, ha szeretnél némi játékos, de erőteljes megalapozást a novellában való elmélyedés előtt! Különösen a Felszabadítót és / vagy a Történeteket ajánlom!

Ha azonban csak most találtál rá, hív a lehetőség és bizonytalan vagy, elég-e a felkészültséged hozzá, bátorítalak, hogy vágj bele. Ugyanis olyan "lépésről lépésre" sorvezetővel és önellenőrző listával láttam el az anyagot, melyek segítségével akár kezdő szinten is el tudod végezni - egy kis plusz erőfeszítés azért kell hozzá, de ha szándékodban áll fejlődni, meg tudod csinálni! ;)


Új kurzus! JÖVŐKÉPEM – 2 hét teremtőerőd katalizálására, avagy az írás eszköze új önképed és új valóságod szolgálatában - 2022. 03.17-30.

Az új, sorrendben a 11. Felszabadító Kreatív írás kurzus igazi csemege és jolly joker, az egyik legkülönlegesebb anyag, amit eddig írtam. :) Most, amikor annyi negatív forgatókönyvvel bombáznak bennünket a kollektív jövőnket illetően, különösen fontos, hogy arra tudjunk koncentrálni, ami a mi hatáskörünk, egyben felelősségünk: hogy a szívünk-lelkünk szerinti életet és a velünk összhangban lévő víziókat tápláljuk. 

Ez alatt a kéthetes folyamat alatt megtapasztalhatod a művészet kapukat nyitó erejét és az írásban rejlő valóságteremtő potenciált. Mindennapi életünk realitásából, életterületeink jelenlegi állapotából indulunk ki. Dolgozunk fikciós elemekkel, fogadjuk a művészet inspirációját, játszunk, figyelünk, konstruálunk és kifejezzük azt, amivel teljes összhangban vagyunk. Gyere és tapasztald meg, mire képes a tudatosságod és a szabad áramlás - alkosd újra azt a csodát, aki Te magad vagy!  :)

Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 03.02. (szerda, 20 óra); teljes áron: 03.16. (szerda, 18 óra).04  Április


GYÓGYÍTÓ MESE- ÉS HAIKU-ÍRÁS 3 hét gyermeki éned öröméért, a saját meséid létrehozásáért és a jelen pillanatban meglelt elégedettségért - 2022. 04.14. - 05.04.

Egyik kedvenc kurzusotok, valószínűleg azért, mert játszva juttat sikerélményhez, s szinte észrevétlenül oldoz fel a terhek alól. Vagyis a 3 hetes kurzus ugródeszkáját használva Te teszed ezt magaddal! :)

Múlt, jövő, s a jelen: a bennünk lévő, "örök gyermek" biztonságérzetét és szárnyaló örömét segítjük a mese műfaját belakva, majd megérkezünk a jelen pillanatba, a haiku "kapuja nincs átjáróján" keresztül.  Játékos meditációs és kreatív írás gyakorlatok, valamint - az elbeszéléstechnikai és műfaj-ismereti alapokat megadó - elméleti segítség járul hozzá, hogy könnyedén létrehozhasd saját meséid és verseid. 

Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 03.30. (szerda, 20 óra); teljes áron: 04.13. (szerda, 18 óra).


BŐSÉGTUDAT 2 hét az önbecsülésért, az életörömért és az anyagi jól(lét)ért  - 2022. 04.14-27.

Ráéreztél már arra, hogy a kreativitás és a bőség szinonim fogalmak, s hogy elsősorban egy attitűdöt fejeznek ki? Ezzel a különleges két héttel oly' módon indíthatod be a teremtőerőd, hogy egyszerre engeded meg magadnak annak élvezetét, ami már most itt van, és nyílsz meg egy még tágabb perspektívára: az új, Belőled születő, jövőbeli anyagi megvalósításaidra!

Az írás ezen a kurzuson az egyik eszközünk az önfelfedezéshez. A lehetőséget mindenkinek ajánlom, aki ráérzett már arra, hogy a hozzáállásán mennyi minden múlik, és szeretné tovább mélyülni a Lélekből fakadó, tudatos teremtés tapasztalatában!

Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 03.30. (szerda, 20 óra); teljes áron: 04.13. (szerda, 18 óra).


**

JELENLEG ÁLLANDÓAN ELÉRHETŐ LEHETŐSÉGEK:

 
REGÉNYÍRÁS 5 hét a "nagy ugráshoz", hogy megírd a regényed
Öt modulból álló "nagy falat", elsősorban azoknak ajánlom, akik regényen vagy kisregényen dolgoznak. Összefoglaló és sorvezető, elmélet és gyakorlat egységben a karakterépítéstől a szerkezeten és elbeszélői nézőpontokon át a dialógus- és monológírásig, valamint a leírásokig.  
A kurzus elvégzésének nincs előfeltétele, de akkor javaslom, ha már nem okoz gondot az ötleteid formába öntése, illetve rövid elbeszélő szövegek megírása!


LÉLEK-ÓRA VERSÍRÓ KURZUS 3 hét, hogy fejlődj költőként és érzelmi önkifejezésedben

3 hét a költészet szerelmeseinek - önmagunk mélyebb elfogadásért és megértéséért, és az örömteli, szabad önkifejezésért.

A kurzus erős verstani alapokat ad, teljesen kezdő szintről is elvégezhető, de komolyabb mesterségbeli fogásokat is elsajátíthatsz vele, sőt kísérletezésre is inspirál. 
Ha prózaíró alkatúnak tartod magad, akkor is ajánlom, mert lírai oldalad felfedezésével és fejlesztésével igen sokat nyerhetsz a prózádhoz is. 
A kurzusanyagot úgy alakítottam ki, hogy azok is élvezhessék, akik "csak" az önismeretbeli fejlődés szándékával jönnek, nem akarnak feltétlenül íróvá-költővé lenni.

Szeretettel várlak! 

N’alika (ejtsd: Náliká; Kupai Eszter) író, tanár, szabad alkotó

Rólam itt olvashatsz, könyveimről itt, ez pedig az Alkotósarok, ahol sok inspirációt találsz íráshoz, alkotáshoz. 

Két-háromheti hírlevelemre itt iratkozhatsz fel.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése