2023. május 24., szerda

Alkotósarok: MILYEN TÍPUSÚ KREATÍV ALKOTÓ VAGY? - AZ ÖNISMERETI TESZT MEGOLDÁSA

Magát az önismereti tesztet itt találod, most pedig jöjjön a megfejtés! Keresd ki és olvasd el a legtöbbször választott betűjeledhez írtakat!

Mit tapasztaltál? Rezonált Veled az eredmény és az üzenet? Örömmel fogadom, ha megosztod! :)


A)  VIZIONÁRIUS Kövesd a legmerészebb álmaid, mert nagyon messzire visznek!

Ahol más semmit nem vesz észre vagy csupán akadályt lát, számodra lehetőségek sora nyílik, egyszerűen azért, mert képes vagy felismerni őket! 

Talán már kisgyerekkorod óta tapasztalod, hogy lelki szemeid előtt élénk belső képek jelennek meg, és gyakran úgy érzed, a fantáziádnak semmi sem szabhat határt. A megvalósítás terepén azonban nem minden úgy sül el, ahogyan azt kigondoltad. Ha nem jönnek össze a dolgok, nem az a megoldás, hogy hátrálj, sokkal inkább, hogy rugalmas légy! 

Vizionáriusként határozott vezetői potenciállal rendelkezel, ezt a minőséged viszont képes vagy a körülményekkel és más emberekkel együttműködve is megélni. Merj segítséget kérni és kapni, és sokkal könnyebben fogsz tudni teremteni, magad és mások örömére!


B)  VAGABOND – Engedd le a hajad, vesd le a cipőd, alkoss úgy, ahogy neked tetszik – inspirálsz vele!

Elemi szabadságvágy dolgozik benned, néha úgy érzed, minden keretet szét akarsz feszíteni. Csak menj tovább ezen az úton, ha pedig még nem indultál el, akkor ez egy bátorítás: lépj, és mindig alád kerül az út! 

Kísérletezz, keverd a műfajokat, szólalj meg a saját hangodon, légy formabontó és merész, mindegy, ki mit gondol! A világnak szüksége van a különcökre, azokra is, akik fricskát mutatnak, az arcába nevetnek, vagy épp táncolni hívják. Te ilyen művész vagy. 

Senki nem járt még a cipődben, s amikor erre ráérzel, meg tudsz részegülni tőle – időnként azonban nem árt más cipőjét is felpróbálnod, csak, hogy tudd, milyen onnan létezni. A nézőpontváltás képessége segít, hogy még jobb alkotásokat hozhass létre!


C)  ÉRZŐ – Jelenléted gyógyító - tudod, mennyi csodát hozhatsz létre vele?

Kivételes empátiával rendelkezel, amit átokként és áldásként is megélhetsz – de vajon a teremtő potenciálját használod-e már? Képes vagy rá, hogy ezt tudatosan tedd, s ezzel nagy változást hozhatsz!

Megbecsülöd magad, és azt, amit adni tudsz? Kreativitásod olyan, mint egy virágoskert, ha szeretettel gondozod és figyelsz rá, hogy a saját földed is öntözd, folyamatosan fejlődik és örökké terem. 

Alkotói mivoltod arra hivatott, hogy másokat is meghívj a kertedbe, hogy töltődjenek, gyógyuljanak, fejlődjenek. Mi ez, ha nem egy igazi küldetés?


D)  KALANDOR – Felfedezésedre vár az ismeretlen, a közönséged pedig arra, hogy elmeséld nekik!

Úgy érzed, folyton be vagy sózva és menned kell? Hogy máris "indul a küszöbről az út"?Menj csak, és oszd meg a kincseket, amiket útközben találtál! 

A kaland külső és belső utazás egyaránt lehet, s akár mindkettő is; hol ismeretlen tájakat, hol „csak” új megélési módokat rejt. Egy biztos: a valódi, őszinte átadása annak, amit megéltél, téged is és a hallgatóságod is formálja. 

Csodálatos dolog inspirálni másokat, de figyelj arra is, hogy elég időt szánj a pihenésre, a pörgésből való kikapcsolásra. Tényleg megérdemled a Jót, nemcsak kampányszerűen, speciális alkalmakkor, hanem a mindennapok áramában is!


E)  MEGFIGYELŐ – Rendet vágsz a káoszba és új mintáknak adsz formát – felismerésekre sarkallsz!

Pengeaggyal, egyre élesedő tudatossággal és kivételes átlátó képességgel rendelkezel. A letisztultság vonz és szeretnél a dolgok mélyére látni, felszínre hozva azt, ami igaz

Nagyon kritikus vagy, mely tulajdonságod alkotásaidban is visszaköszön, de mindig humánum, jobbító szándék vezet. Kritikáddal magadat sem kíméled, s bár a függetlenséged hatalmas erő, időnként érdemes leszállni a parnasszoszi magasságból és könnyedebbnek, lazábbnak lenni! 

Ha meglátásaid szeretettel társítod, ha a gondolatot érzéssel dúsítod, akkor igazán megmozgatod, és nem utolsó sorban fel is emeled a közönséged!


F)  MISZTIKUS – Szeresd bátran az életet és fejezd ki - másokat is szeretni tanítasz vele!

Te aztán nem félsz belemenni a tapasztalatok sűrűjébe! Szenvedélyes vagy, és amit megéltél, magával ragadó módon tudod tolmácsolni. 

Nehézséget az okozhat, ha úgy gondolod, az érzékenységed és odaadásod gyengévé tesz; ha azt hiszed, másmilyennek kellene lenned. Nem kell másnak lenned, pontosan így vagy jó, ahogy vagy! De fontos, hogy tudd, a „világ-szerelmedre” maga a világ sosem fogja a „megfelelő” választ adni, egyszerűen azért, mert az nem kívülről ered. 

Amikor elengeded a külső visszaigazolás kényszerét, és túllépve a múltbeli csalódásokon csak teszed a dolgod, örömöd felragyog és másokban is sokszorozódik.


G)  GÉNIUSZ – Zsenialitásod megállíthatatlan – engedd el az elképzeléseid róla, és szárnyalj a végtelenbe(n)!

Mindig is úgy érezted, hogy valami nagy, valami eredeti megvalósítására vagy hivatott? És mi van, ha ez csak a kezdet és nem egy, hanem meghatározatlan számú „valami” vár rád? Ragaszkodnod egyikhez sem kell, de a saját művészi nagyságod elképzeléséhez sem – mind a „nagynak lenni” kényszerén, mind pedig a „kicsiségtől” való félelmen túl van az, amit keresel! 

Valami nagyon elemire, nagyon valóságosra tapintasz rá, amikor alkotsz és ezt a befogadóid is megérzik. Nehéznek és magányosnak tűnik időnként ez az út, ám igazából sosem vagy egyedül, és azt, amit létre hozol nem magadért, nem másokért, hanem valami sokkal nagyobbért teszed. 

Minél jobban át tudod adni magad, annál könnyebb lesz!


**

Szeretnél még többet megtudni a meghatározó archetípusodról és különleges kreatív írás gyakorlatokat kapni hozzá? 

Kíváncsi vagy, hogyan fejlesztheted, és mit profitálhatsz abból - életben és alkotásban egyaránt ;) - ha megismered a Művész-archetípusok teljes rendszerét?

Vedd meg a kreativitás-ébresztő e-könyvet és munkafüzetet, és vágj bele most! 



>> Katt ide a Művész-archetípusokért!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése