2022. április 17., vasárnap

FELSZABADÍTÓ KREATÍV ÍRÁS – 2022. ŐSZI /TÉLI KURZUSNAPTÁR (2022. 3/3.)
Itt a Felszabadító Kreatív írás idei utolsó naptára: 2022 szeptemberétől december közepéig ezekre az online kurzusokra jöhetsz!

A részletes leírásokat nagyjából 4 héttel a kezdés előtt teszem majd fel a blogra, és a jelentkezést is ekkor nyitom meg. Így azonban már előre láthatod, mi következik az eljövendő hónapokban, rá tudsz hangolódni a lehetőségekre, és ha jönni szeretnél, időben lépni.

Ajánlom figyelmedbe a Gyakori kérdések menüpontot is, melyben összegeztem a legfontosabb információkat, melyekre eddig igény merült fel. 

Az aranyló indián nyár és a színpompás ősz a beérés időszaka, egyben a szezonkezdés lendületével is megörvendeztet. Ha szeretnél elmélyedni az alkotásban és a lehetőségeidben, örömmel látlak a kurzusokon! :)


[UPDATE! A lejárt lehetőségeket mindig leveszem, itt csak az aktuális programokat láthatod!]

 

10  Október
FANTASY, SCI-FI ÉS FILMNOVELLAÍRÁS - 3 hetes novellaíró kaland a műfajok szerelmeseinek2022. 10.14. – 11. 03. 

Idén nyáron rendeztem meg először - hála, máris nagy sikerrel - ezt a zsánerközpontú kalandozást, aminek az ismétlésére már többen vártok. Októberben ismét a fantasy, a science fiction és a filmnovella lesznek a főszereplőink!

Minden héten egy-egy műfajt veszünk górcső alá, a kreativitást ébresztő és inspiráló gyakorlatok segítségével pedig akár hetente több produktumot, rövid, kerek szöveget tehetsz le az asztalra!

Ha nem ismered még mélyebben a fenti műfajokat, de nyitott vagy az önkifejezés új módjaira, írói eszköztárad, önismereted gazdagítanád, akkor is jó szívvel ajánlom ezt a kurzust. 

Természetesen a lehetőség azoknak is szól, akik kifejezetten a fantasy és/vagy a sci-fi műfajok szerelmesei!
Ha ezekben a műfajokban alkotsz - akár regényíróként szeretnél kibontakozni bennük - segítségedre lesz egyrészt a novella-forma, amire ráérezve tudatosabban, magabiztosabban kipróbálhatsz mindent (ha gyakorlat nélkül, egyből fejest ugrasz egy terjedelmes regényszövegbe, könnyen szétcsúszhat a víziód).
Másrészt iránymutatást kapsz arra vonatkozóan is, hogyan tudod egyedi módon, művészi igénnyel, a zsáner buktatóit és közhelyeit elkerülve megvalósítani, amit szeretnél.

A kurzushoz személyre szabott konzultáció és írásvéleményezési lehetőség tartozik, hogy a legjobbat hozhasd ki magadból!
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 09.29. (csütörtök, 20 óra); teljes áron: 10.13. (csütörtök, 18 óra).

A kurzusra elindult a jelentkezés! >> Kattints a részletekért!

 

11 NovemberTÖRTÉNETEK - 4 hét, hogy felfedezd Benned élő történetmesélőt és formába öntsd a a történeteid 2022.11.12. – 12.08.

Prózaírás az alapoktól! Tudat-felszabadító játék az archetípusokkal, kalandozás a fantázia és a realizmus vidékein; karakterépítés és alkotás több kisepikai műfajban (karcolat, tárca, mese, novella).

Teljesen kezdő szintről és kifejezetten önismereti igénnyel is benevezhetsz: a mindannyiunkban jelenlévő történetmesélőt aktivizáljuk, a folyamat értékes rálátással ajándékoz meg és örömteli változásokra is késztethet!

A kurzust 2018-ban tartottam először, a tanfolyami anyag '22 nyarán jelentős megújuláson ment át, akár ismétlőknek is bátran ajánlom. Eddig is szerettem és sokan szerettétek, most azonban még jobb lett, hisz' az utóbbi, négyéves írói és tanári tapasztalataimmal egészült ki, alakult át.

A kurzushoz építő írásvéleményezési lehetőség is tartozik, hogy a legjobbat hozhasd ki magadból!
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 10.28. (péntek, 20 óra); teljes áron: 11.11. (péntek, 18 óra).


12 DecemberA NOVELLAÍRÁS MŰVÉSZETE - 3 hét elbeszélői fejlődésedért a novella műfajával 2022.12.13 – 01.02. - Januárra meghosszabbított konzultációs lehetőséggel!

Szeretnéd megajándékozni magad és szeretteid valamivel, ami Belőled születik? 
Tetőzd be ezt az ütős 2022-t a saját novelláid megírásával! :)

Az év végén a legnépszerűbb, egyben legizgalmasabb és legsokszínűbb rövid elbeszélő műfajban, a novellában mélyedünk el. Fókuszunk lesz a jól működő elbeszélő szerkezet kialakítása, és olyan írásmesterségbeli fogásokat tanulhatsz, melyeket prózaíróként sokféle céllal alkalmazhatsz. 

Tanulj meg kiváló novellát írni és biztos kézzel alkotni elbeszélőként! 

A tanfolyamot elsősorban akkor ajánlom, ha már nincsenek jelentős gátak Benned az írással kapcsolatban. A  Regényírás kivételével bármelyik másik írói kalandunk alkalmas rá, ha szeretnél némi játékos, de erőteljes megalapozást a novellában való elmélyedés előtt! Alkotói blokkok oldásásásra és alapozáshoz különösen a Felszabadítót és a Történeteket, de a Gyógyító mese- és haiku-írást is ajánlom!

A kurzus mindezzel együtt nem előfeltételes, ha beleteszed magad, több szinten is tudsz vele fejlődni. "Lépésről lépésre" jellegű sorvezetővel és önellenőrző listával is elláttam, és az e-mailes konzultáció, építő írásvéleményezés lehetősége is rendelkezésedre áll - részben januárra kitolva, gondolva az év végére és az ünnepekre!
Csatlakozás early bird jelentkezéssel: 11.28. (hétfő, 20 óra); teljes áron: 12.12. (hétfő, 18 óra).

**

JELENLEG ÁLLANDÓAN ELÉRHETŐ LEHETŐSÉG:REGÉNYÍRÁS - 5 hét a "nagy ugráshoz", hogy megírd a regényed

Öt modulból álló "nagy falat". :)  Öt hét alatt is elvégezhető, de inkább hosszabb folyamatot igényel - Te osztod be!  Elsősorban azoknak ajánlom, akik regényen vagy kisregényen dolgoznak. 

Összefoglaló és sorvezető, elmélet és gyakorlat egységben a karakterépítéstől a szerkezeten és elbeszélői nézőpontokon át a dialógus- és monológírásig, valamint a leírásokig.   

A kurzus elvégzésének nincs előfeltétele, de akkor javaslom, ha már nem okoz gondot az ötleteid formába öntése, illetve rövid elbeszélő szövegek megírása!Az új szezonban is szeretettel látlak a kurzusukon! 

Ha kérdésed merül fel a kurzusok kapcsán, ajánlom a GYIK-et, további érdeklődéssel keress bizalommal e-mailben! Tartalmas hírlevelemre itt iratkozhatsz fel!                                                                                                                                                                                                                        N'alikaNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése