2024. május 7., kedd

Útjelzők: SZERELEMBEN LÉT


A Szerelem jóval több annál, mint párkapcsolatban élni - bár kétségtelenül az Élet egyik legcsodásabb ajándéka a Szerelemben megélt párkapcsolat. A Szerelem Való Magunkra ébredésünket segítő, hazavezető, lelkesítő minőség, mely mindig az Új megteremtésére inspirál bennünket. Az alábbi bejegyzés 2023 májusában született A folyó / Visszatérés című kisregényem közösségi média kampányának részeként. 2024 tavaszán a közelgő Love Story kurzus kapcsán frissítettem. 

Az évkörön az egyik legkedvesebb ünnepem a Beltane, mely egyszerre jelöli május 1-jét és egész májust. A Szerelem, a termékenység, az újjászülető erő ideje ez.

Legalább félkötetnyi verset, egy teljes ciklust írtam erről az erőről, illetve az erőnk felemelő, öngyógyító aspektusáról Zöld láng címmel, most viszont az első kisregényemről szeretnék mesélni Neked, s ennek kapcsán a Szerelemről - mert ez bizony egy szerelmes regény is!

A Szerelem számomra útjelző, vezető, egész eddigi életem egyik legmeghatározóbb minősége. Sokkal többet jelent annál, mint párkapcsolatban élni - bár kétségtelenül az egyik legszebb ajándéka a Szerelemben megélt párkapcsolat!
A Szerelem az én olvasatomban a lét-szerelmet jelenti.
Beleszeretést abba, ami van.

Szerelemben létet az élettel.
Önmagunkkal.
A társunkkal.
A hivatásunkkal.
A különleges vagy mégoly’ hétköznapi tevékenységekkel, amelyeket végzünk.
Az emberekkel, akikkel rezonálunk.
A magunkban és odakinn felbukkanó megnyilvánulásokkal, melyekért lelkesedünk.
Szerelemben létet az Istenivel, a Valóval - végső soron - mindenben!


Részlet A folyó / Visszatérés című kisregényemből


A Szerelem mégsem valamiféle eufórikus "elszállás", mint ahogyan régen hittem, amikor öntudatlanul sodródtam.
Szeretni itt, a Földön mélyen emberi. Egészen lemeztelenít bennünket önmagunk és a másik előtt, annál sokkal valódibb értelemben, minthogy levetjük a fizikai ruháinkat.
Nincs benne helye a színjátékoknak és nincs garancia semmilyen megvalósulásra, épp ezért a Szerelem ijesztő öntudatlan elkülönültségünk (egónk) számára.

A Szerelemben nem a másik emberről vagy a közös jövőről elképzelt vízióinkba helyezzük a bizalmunkat, hanem magába az Életbe.

Az Élet pedig sohasem hagy minket cserben!

A Szerelemben tapasztalati szinten ismerhetjük fel, hogy mi magunk vagyunk az az erő, amit kívül keres(t)ünk - mégis páratlan, az erőnket meghatványozó, Újat teremtő csoda, hogy ezt egy másik létezővel együtt is megélhetjük!




2009-ben született és '23-ban kiadott kisregényem, A folyó / Visszatérés többféle szerelem történetéből táplálkozik.
Benne van az első szerelem ártatlansága: az a kegyelmi állapot, amikor először tudunk tisztán egy másik ember szemébe-szívébe nézni és valóban látni őt.
Az első barátság is ilyen, ebben a műben a kettő ráadásul egy személyhez kapcsolódik, ezért is olyan fájdalmas, amikor véget ér a közös út.
S bár a könyvben benne van a nem mindig felemelő, sokszor kínzó szerelemvágy is - az a tapasztalat, amikor olyan emberekhez vonzódunk, akikkel nem tud megvalósulni az igazi oldódás -, az is feltárul, mi kell ahhoz, hogy a kudarcnak megélt élményeink ellenére is újra megnyílhassunk a Szerelemre.

A folyó / Visszatérés e-könyv formájában kapható, öröm, ha rátalálsz!
2023 nyarán a Felszabadító Kreatív íráson új online kurzust köszönthettünk, Love Story címmel. Imádtam írni és azóta is nagyon szeretem fogadni az élménybeszámolóitokat róla! :)

Szeretettel ajánlom ezt a kéthetes kalandot nemcsak az író alkatúaknak, hanem kifejezetten önismereti szándékkal is - hisz' az írás a tudatos teremtés eszköze is lehet, mely segítségével felülírhatjuk az elakadásainkat, önkorlátozó mintáinkat, s a művészet által magára az életre is visszahathatunk!
Ezt tesszük most a szerelem, párkapcsolat és általában véve a kapcsolatok témájában, ráadásul szinte észrevétlen könnyedséggel: izgalmas, játékos és inspiráló gyakorlatokon keresztül!


A Love Story online kurzus legközelebb 2024. május 14-én startol.

[UPDATE! Erre az alkalomra ugyan lezárult a jelentkezés, de 2024 második felében is lesz rá mód, hogy részt vegyél a rajta! (Lejjebb találod a hírlevél-feliratkozást; ez a csatorna a legjobb arra, hogy időben értesülj a tanfolyamaimról!)]

**

Megújult az Önismereti írásaim menüpont a blogon, mostantól itt találod és folyamatosan érkeznek majd a feltöltések!

Ez pedig a hírlevelem, ahol mind az önismeret, mind az alkotás témájában inspiráló tartalmakat kaphatsz egyenesen az e-mail fiókodba - iratkozz fel! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése