2021. november 4., csütörtök

Alkotósarok: 10 PERCES ÖTLETEK, HOGY AZ ŐSZI-TÉLI IDŐSZAKBAN IS ÁRAMLÁSBAN MARADHASS
Bár idén nagyon lassan - de legalábbis furcsa, váltakozó ütemben - köszönt be az igazi ősz (az udvarunkon lévő hatalmas, ölelő hársfán még alig van néhány barna levél!), már itt a "bekuckózós" idő érzete. 
Egyre korábban sötétedik, a reggelek lassan aranyfényűből szürkés-ködösre váltanak, s talán valamivel nagyobb odafigyelést igényel, hogy az ember derűsen és tetterővel élhesse a mindennapokat.
Nem kellenek különös körülmények ahhoz, hogy megnyíljunk a pillanatok szépségére és a bennünk lévő alkotóerőre. Mindannyian egyedi potenciállal rendelkezünk ahhoz, hogy életünket olyanná tegyük, amilyenné igazán szeretnénk, hogy megéljük és létrehozzuk mindazt, ami valóban belőlünk, a Lelkünkből fakad.
Minden szezonnak megvannak a maga kincsei - [a ciklustudatos alkotásról azóta itt is írtam] -, s ha az adott időszak értékeire koncentrálunk, az többé nem korlát, hanem ugródeszka lesz Önmagunkhoz. :)

Íme, néhány egyszerű ötlet, melyek a legzordabb, cidri időben is segítenek rövid idő alatt feltöltődnöd, hogy áramlásba kerülhess – vagy épp benne maradhass! 
1.  Vedd fel az eső vagy a hóesés ritmusát! – Engedd meg magadnak, hogy lelassulj, sőt merj bambulni, „csak úgy” lenni! :) 
Szemléld, ahogyan az esőcseppek végigmossák az ablaktáblákat és benedvesítik a tetőcserepeket... de ha nem esik, akkor is csinálj ilyen „fejből kinézős”, nyugodt session-öket! 
Miért kellene mindig lefoglalnod magad valamivel? Hiszed vagy sem, ezek a mégoly’ irracionális tevékenységek kaput nyitnak arra, ami igazából van (és vagy). Ne sajnáld hát rájuk az időt! 


2.  Igyál meg egy forró italt figyelemmel! – Tea, kávé, forró csoki... mi a kedvenced? Vagy a jól bevált dolog helyett alkotnál inkább egy új kreációt? 
Nálam télen a mézeskalácsfűszeres latte, meg az earl green zöldtea a menő, de sokszor születnek teljesen új dolgok.
Jöhet valamilyen kényeztető ital, a lényeg, hogy légy benne egészen abban, ahogyan elkészíted és abban is, ahogyan magadhoz veszed!
Az ilyen egyszerű momentumokkal is gyakorlod mind az összpontosítást, mind az ellazulást a pillanatban!


3.  Keress és hallgass új zenéket! – Szentelj figyelmet annak, amit hallgatsz, fogadd be, nyílj meg, mélyülj el benne! 
(Ha új felfedezni valókat keresel, ajánlom  YouTube-csatornám: ez itt az összes lejátszási listám linkje, hátha találsz kedvedre valót!)


4.  Mozgasd át magad!
– Biztos, hogy tíz perc szabad mozgásra mindig van időd, de ha csak öt percre, akkor se hagyd ki! 
Én sokszor estem abba a "hibába", hogy nagyon "jól" akartam edzeni és eleget, a rendszeres áramlást és a mozgásörömöt már sokkal többre tartom - sokkal táplálóbbnak -, mint a koncepciókhoz való igazodást!
Nyújtózz lágyan, hosszú be- és kilélegzések közepette! Érezz és lényegülj bele a testedbe, mintha a legkényelmesebb ruhádban élvezkednél! :)


5.  Írj automatikus írással egy szösszenetet!Nem kell „jónak” lennie, nem kell hozzá cél, csak engedd, hogy szaladjon a toll a papíron vagy az ujjad a klaviatúrán! 
Figyeld és játssz vele: mi születik most Rajtad keresztül a pillanatban?


6.  Sétálj a szabadban! – Öltözz fel melegen és menj ki egy kis feltöltő sétára! Ne tántorítson vissza az időjárás! 
Légy közel a természethez a hűvösebb évszakban is, lélegezz egyként vele, hagyd, hogy szertehulljon a fejedben lévő képzetek halmaza. 
Érintődj meg - és aztán cselekedj újult erővel!

7.  Írj ötlet-listát! – Nagyon fontos: nem teendő-listát! ;) 
Most, amikor ezt írom, kevesebb, mint két hónap van hátra az évből. Nyilvánítsd ki magadnak, mi az, amit igazán szeretnél megvalósítani - legyen szó teremtésről, alkotásról vagy élményről! 
Melyek azok a dolgok, amikkel szeretnéd megajándékozni magad és megkoronázni ezt a 2019-es évet? [A cikket ekkor írom, de bármikor is olvasod, biztos, hogy tökéletes idő a számodra lényeges dolgokra hangolódni! ;)]


8.  Kezdj el valamit! „Egy nap Elméletbe költözöm, mert Elméletben minden jól működik.” (Raphaëlle Giordano) :D 
Szoktál halogatni számodra fontos dolgokat? Nevess egy jót Te is az előbbi idézeten és tegyél meg egy megvalósító lépést az ötlet-listádról... MOST! 
Ettől fogsz igazi szárnyakat kapni, nem egy külső motivátortól - a Te tetteidet semmi nem pótolja! 


9.  Mutass meg magadból valami igazit!Ossz meg valakivel vagy valakikkel olyasmit magadból, amiről azt érzed, ez a Te egyedi értéked, a felszínen túlmutat és őszinte örömmel árad belőled!
Hidd el, nem az igazodással, a sablonokkal, a megfeleléssel, hanem a valódiságoddal adod a legtöbbet mind magadnak, mind a világnak!


10. Pihenj tudatosan! – Lazulj el, kapcsolj ki úgy, ahogyan azt tested és tudatod számára a legtáplálóbbnak érzed! 
Ez utóbbi egy fontos kulcs - lehet, hogy őszinte megfigyelésre, esetleg szokások átalakítására hív. 
Jó, ha a pihenésre is ráhangolódsz, hogy olyat és úgy csinálj, ami valóban feltölt!


Nyugodtan csináld ezeket rendszeresen és többszörözd meg az időt, amit arra fordítasz arra, ami Téged épít, inspirál és örömteli módon fejleszt! Meg fog térülni! ;)Ráadásként ajánlom őszi-téli Pinterest-táblám, teli van mindenféle ínyencséggel!
Az őszi-téli időszakban is szeretettel várlak a Felszabadító Kreatív írás kurzusokon! Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése